KOMMER TIL NORGE: Daniella Clarke - som er gift med den kjente gitaristen i Guns N' Roses, Gilby John Clarke, er designeren bak jeans-merket Frankie B. Foto: Produsenten
KOMMER TIL NORGE: Daniella Clarke - som er gift med den kjente gitaristen i Guns N' Roses, Gilby John Clarke, er designeren bak jeans-merket Frankie B. Foto: Produsenten Vis mer

Bukser

– Alle kan bruke bukser med mønster

Det gjelder bare å finne mønsteret som fungerer for deg, sier designeren.

Publisert
Er det noe som virkelig har gått igjen blant kolleksjonene på motefronten den siste tiden så er det mønster og print.

Paisley, batikk, fotoprint, etniske mønstre, striper, ruter - ja, det meste egentlig.

Og selv om det kanskje kan føles litt vrient å kle seg i mønster, har trenden slett ikke så mange regler. Stjernene for eksempel, går gjerne med mønster fra topp til tå.

Det er likevel en kjent sak at mønstre gjerne kan virke forstørrende. Ifølge designeren bak jeansmerket «Frankie B», Daniella Clarke, kan imidlertid mønstre fungere på alle figurer - bare du finner det rette.

LES OGSÅ: Det perfekte «dagen derpå»-antrekket

KAN VIRKE SLANKENDE: Hvis du velger riktig modell og riktig mønster vil buksene kunne gi en slankende effekt.  Foto: Produsenten
KAN VIRKE SLANKENDE: Hvis du velger riktig modell og riktig mønster vil buksene kunne gi en slankende effekt. Foto: Produsenten Vis mer

Kombiner mønstrete bukser med basisplagg

– Jeg mener at bukser med mønster kan fungere for alle figurer. Det avhenger bare av hvordan mønsteret er, og hvor voldsomt det er, forteller Clarke til KK.no.

Hun er designeren bak det populære jeansmerket i USA, Frankie B, som i august 2013 kommer til Norge.

Daniella - som er gift med den kjente gitaristen i Guns N' Roses, Gilby John Clarke, har hentet inspirasjon til kolleksjonen fra tiden da hun var med det populære bandet på turné tilbake på 90-tallet.

Resultatet er en ganske rocka jeans-kolleksjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Blant buksene kan du finne flere varianter med ganske spenstige print - blant annet av Empire State Building og det amerikanske flagget. I tillegg byr kolleksjonen på coated bukser (som gir en glatt overflate) i blant annet gull, og bukser med transparente detaljer. Ifølge designeren er det likevel noe som passer for alle.

– Buksene i sort og hvitt med New York-horisonten og Empire State Building oppover det ene beinet, vil ha en flatterende effekt og gi en smalere figur, sier Clarke.

Uansett hvilken figur du har, anbefaler hun imidlertid at du kombinerer bukser med print og mønster med basisplagg, for å unngå at det blir for mye. Gjerne med en enkel t-skjorte eller en sort blazer.

SE FLERE BILDER FRA KOLLEKSJONEN HER:


Prisene på buksene varierer fra 1500-1800 kroner, og vil bli solgt på blant annet Steen & Strøm, Mocasa i Kongsberg, Madam Chick i Elverum, Luun på Sjølyst og Trend Classic i Asker.

LES OGSÅ: Mistet designerklærne med bagasjen?

Lær av stjernene

Det er ingen tvil om at buksene er det nye hotte, og allerede tidlig i 2012 ble det spådd at buksene er «den nye toppen».

Bukser med print og mønster har lenge vært en favoritt blant stjernene i Hollywood, og en av storfavorittene har vært modellene med stjerner, polkadotter og leopardmønster i feminine pastellfarger fra det amerikanske merket Current/Elliott.

Miranda Kerr, Rachel Bilson og Olivia Palermo er bare noen av dem som la sin elsk på stjernebuksene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Men også modellen fra Isabel Marant har fått mye oppmerksomhet.

Etter at modellen med batikkmønster først dukket opp på catwalken til motegiganten i 2012, var det batikk å se hos alle kjedene. I tillegg ble det svært populært blant DIY-bloggerne å lage buksene selv.

Et annet tips når du skal style buksere er å ta opp igjen fargen på buksa i en jakke eller en annen detalj for å gjøre antrekket helhetlig, slik som stilikonet og modellen PoppyDelevigne har gjort på bildet.

LES OGSÅ: Trendbuksen du mekker selv

Slik finner du den perfekte buksa

Selv om kolleksjonen byr på mye farger og mønster, mener designeren likevel at enhver kvinne bør ha et par sorte, enkle bukser i skapet. Helst med stretch, ettersom det gir en slankende effekt.

– Hvis du har en litt mer formfull figur vil jeg anbefale at du går for en modell med boot cut, for å skape balanse, sier hun.

Clarke advarer imidlertid mot en av de vanligste tabbene når det gjelder kvinner og kjøp av nye bukser - nemlig at vi kjøper dem for små.

– Sørg alltid for at buksene passer ordentlig og er komfortable.

– Ofte kjøper vi bukser som er for store eller for små. Vi tenker at vi bare kan fikse litt på den, eller at den vil passe bare du er ferdig med dietten din. Istedenfor blir de bare liggende ubrukt i skapet, sier Clarke.

Du bør derfor alltid sørge for at de er komfortable å ha på, og flatterende for figuren din. Og ikke minst, ikke glem å sjekke hvordan den ser ut bak!

LES OGSÅ: Sommerens fineste kilehæler

MØNSTRETE: Supermodell Miranda Kerr, skuespiller Rachel Bilson og moteløven Olivia Palermo har alle lagt sin elsk på mønstrete jeans i sommer. Mirandra går for leopardjeans, Rachel går for stjerner, mens Olivia går for blomster og batikk. Legg merke til det rolige tilbehøret Foto: All Over Press
MØNSTRETE: Supermodell Miranda Kerr, skuespiller Rachel Bilson og moteløven Olivia Palermo har alle lagt sin elsk på mønstrete jeans i sommer. Mirandra går for leopardjeans, Rachel går for stjerner, mens Olivia går for blomster og batikk. Legg merke til det rolige tilbehøret Foto: All Over Press Vis mer
POPPY DELEVIGNE: Poppy gikk for jakke og bukse i samme farge. Foto: All Over Press
POPPY DELEVIGNE: Poppy gikk for jakke og bukse i samme farge. Foto: All Over Press Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer