Darja Barannik

- Alt handler om å balansere antrekket når man går for lakk

Streetstylestjerne og moteekspert Darja Barannik deler sine beste lakk-tips for å unngå «harryfella»!

LAKKBUKSER: De skinnende buksene har blitt sett på motepersonligheter hele høsten og lakktrenden ser ikke ut til å skulle gå noen steder helt enda. Foto: Rex Features
LAKKBUKSER: De skinnende buksene har blitt sett på motepersonligheter hele høsten og lakktrenden ser ikke ut til å skulle gå noen steder helt enda. Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at årets hotteste klær kommer i en glossy variant! Det er få ting som løfter et antrekk for øyeblikket som et lakkert plagg, sko eller tilbehør denne sesongen - og du kan finne så å si alt du kan tenke deg i lakk. 

Streetstylestjerner og motepersonligheter over hele verden har kastet seg på trenden, og det kan virke som om det ikke er grenser for hvordan plagget kan styles og når det kan brukes. Og det er det heller ikke - så lenge du styler det riktig selvsagt! For lakkefellene er mange og kan være lette å falle i dersom man ikke er obs på dem.

Vi har tatt en prat med moteblogger og streetstyledronning Darja Barannik for å få hennes beste tips og triks til hvordan du unngår å falle i «harryfella» med lakk plaggene på. (Se våre favorittlakkplagg i butikk nå nederst i saken!)

LES OGSÅ: Disse trendbuksene har både sleng og ankellengde

- Det handler om å balansere antrekket når man går for lakk. Går du for et lakkert miniskjørt er det penest med mørke strømpebukser og en langermet bluse, skjorte eller genser til. Overdriver man lakkbruken blir fort både «tacky» og harry, sier Barannik.

Det betyr ikke at du ikke kan bruke flere lakkplagg samtidig - tvert i mot - det handler bare om balansen da også, både når det kommer til farge- og materialvalg.

- Lakkbukser og lakksko er for eksempel lov, men da er det viktig å holde overdelen nøytral. Både fargemessig og i materialet for å tone ned lakken.

Lakk til hverdags og fest

Men når er det egentlig greit å bruke lakk? Vi har sett motepersonlighetene bruker dem både til hverdags og til fest, når det er lyst og mørkt ute, men er det slik at vi «dødelige» også kan gå i deres fotspor? Ifølge Barannik er det absolutt innenfor å bruke lakk både til hverdags og fest denne sesongen - både i form av bukser, sko og tilbehør.

- Jeg elsker lakkbukser og synes det er utrolig pent til en fargesterk kasjmirgenser. Til hverdags liker jeg å holde det enkelt og bruker gjerne en tidløs, fotsid kåpe til antrekket, sier Barannik og legger til:

- For deg som synes trenden kan bli i overkant mye finnes det et hav av tilbehør i det glossy materialet: Kule ankelstøvletter, vesker og belter. Bruk elementer av lakk i hverdagen og forny den sorte buksen din på 1-2-3 med et bredt lakkbelte, for eksempel. 

LES OGSÅ: Dette superpopulære merke fra 90-tallet gjør comeback!

LAKK TIL HVERDAGS: Denne jakken i seg selv er ganske mye, men med en hvit t-skjorte og et par sorte bukser blir det så kult! Foto: Rex Features
LAKK TIL HVERDAGS: Denne jakken i seg selv er ganske mye, men med en hvit t-skjorte og et par sorte bukser blir det så kult! Foto: Rex Features Vis mer

- Er det noen lakkplagg som er mer risikable enn andre?

- En kort minikjole kanskje? I bunn og grunn handler det om å style antrekket riktig og sofistikert. Med en genser eller t-skjorte under kjolen vil antrekket bli mye mer avslappet og kult. 

- Hva med farger? Er lakk i alle farger ok?

- Jeg liker egentlig lakk i alle slags farger, men spesielt rødt og sort er dødslekkert! 

Med andre ord: Har balanse i bakhodet når du slenger på deg favoritt lakkplagget - tenk kontraster både i farger og material. Og ikke minst pass på snittene og passformen. Det har mye å si for hvilket uttrykk antrekket får. 

Har du enda ikke funnet din(e) lakk favoritt(er)? No worries! Vi har samlet de hotteste glossy plaggene i butikk nå - perfekt til julens lange festlighetsliste!

Vi gjør oppmerksom på at Darja Baranniks blogg har et annonsesamarbeid med Aller Media-eide AdLink. Aller Media eier også KK.no.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer