Gwyneth Paltrow

- Alle kvinner bør eie en slik kjole

Og slik vil Gwyneth Paltrows stylist at du skal dresse «den lille sorte» .

I DEN LILLE SORTE: Ifølge Gwyneth Paltrows stylist - Elizabeth Saltzman, elsker skuespillerinnen sorte kjoler - og bruker det ofte. Foto: All Over Press
I DEN LILLE SORTE: Ifølge Gwyneth Paltrows stylist - Elizabeth Saltzman, elsker skuespillerinnen sorte kjoler - og bruker det ofte. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Skuespiller Gwyneth Paltrow (41) er en av de største stjernene i Hollywood, og har en klesstil og garderobe de fleste kvinner misunner henne.

Det er mye takket være en bestemt kvinne - nemlig stjernestylist og moteprofil Elizabeth Saltzman.

Saltzman er regnet som en av motebransjens beste innen sitt fag, og har jobbet med kjendiser og styling i en årrekke. Hun har tidligere jobbet for Vogue, og er - i tillegg til stylingjobbene, ansatt i Vanity Fair.


Saltzman har så langt vekket mye oppsikt med klærne hun har plukket ut for Paltrow, og elsker å dresse opp superstjernen i tettsittende antrekk, gjerne med dyp utringning, kort-korte skjørt eller dristige, truseløse splitter.

LES OGSÅ: Dette spiser Gwyneth til frokost

ELSKER JEANS: Jeans er blant "må ha"-plaggene i Hollywoodstjernens garderobe ifølge stylisten.  Foto: All Over Press
ELSKER JEANS: Jeans er blant "må ha"-plaggene i Hollywoodstjernens garderobe ifølge stylisten. Foto: All Over Press Vis mer
OSCAR 2011: Ifølge Saltzman er dette en av hennes favoritt-looks på Gwyneth. Kjolen er fra Calvin Klein.  Foto: All Over Press
OSCAR 2011: Ifølge Saltzman er dette en av hennes favoritt-looks på Gwyneth. Kjolen er fra Calvin Klein. Foto: All Over Press Vis mer

Favorittantrekket

Det er også hun som har stylet Paltrow i forbindelse med den nye kampanjen for duften «Nuit» fra Hugo Boss. Og i et ferskt intervju i forbindelse med duftlanseringen, innrømmer stylisten at det er en drøm å style Hollywoodstjernen, og at hun har en helt særegen stil.


- Gwyneth har en ikonisk stil fordi hun alltid setter en veldig høy standard. Hun tar sjanser, men overdriver aldri. Hun bruker ikke for mye sminke og er alltid villig til å prøve noe nytt. I tillegg har hun selvtillit - både i forhold til kroppen og femininiteten sin, sier Saltzman:

- Hun er jo en person som stråler sunnhet, men som samtidig er litt rampete, morsom og vågal. Gwyneth har alt; hun er kone, kokk, skuespiller, mor - hun kan gjøre alt! Hun kan synge, hun er ydmyk, elegant og naturlig. Det er ganske unikt.

Saltzmann har de siste årene stått bak stylingen av Paltrow i forbindelse med en rekke store prisutdelinger, som Baftas, Grammys og Oscar (sjekk ut kjolene fra årets Academy Awards her!). Og det er på sistnevnte arrangement at stylisten synes skuespillerinnen har sett flottest ut.


- Jeg synes antrekket (kjole fra Calvin Klein Collection) hun bar under Oscar i 2011 var helt fantastisk på henne, sier stylisten.

LES OGSÅ: Slik holder Gwyneth Paltrow formen

LEKRE HÆLER: Høye hæler er også et "må ha" for Paltrow ifølge Saltzman, og stjernen har en forkjærlighet for lekre sko, gjerne i skinn.  Foto: All Over Press
LEKRE HÆLER: Høye hæler er også et "må ha" for Paltrow ifølge Saltzman, og stjernen har en forkjærlighet for lekre sko, gjerne i skinn. Foto: All Over Press Vis mer

«Den lille sorte» er et must

Ifølge stylisten har Gwyneth - som er flere signaturplagg i sin garderobe, men noe av det mest elementære - og som hun bruker oftest, er lekre, høye hæler, tettsittende jeans og «den lille sorte».

Og nettopp sistnevnte plagg - en liten svart kjole, er noe av det klart viktigste. Så viktig at Saltzman mener enhver kvinne bør eie et slikt plagg.


- Alle kvinner bør eie en liten sort kjole. Det som er så fantastisk med dette plagget, er at du bare kan slenge på et par lekre strømper (eller ha bare bein) og et par stilige høye hæler - gjerne i skinn, en lekker veske og et armbånd og så er du klar for fest. Du kan også gjøre kjolen mer hverdagslig med flate sko og en enkel jakke. Det er så utrolig mye akkurat dette plagget kan brukes til, og du kan reise rundt hele verden med det, sier hun:

- «Den lille sorte» har vært et «må ha» i klesskapet i alle år, helt siden Audrey Hepburn viste seg i en i «Breakfast at Tiffany's». I gamle dager ble den forbundet med noe litt formelt, men nå synes jeg den representerer styrke og sensualitet, og ekstrem feminitet.

Få Saltzmans beste stylingtips for «den lille sorte» i videoen nedenfor:


LES OGSÅ: Derfor går vi aldri lei «den lille sorte»

VEKKET OPPSIKT: Paltrow fikk voldsom oppmerksomhet for denne dristige kjolen fra Antonio Berardi, som hun bar under premieren på "Iron Man 3" i vår.  Foto: All Over Press
VEKKET OPPSIKT: Paltrow fikk voldsom oppmerksomhet for denne dristige kjolen fra Antonio Berardi, som hun bar under premieren på "Iron Man 3" i vår. Foto: All Over Press Vis mer

Truseløs-kjolen

I tillegg til ikoniske Oscar-antrekk, fikk Saltzman mye oppmerksomhet for kjolen hun overtalte Paltrow til å ha på seg under premieren på «Iron Man 3» i Hollywood i april.

Kjolen, som var signert designer Antonio Berardi, hadde transparent stoff nedover begge sidene, og viste tydlig frem skuespillerinnens veltrente yogabein, rumpe og for ikke å snakke om - mangel på truse.


I ettertid har kjolevalget både blitt rost og kritisert, men ifølge Saltzman synes både hun og Gwyneth at det er gøy å teste grenser.

- Jeg spiller ikke spill når jeg plukker ut antrekk til henne. Jeg pleier bare å velge tre kjoler som hun kan bestemme seg ut fra, og da hun plukke en av dem, sier hun til The Hollywood Reporter.

LES OGSÅ: Er dette tidenes drøyeste splitt?

STYLISTEN: Britiskfødte Elizabeth Saltzman er Gwyneth Paltrows faste stylist. Hun har stylet superstjernen til alt fra filmpremierer og fester, til Grammys og Oscar. Hun står også bak Gwyneths look i den nye kampanjen for Boss Nuit-duften. Foto: Walter Chin
STYLISTEN: Britiskfødte Elizabeth Saltzman er Gwyneth Paltrows faste stylist. Hun har stylet superstjernen til alt fra filmpremierer og fester, til Grammys og Oscar. Hun står også bak Gwyneths look i den nye kampanjen for Boss Nuit-duften. Foto: Walter Chin Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer