Batikk:

Antrekket til Laura Harrier får oss til å revurdere batikk

Hallo, 90-tallet!

BATIKK: 90-tallstrenden er tilbake. Foto: Scanpix
BATIKK: 90-tallstrenden er tilbake. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Okei, vi er vel egentlig godt forbi revurdering-stadiet og har allerede lagt et par batikkplagg i handlekurven. Like etter at vi så batikk-antrekket til skuespiller Laura Harrier (28), da hun deltok på Veuve Clicquots Polo Classic i helgen, blusset mange minner opp.

Batikk var ganske så hot på 90-tallet og det bugnet av plagg i mønsteret i garderobene våre. Både klær som var kjøpte og hjemmelagde. For det er det som er så deilig med denne trenden - du kan lage den helt selv.

LES OGSÅ: Hårbøylene som setter kronen på verket

LAURA HARRIER: Vi elsker skuespillerens batikk-antrekk! Foto: Scanpix
LAURA HARRIER: Vi elsker skuespillerens batikk-antrekk! Foto: Scanpix Vis mer

For deg som ikke er kjent med batikk, beskriver Store Norske Leksikon fremgangsmetoden slik:

«Mønstringseffekten kommer frem ved at deler av tekstilstoffet belegges med voks før farging. Voksen tar ikke opp fargestoffet, derfor blir stoffet bare farget der det ikke er voks eller gjennom sprekker i voksen. Etter farging fjernes voksen med kokende vann. Voksbelegging kan gjentas for å få flerfargeeffekter. De årelignende fargestripene skyldes sprekker i voksen og gir batikken dens spesielle karakter.»

Under har vi lagt ved en video som viser hvordan du kan lage dine egne batikkplagg hjemme. Tips: Dersom du skal søke opp dette på Youtube, eller på utenlandske nettbutikker, anbefaler vi deg å skrive inn «tie dye» i stedet for batikk.

Batikk på catwalken

Flere designere har vist batikk på catwalken i løpet av det siste året. Deriblant Proenza Schouler og MSGM. Her i Norge har vi også sett at Fall Winter Spring Summer (FWSS) har kastet seg på batikktrenden igjen.

Den norske influenceren Marianne Theodorsen har lagt ut flere bilder med batikkgenseren signert FWSS, og kombinerer gjerne genseren med et par jeans. En slik genser kan også funke fint med både skjørt og shorts, noe som passer spesielt godt i disse varme sommerdager.

Men batikktrenden kommer ikke bare i form av disse genserne. Noe som er høyst aktuelt i disse dager, er badetøyet. Tar du deg en titt i nettbutikkene finner du både bikinier og badedrakter i batikk.

Det som er så fint med badedrakten, er at den kan brukes både i vann og på land. Kombiner batikkbadedrakten med en denimshorts, eller gjør som Laura Harrier og finn et batikkskjørt som passer til!

LES OGSÅ: Skoene hertuginne Kate alltid sverger til

Et innlegg delt av MSGM (@msgm)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer