H&m

ALT du trenger å vite om Marni for H&M-kolleksjonen

Hvordan er kvaliteten, passformen, størrelsene? Her får du svar.

VÅRE FAVORITTER: KK.no-journalist Tone Ra Pedersen likte godt silkeblusen og parkasen for herre. KKs moteredaktør Silje Pedersen falt for den ene silkekjolen og pysjlooken med parkas for dame. Foto: Per Ervland
VÅRE FAVORITTER: KK.no-journalist Tone Ra Pedersen likte godt silkeblusen og parkasen for herre. KKs moteredaktør Silje Pedersen falt for den ene silkekjolen og pysjlooken med parkas for dame. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke rart at vi elsker samarbeidskolleksjonene til H&M. Det finnes ikke ett ord vi ikke liker i setningen «designerplagg til rimeligere priser». I år er det Marni og Consuelo Castiglioni som er først ut.

8. mars - i dag - kommer kolleksjonen for salg – og det er allerede spådd at silkekjolene blir bestselgerne.

Selv om det ikke er noe køsystem denne gangen, kommer det nok til å bli en studie i darwinisme rundt klesstativene også nå. Da gjelder det å stille godt rustet.

KK.no har fått lov til å ta og føle på – og prøve på – sine favoritter fra Marni for H&M-kolleksjonen. Her får du våre anbefalinger.

MIKS OG MATCH: Samme bukse kan brukes til flere mønstrede overdeler. Marni ønsker at du skal mikse og matche som du vil. Foto: Per Ervland
MIKS OG MATCH: Samme bukse kan brukes til flere mønstrede overdeler. Marni ønsker at du skal mikse og matche som du vil. Foto: Per Ervland Vis mer

Hvordan er kvaliteten?

Kvaliteten er det ingenting å si på. Plaggene i silke og kasjmir er supre kjøp. Både silken og kasjmiren kjennes behagelig på.

Skinnplaggene er dessuten i ekte skinn, og også svært gode kjøp. Vi liker godt den karamellbrune skinnvesken i lakk. Anvendelig og med plass til det aller meste.

(Artikkelen fortsetter under.)


SILJES FAVORITTER: Mote- og skjønnhetsredaktør fra KK, Silje Pedersen var også med og testet. Hun liker godt Marnis versjon av sportystilen og mismatching. Foto: Per Ervland
SILJES FAVORITTER: Mote- og skjønnhetsredaktør fra KK, Silje Pedersen var også med og testet. Hun liker godt Marnis versjon av sportystilen og mismatching. Foto: Per Ervland Vis mer

Hvordan sitter de på?

Passformen er selvfølgelig også viktig for at du skal bli fornøyd.

Mens H&Ms forrige samarbeidspartner Versace kjørte åletrange partykjoler, går Marni for mye løse silhuetter, som senker bomkjøprisikoen.

Flere av underdelene har dessuten strikk i livet, som gjør dem komfortable å ha på.

Foretrekker du det mykt og behagelig, er kanskje ikke plaggene i lakk noe for deg, da disse kjennes litt stive og ikke er av slaget som former seg best etter kroppen.

(Artikkelen fortsetter under.)
Dette synes KK-Silje


Moteredaktør i KK, magasinutgaven

- Dette er en av de beste H&M-samarbeidskolleksjonene noensinne. Den er gjennomført og snittene er forseggjorte, sier hun til KK.no.

- Kvaliteten er veldig god, med plagg i silke, bomull og kashmir.

- Marni for H&M-kolleksjonen passer også rett inn i vårens trendbilde, med mønster, pysj, metallisk og sportystilen. Du kan mikse og matche akkurat som du vil. Det er bare fantasien som setter grenser.

- Jeg tror alle vil finne noe de liker. Synes du plaggene blir litt voldsomme, kan et par statementøredobber eller et halskjede gjøre susen. Stort tilbehør er også veldig i tiden nå – og hos H&M trenger det ikke koste skjorta.

Hvordan er størrelsene?

Etter å ha testet dem kan vi si at størrelsene er vanlige H&M-størrelser. Undertegnede er en 36/38, og kan gi følgende tips:

 • Kjolene er løssittende, så du kan trygt gå ned en størrelse.
 • Overdeler, som lakktoppen og blusen i gullbrokade, er forholdsvis små i størrelsene. I mitt tilfelle passer 38 akkurat. Foretrekker du det litt mer løssittende, gå for 40.
 • Underdeler: De smale skjørtene passet best i 38. Når det gjelder buksene, kommer det an på hva du foretrekker. Vil du ha dem litt løsere, gå for 38. Litt strammere, velg 36 (buksene på bildet er i 36).
 • Sko: Jeg bruker 38 eller 39 i skostørrelser. Alle skoene, sandalene og de høyhælte passet i størrelse 39.

 • (Artikkelen fortsetter under.)


  TIPS 1: Prøv også herreklærne

  Denne gangen er det som nevnt ikke køsystem, som H&M har valgt å ha ved tidligere samarbeidskolleksjoner. Men stimen rundt herreplaggene er kanskje hakket mer overkommelig uansett.

  Preppy/«boyish»-trenden holder fremdeles stand denne våren. En såkalt boyfriendskjorte er derfor kanskje ikke så dumt. Vi tror også at flere jenter kommer å like parkasene (kr.1499) og kasjmirgenserne (kr.599) fra herrekolleksjonen.

  (Artikkelen fortsetter under bildet.)


  TIPS 2: Usikker? Sats på tilbehøret

  Som KK.no har skrevet i en tidligere artikkel: Er du usikker, kan det være lurt å satse på tilbehør. Slik slipper du å prøve det på først, også. Kan jo være praktisk hvis det koker litt i lokalet.

  Marni er kjent for tilbehøret sitt, og denne kolleksjonen leverer så det holder: Lekre skinnvesker, myke silkeskjerf og trendy accessoirer i plast. Et par lekre knestrømper med dekorativ stripe skal vi heller ikke kimse av.

  (Artikkelen fortsetter under bildene).
  TIPS 3: Konsentrer deg om én eller to ting

  Ja, selv H&M-ansatte må stille seg i køen sammen med oss andre for å få tak i plagg fra luksuskolleksjonene.

  Vibeke Holann, kommunikasjonssjef ved H&M Norge, har imidlertid et godt tips:

  - Finn deg en eller to ting som du vil ha, og konsentrer deg om det. Én favoritt og en i reserve. På denne måten har jeg alltid endt opp med en ting fra samarbeidskolleksjonene som jeg virkelig ville ha og som jeg har brukt mye, forteller hun til KK.no.

  (Artikkelen fortsetter under bildene).


  Mer om kolleksjonen

  Kolleksjonen Marni for H&M kommer for salg i fem utvalgte butikker 8. mars (se liste under).

  Men som vanlig vil det også være mulig å kjøpe klærne rett fra nettbutikken www.hm.com (ekstern lenke).

  Butikkene vil åpne kl. 9 i Bergen og Trondheim, og kl. 10 i Oslo. Nettbutikken åpner kl. 10. Ta kontakt med din nærmeste butikk for mer informasjon.

  IKKE GÅ I NETTFELLA:

  Har du ikke en H&M-butikk nær deg – eller foretrekker å unngå køene – kan du handle i fred og ro på kjedens nettbutikk samme dato.

  VELG DEN MINSTE: Er du som meg, noen ganger størrelse 36 og andre ganger 38, gå ned i kjolene siden de er så løssittende. Denne i ekte silke (kr. 799) er like fin foran som bak. Foto: Per Ervland
  VELG DEN MINSTE: Er du som meg, noen ganger størrelse 36 og andre ganger 38, gå ned i kjolene siden de er så løssittende. Denne i ekte silke (kr. 799) er like fin foran som bak. Foto: Per Ervland Vis mer

  Husk imidlertid på at du må rett til kassen.

  IKKE GLEM HERRE: Skjortene, parkasene og kashmirgenserne til herre kan også brukes av oss jenter. Foto: Per Ervland
  IKKE GLEM HERRE: Skjortene, parkasene og kashmirgenserne til herre kan også brukes av oss jenter. Foto: Per Ervland Vis mer

  At plagget ligger i den virtuelle handlekurven, er nemlig ingen garanti. Noen kan snappe den foran nesen din hvis du ikke er rask nok til å betale.

  USIKKER? TILBEHØR ER ALLTID SAFE: - Tenk deg sommerbrune føtter i disse, sier Vibeke Holann. Ellers er den skinnbehandlede lakkvesken til 799 en drøm - armbåndet med strasspynt likeså - kroner 299. Kollage: Cecilie Leganger Foto: Per Ervland
  USIKKER? TILBEHØR ER ALLTID SAFE: - Tenk deg sommerbrune føtter i disse, sier Vibeke Holann. Ellers er den skinnbehandlede lakkvesken til 799 en drøm - armbåndet med strasspynt likeså - kroner 299. Kollage: Cecilie Leganger Foto: Per Ervland Vis mer
  PIFFER OPP ETHVERT ANTREKK: Marni er kjent for tilbehøret sitt, og kolleksjonen bærer det italienske motehusets sterke signatur. Foto: Per Ervland
  PIFFER OPP ETHVERT ANTREKK: Marni er kjent for tilbehøret sitt, og kolleksjonen bærer det italienske motehusets sterke signatur. Foto: Per Ervland Vis mer  Det blir ikke noe køsystem denne gangen, men husk at det bare er lov til å velge ett av hvert plagg.

  PRISER: Tilbehør fra 199 på belter, til armbånd fra 299 til 399. Sko fra 499 til 799. Kjoler fra 799 til 1499. Jakker fra 999 til 1999 (kolleksjonens dyreste).
  Marni for H&M kommer for salg i følgende butikker:

  OSLO:
 • Bogstadveien 11
 • Karl Johansgate 16
 • Oslo City

 • TRONDHEIM:
  Trondheim Torg

  BERGEN:
  Galleriet

  KOMFORTABEL: Til venstre: Løssittende lang silkekjole (kr.999). Vil du ha mer fasong, ha et belte i livet. Her kan du gjerne gå ned en størrelse. Til høyre: Skjørt og lakktopp. Skjørtet har komfortabel strikk i livet og er litt stretchy, men siden det er såpass smalt passet 38 best på meg, som er en 36/38. Foto: Per Ervland
  KOMFORTABEL: Til venstre: Løssittende lang silkekjole (kr.999). Vil du ha mer fasong, ha et belte i livet. Her kan du gjerne gå ned en størrelse. Til høyre: Skjørt og lakktopp. Skjørtet har komfortabel strikk i livet og er litt stretchy, men siden det er såpass smalt passet 38 best på meg, som er en 36/38. Foto: Per Ervland Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer