Alpelue:

Alpeluen er tilbake

Ingen tvil når du ser alle disse antrekkene!

ALPELUEN GJØR COMEBACK: Chiara Ferragni viser deg hvordan du kan bruke det trendy plagget. FOTO: NTB Scanpix
ALPELUEN GJØR COMEBACK: Chiara Ferragni viser deg hvordan du kan bruke det trendy plagget. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ja, det er bare å «bøye seg i hatten», som langrennstjernen Heidi Weng sa. Alpeluen har nemlig gjort et comeback! Her til lands kaller vi hodeplagget for både alpelue og baskerlue, men mange kjenner nok også til den som «beret». Den kan plasseres rett på hodet, skyves litt til siden, dras litt mer bakover - ja, mulighetene er mange. Og det er nok det moteprofilene har funnet ut av, for vi ser at flere og flere tar i bruk det historiske plagget.

For historisk er den. De første variantene ble nemlig funnet av arkeologer i graver fra bronsealderen. Men det er kanskje ikke dette de fleste tenker på når de hører ordet alpelue. Mange ser nok for seg en kunstner som sitter på en krakk i Paris og maler på et lerret med alpeluen litt på snei.

Men det ble også ganske trendy med alpelue i Hollywood også. Oscar-vinner Faye Dunaway (76) var blant dem som stadig tok i bruk plagget. Under ser du bilde av henne og Warren Beatty (80) på premieren av filmen deres, Bonnie and Clyde, i Paris i 1968.

LES OGSÅ: Vi har møtt fotografen bak det legendarisk Faye Dunaway-bildet!

1968: Faye Dunaway og Warren Beatty. Foto: Scanpix
1968: Faye Dunaway og Warren Beatty. Foto: Scanpix Vis mer

I dag ser vi moteprofiler som Miroslava Duma (32) og Chiara Ferragni (30) ta i bruk alpeluen under verdens største moteuker. Moteuker hvor de mest kjente designerne som Dior, Gucci og Louis Vuitton viser frem sine ferskeste kolleksjon. Og disse kolleksjonene er ofte inspirert av tidligere tiår eller trender som fant sted da.

Et godt eksempel på dette ble vist da Dior skulle presentere sin kolleksjon for høsten 2017. Da hadde alle modellene fått på seg en alpelue når de skulle gå ned catwalken. Det var det samme om det var skjørt, bukse eller kjole de hadde på seg - alle skulle ha alpelue. Ingen tvil om at både moteprofiler og designere ønsker at hodeplagget skal gjøre et comeback. Psst: Dette materialet kommer du også til å se mye mer av framover!

LES OGSÅ: Ukens stilcrush: Stjel looken til streetstyle-stjerne Gilda Ambrosio!

Dior AW17 Foto: Scanpix
Dior AW17 Foto: Scanpix Vis mer
Miroslava Duma Foto: Scanpix
Miroslava Duma Foto: Scanpix Vis mer

Det er fremdeles noen uker igjen før alpeluen bør erstattes med en varmere ullue. Under har vi samlet sammen litt inPspirasjon fra gaten under moteukene - kommer du til å ta i bruk alpeluen?

LES OGSÅ: Selena Gomez stjal all oppmerksomhet under prisutdelingen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer