Amy Winehouse

Amy Winehouse er blitt klesdesigner

Kommer med kleskolleksjon i samarbeid med sportsmerket Fred Perry.

NYE TAKTER: Skandaledronningen Amy Winehouse (26) har gjort piképike av seg og samarbeider med Fred Perry om en ny kleskolleksjon. Se bildeserie lenger ned i saken. Foto: Fred Perry
NYE TAKTER: Skandaledronningen Amy Winehouse (26) har gjort piképike av seg og samarbeider med Fred Perry om en ny kleskolleksjon. Se bildeserie lenger ned i saken. Foto: Fred Perry Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amy Winehouse for Fred Perry

Hva synes du om kolleksjonen?

Hun ble først berømt for sin karakteristiske stemme. Men berømmelse ble etterhvert til beryktelse for Amy Winehouse.Artisten har innrømmet heroinmisbruk og fått presseomtale langt oftere for skandaler enn for musikk de siste årene.

Samarbeid med sportmerke

Nå kan det imidlertid se ut som at lykken har snudd for den 26 år gamle britiske sangstjernen.Hun har nemlig laget sin egen kolleksjon i samarbeid med det britiske klesmerket Fred Perry.- Jeg er virkelig glad for å kunne gjøre denne kolleksjonen med Fred Perry. Vi har jobbet med den en stund, og det er flott å se den endelig blir realisert, sier Winehouse på Fre4d Perrrys hjemmesider.Les også: Se de sexy bildene av ScarlettKolleksjonen består blant annet av pikétrøyer, gensere i bomull og kasjmir, tilbehør i skinn og ulike T-skjorter. Fargeskalaen går fra svart via grått til lyserosa, eller «Amy-rosa», som Fred Perry ynder å kalle det.Hva synes du om kolleksjonen? Si din mening i vår poll til høyre.Se hele kleskolleksjonen her:

Populært i ungdomsmiljøer

Det erkebritiske sportsmotemerket, oppkalt etter tennisspilleren ved samme navn, er ikke det mest naturlige å forbinde med Winehouse. Fred Perrys polotrøyer, svettebånd og det karakteristiske laurbærkrans-symbolet har imidlertid beveget seg fra sportsarenaene og ut i britiske ungdomsmiljøer helt siden 1970-tallet.Ifølge Wikipedia har merket blitt så populært blant tenåringer i Nord-Irland, at de ulike gruppene er gjenkjennelige på grunn av at de bærer Fred Perry-klær i lilla med hvite striper. Dette skal være en måte å definere seg for arbeiderklasseungdom i Nord-Irland.

Stilte naken

Det er ikke første gang Amy Winehouse har snust på motebransjen.I 2008 var hun i samtaler med designeren Julien MacDonald om en eventuell opptreden på catwalken, og hun har tidligere stilt opp naken i en kampanje for kreftsaken. På bildet er Amy Winehouse ikke iført annet enn en elektrisk gitar og to biter maskeringstape. Også artisten Sade og skuespiller Helena Bonham Carter kastet klærne i den samme kampanjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer