Aqua-Lene

Aqua-Lene: 8 ikoniske frisyrer hun har hatt gjennom tidene

Kanskje du kan la deg inspirere?

AQUA-LENE: Hun er verdenskjent for å lage hit etter hit sammen med Aqua, men hun har også markert seg når det kommer til hårfrisyrer. FOTO: NTB
AQUA-LENE: Hun er verdenskjent for å lage hit etter hit sammen med Aqua, men hun har også markert seg når det kommer til hårfrisyrer. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Lene Nystrøm (49) ble et ikon på slutten av 90-tallet som vokalist i «Aqua». Popgruppen tok verden med storm i 1997 da de slapp sin andre singel Barbie Girl. Hun gikk fra å være en enkel småbyjente til å bli en verdensstjerne – en forandring hun taklet godt.

Og forandring er noe Aqua-Lene aldri har vært redd for. Da KK tidligere i sommer skulle skrive en sak om at Barbie Girl – hitten fra 1997 – igjen blusset opp på hitlistene i ny drakt gjennom filmen Barbie, ble vi inspirert til nok en sak. De mange elleville og fargerike frisyrene Lene Nystrøm har hatt gjennom årenes løp bør ikke gå fullstendig i glemmeboken.

Frisører KK har snakket med i forbindelse med årets hårtrender, nevner dessuten at nordmenn har blitt mer forsiktige når det kommer til å tørre å endre på sin vante frisyre.

– Når folk har vent seg til en trend, er de klare for å dra den litt lengre, sa frisør ved Rock Hair by Tango Anniken Bergelien til KK i forbindelse med årets hårtrender.

Hun mener at de drastiske klippene og frisyrene ikke er like tilstedeværende som de tidligere har vært, men at de kan virke som at folk nå igjen begynner å gjøre større forandringer igjen.

Dersom du er en av dem – kanskje du finner inspirasjon blant disse arkivbildene?

Røde lokker

Å teste ut nye varianter av frisyrer, farger og stiler har popikonet aldri vært redd for. Stilen nedenfor kan minne om moneypiecen som florerte bare for et par år siden, men Nystrøm gjør ingenting halvveis – hun trøkket til med knallrød farge i front og beholdt ellers den mørke fargen.

Lene Nystrøm fra Aqua ble tildelt en spesialpris under Spellemannprisutdelingen i 1998. FOTO: NTB
Lene Nystrøm fra Aqua ble tildelt en spesialpris under Spellemannprisutdelingen i 1998. FOTO: NTB Vis mer

To år etterpå hadde hun antydninger til en rød balayage, men midtskillen var byttet ut med sideskill og en mer oppklippet lugg.

Aqua-Lene backstage under HitAwards i Oslo Spektrum i 2000. FOTO: NTB
Aqua-Lene backstage under HitAwards i Oslo Spektrum i 2000. FOTO: NTB Vis mer

At Nystrøm har prøvd det meste, er det liten tvil om. Under Gullruten-sendingen i Grieghallen i 2012 ledet av Dorthe Skappel, klinte Nystrøm til med både en rød hanekam – og et langt kyss med programlederen etter avskjedsnummeret.

HANEKAM: Under Gullruten i 2012 klinte hun til med både det ene og det andre. FOTO: NTB
HANEKAM: Under Gullruten i 2012 klinte hun til med både det ene og det andre. FOTO: NTB Vis mer

Lengre lokker igjen

Året etter, da hun ble mentor i The Voice, hadde hun latt lokkene gro, men beholdt det kort på siden, en så kalt sidecut. I denne perioden florerte det av sidecuts, noe som tidligere hadde vært knyttet til pønker-miljøet.

SIDECUT: I 2013 lot hun håret gro igjen, med sideskill og barbert på siden. FOTO: NTB
SIDECUT: I 2013 lot hun håret gro igjen, med sideskill og barbert på siden. FOTO: NTB Vis mer

En av opptredene Barbie Girl-vokalisten ikke dro den helt ut hva gjelder frisyre, var under Aquas første konsert i Lenes hjemby Tønsberg i 2001. Da holdt hun seg til den noe mer klassiske sleiken, eller en wet look-variant.

PÅ HJEMMEBANE: Tønsberg-jenta holdt sin første konsert i hjembyen fire år etter gjennombruddet med Barbie Girl. FOTO: NTB
PÅ HJEMMEBANE: Tønsberg-jenta holdt sin første konsert i hjembyen fire år etter gjennombruddet med Barbie Girl. FOTO: NTB Vis mer

Skiller seg ut

AQUA: Popgruppen under sin promoteringstur for singelen Cartoon Heroes i 2000. FOTO: NTB
AQUA: Popgruppen under sin promoteringstur for singelen Cartoon Heroes i 2000. FOTO: NTB Vis mer

Denne oransje frisyren kjørte hun også med sitt naturlig mørke hår, men med røde tupper – en farge som går igjen i Nystrøms hårhistorie og gir sterke indikasjoner på hva som er hennes favorittfarge.

Det mørke håret med røde tupper har fått skinne i ulike frisyrer for popikonet i årenes løp. Her med diverse pynt i front.

IT'S IN THE DETAILS: Lene Nystrøm som sammen med Aqua opptrådte i Ariston Theatre i San Remo i forbindelse med en festival i 1998. Popgruppen ble invitert som special guests til den italienske festivalen. FOTO: NTB
IT'S IN THE DETAILS: Lene Nystrøm som sammen med Aqua opptrådte i Ariston Theatre i San Remo i forbindelse med en festival i 1998. Popgruppen ble invitert som special guests til den italienske festivalen. FOTO: NTB Vis mer

Back to the roots

Det energiske popikonet er igjen ute på turné og deler hyppig bilder i sosiale medier. Hun velger ofte å gå tilbake til de mørke lokkene med fargede tupper – som i dag varierer stort på fargespekteret.

MUSIKKFAMILIEN: Nystrøm omtaler bandet og danserne som sin musikkfamilie og uttrykker stor glede for dem og for jobben hun har. FOTO: Skjermdumpt Instagram/@lenenystrom
MUSIKKFAMILIEN: Nystrøm omtaler bandet og danserne som sin musikkfamilie og uttrykker stor glede for dem og for jobben hun har. FOTO: Skjermdumpt Instagram/@lenenystrom Vis mer

– Jeg har den beste jobben i verden, og den beste musikkfamilien, skriver Nystrøm i et innlegg på Instagram.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer