KK og Se og Hør:

Årets best kledde mann: Karsten Warholm

Det er sjelden Karsten Warholm tar seg kunstneriske friheter i klesveien, men når har først gjør det, kan også det bli til gull. Som den gangen Jan Thomas ga ham hans første 6-er.

DANDY: Dressen behøver ikke å være mørk og klassisk, den kan også være som denne med masse personlighet og detaljer. Klokken er en Monaco Caliber 11 fra Tag Heuer. Foto: Truls Qvale for KK og Se og Hør
DANDY: Dressen behøver ikke å være mørk og klassisk, den kan også være som denne med masse personlighet og detaljer. Klokken er en Monaco Caliber 11 fra Tag Heuer. Foto: Truls Qvale for KK og Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første gangen Karsten Warholm skulle delta på Idrettsgallaen, hadde Gisle Strøm, salg- og markedssjef i Frislid, hentet frem en sylskarp smoking i grått. Som sedvanlig så Karsten ut som et smykke og antrekket fikk en tommel opp fra både mamma Kristine og kjæresten Oda.

Like etter tar gjengen juleferie. Gisle sitter innesnødd på hytta på Sjusjøen idet telefonen ringer. Det er Karsten. «Gisle, jeg må ha den hvite smokingjakka i stedet!»

Det fantes bare en slik jakke i Norge og den var i Trondheim. Gisle satt på Sjusjøen, Karsten i Ulsteinvik og Idrettsgallaen – ja, den var på Hamar! Smokingjakka ble sendt med nattbuss fra Trondheim til Hamar. Antrekket resulterte i Karstens første terningkast 6 fra Jan Thomas.

Nå er han årets best kledde mann.

– Ja, tenk på det! Det forholdet jeg har til mote og skjønnhet er på grunn av de gutta som sitter her, sier Karsten Warholm og kikker bort på Gisle Strøm, Jan Thomas og Morten Fosshaug, nordisk markedssjef i Nortime.

Trosset stylisten

Karsten tar seg sjelden noen kunstneriske friheter – bortsett fra ved et par anledninger. Da han i fjor skulle gjeste Lindmo på NRK, hadde Gisle gitt ham en jakke som hadde så mye mønster at det ble for mye for tv-skjermen. Dermed måtte Karsten ta et dypdykk i sitt eget klesskap og finne en jakke som passet.

– Gisle mente jeg hadde tatt en reise tilbake til 90-tallet, men jeg synes den var fet!

På samme tid møter Karsten Jan Thomas – denne gangen under en Senkveld-innspilling. De ble enige om at Karsten skulle komme til ham og klippe håret.

– Det var etter det jeg skjønte at det går an å ha skikkelig kul sveis – uten å bruke for mye tid. At håret kan klippes slik at det legger seg der det skal. Og at jeg enkelt kan fikse en kul sveis kun ved hjelp av saltvannspray og hårføner. Revolusjonerende greier!

SMOKING HOT! Smokingen er fra Frislid, klokke i modellen Carrera Caliber 16 fra Tag Heuer. Foto: Truls Qvale for KK og Se og Hør
SMOKING HOT! Smokingen er fra Frislid, klokke i modellen Carrera Caliber 16 fra Tag Heuer. Foto: Truls Qvale for KK og Se og Hør Vis mer

Vågal

Verdensmesteren fikk massiv oppmerksomhet da han plutselig en dag dukket opp med sølvgrå hårfarge. Han var ikke vond å be og dermed ble håret bleket ned og så farget. «Alle ringte og skulle ha det samme», forteller Jan Thomas og legger til at det mange ikke forstår, er at prosessen er lang og koster mye penger.

– Jeg satt i stolen i seks timer, legger Karsten til.

Med så mange dyktige mennesker rundt seg, har Karsten selvfølgelig plukket opp noen tips på veien. Han er, som vi har skjønt, ikke redd for å prøve nye ting.

– Jeg håper å etter hvert ha en like stor garderobe som Jan. En hvor jeg bare kan gå inn og plukke noe slik at jeg slipper å planlegge.

Mens vi begynner å planlegge når vi skal invadere klesskapet til Jan Thomas, henger Gisle opp den ene dressen etter den andre. En smokingjakke i grønn fløyel og en dress som drar deg rett til det formelle Storbritannia.

– Jeg føler meg bedre hvis jeg har på noe ikke alle andre har på seg. Jeg er glad i det som skriker litt. Det har jeg alltid vært. På barne- og ungdomsskolen hadde jeg et rykte på meg for å være dårlig til å matche klær. Gult og grønt – vanskelig å finne ting som går til det. Men det har jeg egentlig alltid gitt litt f**n i. Jeg liker farger og jeg liker ting som stikker seg ut – selv om jeg selv ikke har et stort behov for å skille meg så mye ut. Jeg tror alle mennesker har det forfengelige i seg, jeg trenger bare hjelp til å sette det litt sammen.

Foto: Truls Qvale for KK og Se og Hør
Foto: Truls Qvale for KK og Se og Hør Vis mer

Jan Thomas om Karsten

– Karsten Warholm er en fantastisk merkevare. Han er den optimale mannen og fortjener denne prisen fordi han leverer 100 prosent både på banen og av banen. «Enkel seier», sier folk. Det er ikke noe enkelt. Det ligger beinhard jobbing bak det. Vi kjenner ham best igjen i en svett trikot med gullmedalje rundt halsen, men Karsten er minst like sexy i en skreddersydd dress. Da går det rundt for en stakkar, altså.

– Det er internasjonal klasse! Karsten er en ekstremt vakker, sexy og maskulin mann, som koser seg med stil. Han bruker mye tid på å velge antrekkene sine, og han er en av de få sportsstjernene vi har som klarer den overgangen. Som går fra banen, hvor han leverer løp som resulterer til VM-gull, til å levere like sterkt når han går på rød løper. Han gjør det ikke mye, men når han gjør det, gjør han det til terningkast 6.

Årets best kledde

Kjøper du den nyeste utgaven av KK, som er i salg fra 8. november og frem til 22. november, får du med bilaget «Årets best kledde».

Sammen med Jan Thomas og Se og Hør, har KK listet opp 40 kjendiskvinner- og menn. Du får også se eksklusive bilder fra fotograferingen med Jan Thomas og de to vinnerne!

Foto: Truls Qvale for KK og Se og Hør
Foto: Truls Qvale for KK og Se og Hør Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer