KK tester

Ansiktsløft uten kirurgi

Ingen nåler, kun drenering av væske og avfallsstoffer. Se på det som trening for huden!

ANSIKTSLØFT UTEN KIRURGI: Er det mulig? Vi har testet! FOTO: NTB Scanpix
ANSIKTSLØFT UTEN KIRURGI: Er det mulig? Vi har testet! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Oksygen

Hva: Medi-Jet Vital
Hvor: 5 Zenzes
Pris: kr 3000 per behandling
Anbefalt antall behandlinger: Minimum tre ganger

Dette er en behandling der serumer med vitaminer og fukt sluses ned i huden ved hjelp av oksygen under trykk. Ut av maskinen som brukes kommer det en strøm på 20 km/t med medisinsk vann og luft. Med jetstrømmen tilføres huden antioksidanter, vitaminer, mineraler, antiaging og fukt som kan behandle kviser, pigmentering, couprose (sprengte blodkar og rødhet i huden), store porer og tørr hud fordi behandlingen når helt ned til 4-5 mm, altså dermis som ligger under epidermis (overhuden).

Slik skjer behandlingen: Behandlingen starter med akupressur der de plasserer luften på spesielle punkter i hodebunnen og i ansiktet som virkelig får deg til å slappe av, men også stimulere energien i ansiktet. Deretter blir huden drenert for overflødig væske og avfallsstoffer. Etter det blåses porene rene i 45 graders vinkel slik at støv og fett forsvinner. Så tilfører behandleren huden ulike substanser som vitaminer og fukt med oksygen.

Ansiktsløftet: Dreneringen av tyngende avfallsstoffer og overflødig væske reduserer noe av «saggingen» i ansiktet. Fukten som tilføres gir plump og løft. Behandlingen skal også trigge fibroblastene som produserer elastin og kollagen som er med på å gi volum til ansiktet over tid. Jo flere behandlinger, desto bedre resultat. Dette synes vi: Behandlingen gir et løft og gjør huden fastere. Du ser det på kjevepartiet, kinnbeina, linjene fra nesen og brynene. Behandlingen er også veldig behagelig. Du behandler flere hudproblemer samtidig, som rosacea og akne.

Minus: Kostbart med flere behandlinger.

Styrketrening

Hva: Thalgo Lift Massage
Hvor: Skinthal
Pris: kr 1000 per behandling
Anbefalt antall behandlinger: Kur på 10 gaznger over tre uker. Deretter en gang i måneden

Dette er en svært kraftig massasje som løfter muskelen i ansiktet med terapeutens fingre. Muskelen tas skikkelig tak i med grep nedenfra, noe man ikke får til på egenhånd. Massasjen er som en real styrketrening, i tillegg til at sirkulasjonen settes i gang i huden.

Slik skjer behandlingen: Behandlingen starter med en skikkelig rens, som også fungerer som en oppvarming. Deretter smøres en gel på huden til å gjøre massasjen med. Den er litt klissete slik at terapeuten får skikkelig tak. Fingrene jobber hardt og til tider raskt. Første gangen kan være ganske vond, og du blir støl etterpå. Etterpå roes huden ned med en maske.

Ansiktsløftet: Her tas det godt tak i musklene, de løftes regelrett på plass. Massasjen gir en real sirkulasjon og drenasje av væske og avfallsstoffer, samtidig som kollagenproduksjonen settes i gang.

Dette synes vi: Du får et godt hint allerede etter første behandling, men resultat er ganske forbløffende etter 10 behandlinger. Hele ansiktet føles løftet og linjene fra nesen og rynkene er glattere.

Minus: Du må ha tid til å gå til behandling tre ganger i uker i tre uker.

Mikrostrøm

Hva: Guinot Hydrodermie Lift
Hvor: Beautyproducts
Pris: kr 2300 per behandling
Anbefalt antall behandlinger: Kur på 3-4 ganger med en ukes mellomrom, så følge opp behandlingen 3-4 ganger i året

Det er faktisk det franske merket Guinot som på 60-tallet først brukte mikrostøm på huden. Terapeuten fører elektroder over huden med en gel med næringsstoffer som sluses ned i huden. Mikrostrøm setter i gang sirkulasjonen i huden, samt drenerer væsken i ansiktet. Allerede etter første behandling ser du at ansiktet har fått et løft, og ofte gir terapeuten deg et speil etter at en side er behandlet slik at du kan se forskjellen selv. Det anbefales at du ikke tar andre behandlinger inntil en uke i forveien.

Slik skjer behandlingen: Huden blir renset og skrubbet fri for sminke, smuss og tørre hudceller, og smurt inn med gel som elektrodene han gli på. Terapeuten følger bestemte bevegelsesmønster, og alle er oppover for å gi løft. Prosedyren avsluttes med krem.

Ansiktsløftet: Mikrostrømmen aktiverer både sirkulasjonen og energien i cellene som fører til at huden nærmest dras oppover. Av samme grunn stimuleres produksjonen av kollagen og elastin. Dreneringen av tyngende væske og avfallsstoffer gjør også sitt til å løfte ansiktet.

Dette synes vi: Løftet synes veldig godt etter bare én behandling. Det fungerer som en askepottbehandling om du skal noe spesielt, men langtidseffekten får du etter noen behandlinger. Du kjenner veldig godt at huden jobber lenge etterpå, og den er både strammere, har mykere linjer, mer glød og er glattere.

Minus: Om du har injeksjoner anbefales det å vente noen uker fordi botox blir brutt ned av strømmen.

Ansiktsyoga

Hva: Decléor Facial Lift Yoga
Hvor: L`Oréal Akademiet
Pris: kr 1200 per behandling
Anbefalt antall behandlinger: Som trening en til to ganger i måneden, men med daglig hjemmelekse

Decléor sin ansiktyoga er utviklet i samarbeid med Aline Faucheur som er ekspert i Japanese Manual Lifting. Det er en kraftfull behandling som tar tak i alle musklene og energipunktene i ansiktet. Behandlingen er en blanding av ulike massasjeteknikker som både styrker og strekker musklene. For at du ikke skal miste effekten av yoga-massasjen har de også utviklet fire teknikker som du kan utføre daglig hjemme.

Slik skjer behandlingen: Aller først renses huden før den varmes opp med myk massasje. Du dras samtidig inn i Decleór sin duftverden som både setter i gang sansene og får deg til å slappe av. Den myke massasjen går etter hvert over til de intense øvelsene som tar tak i muskler og hud. Samtidig trigges punktene i ansiktet som til slutt gir t mer energi og et avslappet uttrykk.

Ansiktsløftet: Grimasene og massasjeteknikkene handler om å bruke, trigge og massere opp musklene som faktisk er med på å holde ansiktet oppe. Ansiktet dreneres for overflødig væske og avfallsstoffer, noe som i seg selv har en konturerende effekt. Siden sirkulasjonen øker vil huden også ta til seg virkestoffene i hudpleien din på en bedre måte.

Dette synes vi: Følelsen kan sammenlignes med den du har etter en treningsøkt – du har masse energi og kjenner at det sitrer litt i huden. Kjeven er mer markert, kinnbeina føles høyere og er mer definerte, linjen mellom nese og munn er mykere, øyebrynene får et løft, posene under øynene er nærmest borte, hudstrukturen er finere og huden har fått masse glød. Dessuten får ansiktet en annen ro.

Minus: Det er ingen minus, men som all annen trening må det en viss kontinuitet til. Dette er en behandling som helst skal gjøres månedlig, mens du gjør øvelser i mellom hjemme.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer