Oslo Runway

Alle bildene fra Oslo Runway dag 1

Anne Karine Thorbjørnsen, Elisabeth Stray Pedersen, Veronica B. Vallenes, Admir Batlak og Holzweiler viste frem sine AW17-kolleksjoner den første dagen.

OSLO RUNWAY: Det er den fjerde sesongen designere har muligheten til å vise frem kolleksjonene sine under Oslo Runway. Foto: Digital Images/Oslo Runway
OSLO RUNWAY: Det er den fjerde sesongen designere har muligheten til å vise frem kolleksjonene sine under Oslo Runway. Foto: Digital Images/Oslo Runway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er så utrolig glade for at Norge endelig har fått tilbake en plattform hvor de dyktige designerne våre kan få vise seg frem. Selv om Oslo Runway kun har eksistert i fire sesonger, har PR- og eventbyrået bak det hele, This Is PR, fått mye skryt for arrangementet både i inn- og utland. I løpet av de to dagene nå som har vært tettpakket med visninger i Sentralen i Oslo og Munchmuseet, har flerfoldige designere fått vist frem kolleksjonene sine for høst/vinter 2017.

Men før kolleksjonene ble vist, var det selveste kulturminister Linda Hofstad Helleland som åpnet ballet. Du kan lese hele intervjuet med henne her. Deretter var det fjorårets Bik Bok Runway Award-vinner Anne Karine Thorbjørnsen som sparket det hele i gang. 

LES OGSÅ: Designerne skapte full jubel i salen med disse Trump-motsvarene (nå slenger nordmennene seg på!)

Anne Karine Thorbjørnsen

Inne i Munchmuseet presenterte Thorbjørnsen en kolleksjon bestående av 12 looks i en fargepalett av blått, sort, grått, beige, hvitt og et hint av rødt. Til KK.no forteller den prisvinnende designeren at kolleksjonen hennes har vært bundet i en følelse av hvor man er i dag.

Noe som definitivt alle la merke til inne i den storslåtte salen i Munchmuseet, var skoene noen av modellene hadde på seg. 

- Tanken bak dem er å skape hjelpemidler for hvordan vi skal klare oss i hverdagen. Det er grove såler som du kan fest på stilettene. Jeg prøver alltid å jobbe med kvinnen i fokus.

Elisabeth Stray Pedersen

Det er ganske så nøyaktig ett år siden Elisabeth Stray Pedersen viste frem sin høstkolleksjon for 2016 i Operaen i Oslo. Noen av kåpene hun viste under den kolleksjonen så ut som gigantiske skjerf, og de ble raskt plukket opp av motejournalister og it-jenter. Vi var derfor veldig spente på hva vi kom til å få se dette året.

Den store «skjerfkåpen» var også å se i denne omgang, men i et par nye farger. I tillegg har hun også tatt med seg skjerfet videre i andre plagg, og vi falt spesielt pladask for en lys genser hvor skjerfet var brukt på den måten at den var knytt rundt skuldrene og foran.

LES OGSÅ: 10 mennesker brukte 140 timer på å lage denne kjolen

Veronica B. Vallenes

- Det er første gang jeg viser frem tilbehør som jeg har designet selv, så det er veldig gøy - og det har vært så gøy å lage det. Når man jobber så intenst med en kolleksjon, er det veldig stas å få vist det frem, sa Veronica B. Vallenes til KK.no da vi tok en prat med henne noen dager før Oslo Runway.

Mens jeg kikker gjennom stativet i leiligheten Vallenes og familien har flyttet inn i mens de er i Oslo, er det tydelig hvilke farger Vallenes har fokusert på denne sesongen. Det er mye rødt i kolleksjonen, men også grønt, beige, sort, grått og blått. I tillegg er det også noen ganske så interessante print som skiller seg ut fra den minimalistiske stilen.

Vallenes sier stikkord for kolleksjonen er «fransk chic», men sier hun alltid jobber ut fra at plaggene skal være uanstrengt kule med avslappet eleganse som møter skandinavisk minimalisme. Les resten av intervjuet med Vallenes her, og se bilder fra visningen under.

Admir Batlak

Admir Batlak er blant designerne som setter mest farge på den norske moteuken. Ikke bare er han leken i stilen sin, men han tør å bruke både humor og politikk når han skal presentere arbeidet sitt. Skal man sammenligne kolleksjonen hans med andre, vil den nok skille seg ut på flere vis, men mange vil nok se på den som mindre brukervennlig.

Husk derfor på at når designerne presenterer kolleksjonene sine, er de ofte stylet av stylister som setter sin egen tolkning på antrekkene. Tar du av et par lag står du plutselig igjen med et skjørt som skiller seg litt ut fra mye annet, men som samtidig ikke er for mye av det gode.

LES OGSÅ: Dansk designer stylet modellene sine med julekuler og bestemorstrømper

Holzweiler

- Etter forrige sesongs visning, som ble holdt på Edvard Munchs atelier på Ekely, ble vi utrolig inspirert av Edvard Munch og hvordan han formidlet følelser gjennom sine malerier. Gjennom Munchmuseet, fikk vi tilgang til Munchs arkiver av kjente og ukjente verker. Dette har vært hovedinspirasjonen for vår høst- og vinterkolleksjon, sier designer Maria Skappel Holzweiler til KK.no.

Maria og resten av Holzweiler-teamet har blant annet tatt i bruk Munchs «Skrik» og brukt det blant annet i en genser. Flere ganger har Holzweiler hatt suksess med sine skjerf og strikkagensere - spørsmålet er nå om denne genseren kommer til å bli en like stor hit.

LES OGSÅ: Celine Aagaard og Vanessa Rudjord debuterer som designere: Dette kan vi forvente oss

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer