Alkohol

- Alkohol gjør at det dannes frie radikaler som angriper cellene i huden

Alkoholen kan gi deg mer enn bare en kjip dagen derpå, ifølge ekspertene!

GRÅ OG GUSTEN I HUDEN?: Alkohol kan medføre at huden fremstår som gusten, grå og innskrumpet, forklarer Kellie Persson, ansvarlig hudpleier og trainer for Clarins til KK.no. Foto: Shutterstock / wavebreakmedia
GRÅ OG GUSTEN I HUDEN?: Alkohol kan medføre at huden fremstår som gusten, grå og innskrumpet, forklarer Kellie Persson, ansvarlig hudpleier og trainer for Clarins til KK.no. Foto: Shutterstock / wavebreakmedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at huden vår påvirkes av både sol, varme og kulde. Ofte blir de kaldere månedene en utfordring for huden vår. Lavere temperaturer ute, hvor luften blir ekstra tørr, kombinert med varmere luft inne, gjør at huden fort irriterer seg.

Men det er ikke bare været som kan gi oss irritabel og dårlig hud, også det vi putter i oss har også en stor innvirkning på hud og hår. Du har kanskje våknet opp en søndag og kjent at kroppen er ganske sliten etter gårsdagens fest? Det er du ikke alene om, men selv om kroppen kan lide av en skikkelig rangel, slipper dessverre ikke huden unna heller. 

- Alkohol påvirker hvordan huden vår ser ut. Den har en dehydrerende egenskap som gjør at vannmengden vi naturlig har i huden vil bli mindre, i tillegg vil blodsirkulasjonen og lymfesirkulasjonen minskes, noe som vil medføre at huden fremstår som gusten, grå og innskrumpet, forklarer Kellie Persson, ansvarlig hudpleier og trainer for Clarins til KK.no.

LES OGSÅ: Dette gjør lite søvn med ansiktet ditt

Skrubb huden flere ganger i uka 

Så den alkoholholdige drikken kan gi deg mer enn bare en kjip dagen derpå. For mye festing kan ha en stor innvirkning på ansiktet - og utseendet ditt. Alkohol i større mengder kan nemlig føre til at huden din ser eldre og mer sliten ut, fordi alkohol er med på å tørke ut huden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer