Oslo Runway:

Alt du trenger å vite om den norske moteuka

14. august er vi klare for en ny runde!

OSLO RUNWAY: I midten av august vil norske designere vise sine kolleksjoner for våren 2019 i Oslo. Foto: Foto: Indigital Images/Oslo Runway
OSLO RUNWAY: I midten av august vil norske designere vise sine kolleksjoner for våren 2019 i Oslo. Foto: Foto: Indigital Images/Oslo Runway Vis mer
Publisert

Midt i august sparkes den norske moteuken Oslo Runway av nok en gang. Tidligere lå Oslo Runway under pr-byrået This is PR, men er nå etablert som et eget selskap.

Active Brands, Norwegian Fashion Hub og Varner er kommet inn på eiersiden sammen med gründerne av Oslo Runway: Ditte Kristensen, Ida Jordet Lamond, Katrine Kvalsund og Kristina Nordbæk.

Fra venstre Linda Refvik, Sandro Parmeggiani, Gisle Mardal , Ditte Kristensen, Elin Kathrine Saunes, og Ida Jordet Lamond.
Fra venstre Linda Refvik, Sandro Parmeggiani, Gisle Mardal , Ditte Kristensen, Elin Kathrine Saunes, og Ida Jordet Lamond. Vis mer

LOCATION

I løpet av de siste årene har Oslo Runway strukket seg fra en til tre dager og flere kjente og ukjente designere har fått vist frem sine kolleksjoner.

Det hele startet i Kulturkirken Jakob og siden har de blant annet holdt visninger i Operaen, Sentralen i Oslo og Munchmuseet.

I år vil flere visninger finne sted i statsbygningen Bankplassen 4. Bygget har stått tomt siden september 2017 og i en pressemelding skriver Oslo Runway at det gleder seg til å vekke liv i bygningen.

«Bankbygget er i hugget, norsk granitt og marmor, og er en av Norges mest gjennomarbeidede og kostbart utstyrte bygninger, selv i internasjonal målestokk», står det også.

BANKPLASSEN 4. Foto: Teigens Fotoatelier AS/Statsbygg
BANKPLASSEN 4. Foto: Teigens Fotoatelier AS/Statsbygg Vis mer

DESIGNERE

Designerne som er valgt ut til å vise frem kolleksjonene sine har vært med på det før - med ett unntak. Pia Tjelta kommer nemlig til å holde sin aller første visning av egen kolleksjon.

Skuespilleren har gjort stor suksess med sine romantiske topper og kjoler, så vi er svært spente på å se hva hun har funnet på denne gang.

På onsdagen får vi også se Moiré og Michael Olestad. Begge to var deltakere i forrige sesongs Bik Bok Runway Awards hvor Olestad stakk av med seieren.

- Det er helt fantastisk. Jeg klarer ikke tenke akkurat nå! Jeg er helt kjørt i hode, kropp og det som er, hadde Michael Olestad å si til KK etter prisutdelingen.

De nominerte til årets Bik Bok Runway Awards finner du nederst i saken.

LES OGSÅ: Pia Tjelta: - Nå er jo jeg godt over middels interessert i kostymer og antrekk, så jeg var sikkert litt «pain in the ass»

MICHAEL OLESTAD: Her er kolleksjonen som vant «Bik Bok Runway Award» og 100 000 kroner. Foto: Indigital Images/Oslo Runway
MICHAEL OLESTAD: Her er kolleksjonen som vant «Bik Bok Runway Award» og 100 000 kroner. Foto: Indigital Images/Oslo Runway Vis mer

Tirsdag 14.08
11.00 Cathrine Hammel
13.00 Epilogue
14.00 Anne Karine Thorbjørnsen
15.30 Cala Jade
17.30 byTiMo
19.00 IBEN

Onsdag 15.08
11.00 Moiré
14.00 Line of Oslo
15.30 Pia Tjelta - presented by Promenaden Fashion District
16.30 Michael Olestad
20.00 FWSS

Torsdag 16.08
18.00 BIK BOK RUNWAY AWARD

Foto: Indigital Images/Oslo Runway
Foto: Indigital Images/Oslo Runway Vis mer

BIK BOK RUNWAY AWARDS

I en pressemelding skriver Oslo Runway at aldri har det vært flere søkere til prisutdelingen Bik Bok Runway Award enn nå. Kanskje ikke så rart når premien er 100 000 kroner?

Og ikke nok med det: Vinneren får også en mentor og muligheten til å vise frem kolleksjonen sin i selve Oslo Runway-programmet neste sesong. I fjor var det Michael Olestad som stakk av med seieren.

Årets nominerte er Bror August, HAiKw/, Merilin Kolk, O-F-C og Søster Studio.

Følg KK på Instagram, @kkmagazine, for oppdateringer fra Oslo Runway 14. - 16. august.

LES OGSÅ: Trendene som er like hotte i dag som på 60-tallet

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer