SÅ LÅRKORT AT DEN NESTEN IKKE SYNES: RnB-stjernen Rihanna skuffer oss ikke i år heller, og går i stadig like korte shorts, men nå får de selskap av en posh og pen skjorte, som funker ganske bra. Foto: Steve Matthews/NPG.com/All Over
SÅ LÅRKORT AT DEN NESTEN IKKE SYNES: RnB-stjernen Rihanna skuffer oss ikke i år heller, og går i stadig like korte shorts, men nå får de selskap av en posh og pen skjorte, som funker ganske bra. Foto: Steve Matthews/NPG.com/All Over Vis mer

Shorts

- Alt behøver ikke være på utstilling

Olashortsen kan gjerne være kort, men unngå å vise rumpa.

Den slitte denimshortsen seiler opp som en klassiker, på lik linje med trenchcoats, den lille sorte og stripete trøyer.

Hvert år kommer den tilbake, og er stadig like kul å style med skjorter, hippieinspirerte sandaler og hvite t-skjorter. Og med et par smykker, er den (nesten) klar for fest.

Den beste nyheten? Du fikser plagget helt selv ved å klippe av beina på jeans du ikke bruker så mye lenger.

Hvor kort er kort?

Lengden på shortsen kryper opp og ned hver sesong. Nå er for eksempel den knelange shortsen moderne.

Men denimshortsen er stadig like kort som den var ifjor, takket være stjerner som Rihanna, supermodell Alessandro Ambrosio og skuespiller Taylor Swift. Og lommene på shortsen skal fortsatt synes.

Men hvor langt opp på låret tåler vi egentlig at shortsen går?

- Ha gjerne kort shorts, men rumpa behøver ikke å være på utstilling, sier KKs stylist og moteekspert Nadine Monroe.

FILLER, SYNLIGE LOMMER OG MASSE LÅR: Denimshortsen er en hit hvert eneste år, og på festival er den et må-ha. Her ser vi Behati Prinsloo, Anne V og Rihanna i hver sin hotte korte.  Foto: All Over Press
FILLER, SYNLIGE LOMMER OG MASSE LÅR: Denimshortsen er en hit hvert eneste år, og på festival er den et må-ha. Her ser vi Behati Prinsloo, Anne V og Rihanna i hver sin hotte korte. Foto: All Over Press Vis mer

Prøv deg fram

En kort shorts er uten tvil ganske kult. Vi snur oss titt og ofte etter de som fikser det skikkelig bra.

Men før du hopper inn i den, er det alltid fint å vite litt om hva som kler din fasong:

– Størrelsen på shortsen er viktig. For trange shorts som strammer rundt lårene fremhever lår, og for store shorts ser bare ustelt ut og vil gjøre tynne lår enda tynnere, sier Monroe i denne artikkelen.

Og dersom du har litt ruglete hud, som så mange av oss, tipser hun videre om at shorts som nærmer seg knærne er det peneste.

MED ELLER UTEN OPPBRETT: Taylor Swift ser superkul ut i shorts og striper, skuespiller Jessica Biel kjører sorte strømper og armyboots, supermodell Joan Smalls viser oss at denim på denim er en genial kombinasjon mens Stazy Keibler styler sin med hvit topp fra Kate Moss' kolleksjon for Top Shop. Foto: All Over Press
MED ELLER UTEN OPPBRETT: Taylor Swift ser superkul ut i shorts og striper, skuespiller Jessica Biel kjører sorte strømper og armyboots, supermodell Joan Smalls viser oss at denim på denim er en genial kombinasjon mens Stazy Keibler styler sin med hvit topp fra Kate Moss' kolleksjon for Top Shop. Foto: All Over Press Vis mer

Superbleika shorts er heller ikke så pent til vinterbleke ben, ifølge Monroe, da det faktisk gjør dem enda hvitere. 

En løs modell funker for alle

Trikset for å fikse stilen er å velge seg riktig shorts. Når du går i butikken, skal du vite hvilke modeller du skal ha med deg inn i prøverommet.

Generelt sett er det løse, og ikke veldig ettersittende varianter, som er det aller mest kledelige for de fleste, uansett fasong.

Når det er sagt - her er en liten huskelapp du kan ha i lomma når du shopper:

LITEN AV VEKST?: Dersom du er liten og nett, vil en kort shorts framheve din smale figur og gi inntrykk av lange ben. En modell med legg gir deg dessuten litt mer hofter, hvis du ønsker det.

Hvis du vil ha en trang shorts, er det selvsagt helt greit, men prøv å unngå fjortispreget ved å kombinere den med en lang jakke eller en åpen skjorte for en mer sofistikert og lekker stil.

LYS ELLER MØRK: Lang modell med oppbrett (kr 700, In Wear), avklippet (kr 1200, J Brand), lys og billig (kr 100) og med belte (kr 250, begge fra HM). Foto: Produsenter
LYS ELLER MØRK: Lang modell med oppbrett (kr 700, In Wear), avklippet (kr 1200, J Brand), lys og billig (kr 100) og med belte (kr 250, begge fra HM). Foto: Produsenter Vis mer

FRODIG?: Er du så heldig å litt ekstra former, velger du bort shortser med ekstra legg og vide sidelommer. Nagler og annet stash vil også øke volumet på hofter og lår - det samme vil hektisk mønster og horisontale striper.

Men i en mørk modell eller en slitt dongerivariant har du alt du trenger for en flott stil. For å toppe stilen og gi inntrykk av enda lengre bein, er dessuten hudfargede eller lyse pumps og sandaler et godt tips. En shorts med høyt liv er også perfekt for deg med timeglassfigur.

Velger du en shorts med høyt liv, bør du passe på at sømmenes linjer har en forlengende effekt, for eksempel ved skråstilte lommer framfor horisontale lommer.

MIDT I MELLOM?: Du kan fint bruke korte shorts, men velg løse behagelige modeller. Vi som har litt mage styrer unna legg i fronten på shortsen og velger heller faste tekstiler og rette sømmer.

Høyt liv passer fint for kropper med litt former - midjen framheves og uttrykket blir ekstra feminint.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop