Solpudder

Alt du trenger å vite om solpudder

Vi har spurt makeupartisten om råd.

GIR NYDELIG SOMMERGLØD: De fleste har et solpudder i sminkepungene, men bruker du det riktig? FOTO: NTB
GIR NYDELIG SOMMERGLØD: De fleste har et solpudder i sminkepungene, men bruker du det riktig? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Med varmere dager frister det gjerne å droppe den tyngste sminken. Hos mange er solpudder en storfavoritt for å kunne få en naturlig look, men likevel ha litt glød i ansiktet. Men gjør vi det egentlig riktig?

Vi tok med oss spørsmålet til makeupartist og frisør Tomas Erdis. Han har sminket kjendiser som Astrid S, Camilla Pihl og Maria Mena - og har så absolutt et par do's and dont's på lur.

- Jeg elsker solpudder, det gir en vakker glød og liv til ansiktet! Jeg bruker det for å varme opp ansiktet, samtidig som jeg former det, forteller Erdis til KK.

RIKTIG BØRSTE: - Om jeg skal gi noen tips til hvordan lettest få fine overganger, vil jeg si bruk en STOR kost og dabb av overflødig pudder, sier Erdis. FOTO: NTB
RIKTIG BØRSTE: - Om jeg skal gi noen tips til hvordan lettest få fine overganger, vil jeg si bruk en STOR kost og dabb av overflødig pudder, sier Erdis. FOTO: NTB Vis mer

Dos...

Naturlig nok er kosten viktig for hva slags resultat du får når du legger solpudder. Så ikke bruk hva som helst!

- Om jeg skal gi noen tips til hvordan lettest få fine overganger, vil jeg si bruk en STOR kost og dabb av overflødig pudder. En stor kost vil gi et mykere uttrykk og vil også etterligne den naturlige solbrune looken mest, forklarer han.

- Plasser solpudderet der solen treffer, for eksempel panne, neserygg, under brynsben, rett under kinnbena og litt langs kjeven.

Erdis kan bekrefte at solpudder egner seg supert når du skal legge en lett og naturlig sminkelook. Det kan gjerne legges rett på huden som eneste hudsminke. Begynn med lite pudder, slik at du kan bygge på til du er fornøyd.

- Det kan være kjempefint å bruke bare solpudder på huden. Du vil da få et veldig naturlig uttrykk, siden resten av huden vises.

- Jeg ville passet på at solpudderet også legges naturlig, slik at det er en harmoni mellom solpudderet og din naturlige, bare hud.

SOLPUDDERTIPS: Makeupartist Tomas Erdis elsker solpudder og har gitt oss sine beste tips. FOTO: Instagram @tomaserdismakeup
SOLPUDDERTIPS: Makeupartist Tomas Erdis elsker solpudder og har gitt oss sine beste tips. FOTO: Instagram @tomaserdismakeup Vis mer

Don'ts...

- Er det slik at det finnes noen vanlige solpudder-feil som mange av oss gjør?

- Jeg vil ikke si at folk gjør feil nødvendigvis, vi har alle forskjellige oppfatninger om hva vi synes er vakkert, sier han.

Erdis mener det er mange måter å legge solpudder på - og at ingen egentlig mer mer riktig enn andre. Puh!

Likevel har han noen «don'ts».

- Når det er sagt, er det vitenskap bak sminke som kan være lurt å ha i bakhodet. Det kan være lurt å være obs på hvilken farge og tone man bruker i solpudderet i forhold til sin egen hud, foteller Erdis.

Et par gode spørsmål å stille seg selv er: ligner solpudderet på den fargen du får når du blir solbrun selv? Er det for stor kontrast mellom hudtonen din og solpudderet ditt?

SOLPUDDER: Ifølge Tomas Erdis er det ulike måter å legge solpudder på, men det finnes likevel enkelte ting det kan være lurt å ha i tankene. FOTO: NTB
SOLPUDDER: Ifølge Tomas Erdis er det ulike måter å legge solpudder på, men det finnes likevel enkelte ting det kan være lurt å ha i tankene. FOTO: NTB Vis mer

- Det kan også være lurt å starte med å ta på mindre pudder, slik at du heller kan bygge det opp. Pass også på at det ikke blir for stor metthet i fargen, det kan se flekkete ut, forteller han.

Ifølge Erdis er det nettopp flekkene som er det største problemet når det kommer til solpudder.

- Huden lever, den kan være tørr noen steder og oljete andre steder. Legger du en fuktig base, kan det være lurt å gå over med et hudtonet pudder før du påfører solpudderet, dette fordi solpudderet kan krakelere og lage flekker på en fuktig base, forklarer han.

Et siste tips fra Erdis er å leke seg med å blande ut solpudderet.

- Som makeupartist jobber jeg med modeller med ulike hudtoner og -typer til daglig. Derfor bruker jeg ulike solpudder til ulike modeller, men en favoritt hos meg må være Jane Iredale sine Great Shape Contourkit! Disse har solpudder, blush og highlighter i ett, og jeg elsker å blande solpudderet med bushen for å få en varm og ordentlig solbrun look!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer