Artikkelen kan inneholde annonselenker

Årets viktigste hudpleietrender

Bransjen lanserer produkter med fokus på sunn og sterk hud.

HUDPLEIETRENDER: Det viktigste i år blir å ta vare på huden og styrke hudbarrieren. FOTO: Helt Krem
HUDPLEIETRENDER: Det viktigste i år blir å ta vare på huden og styrke hudbarrieren. FOTO: Helt Krem Vis mer
Publisert

Hvert år blir det lansert tusenvis av nye hudpleieprodukter fra de ulike merkevarene. I år synes det å være fokus på å beskytte huden og styrke den, slik at den får en naturlig glød.

Her er hudpleietrendene som utpeker seg for 2022:

  • kroppspleie med aktive ingredienser
  • produkter som skal styrke hudbarrieren
  • produkter med pre-, pro- og postbiotika
  • sminke med hudpleieegenskaper

Kroppspleie som fjerner nupper og gir fukt

Aktive ingredienser er egentlig et medisinsk begrep, men det betyr altså ingredienser som skal kunne gjøre noe spesifikt for huden din. Innenfor hudpleie er blant annet lactic acid, salicylic acid, C-vitamin og retinol kjent som effektive, aktive ingredienser.

Inntil nå har de i stor grad vært forbehold hudpleie til ansiktet, men nå ser vi dem oftere i kroppspleie. Spesielt eksfolierende aktive ingredienser som lactic acid og glycolic acid. De bidrar til å binde fukt i huden, eksfoliere, jevne ut hudtonen og ikke minst; bruker du et produkt med en av disse ingrediensene jevnlig, kan du bli kvitt nupper, som ofte kommer på armer og ben.

Denne kremen, Glyactil body lotion fra norske Elixir Cosmeceuticals, har nettopp glycolic acid på ingredienslisten og gjør hudteksturen jevnere, gir fukt og en supermyk hud. Man kan merke forskjell etter er par gangers bruk. Denne kremen passer alle hudtyper.

Elixir Cosmeceuticals Glyactil body lotion
Elixir Cosmeceuticals Glyactil body lotion Vis mer

En sunnere hud med sterkere hudbarriere

Jo mer effektiv hudpleie på markedet, jo mer irritasjon og sensitiv hud forekommer. Fordi man bruker sterke produkter for ofte, eller har tatt en ansiktsbehandling som gjør huden ekstra ømfintlig. Det er derfor flere og flere merker som lanserer produkter ment spesifikt for å reparere og/eller styrke hudbarrieren.

Denne fuktighetsgivende kremen, Cera Repair Barrier Cream fra Biotherm passer perfekt om huden er litt sår, tørr eller irritert. Den passer også godt for å gi ekstra beskyttelse i det kalde vinterværet. Den inneholder beroligende, beskyttende og fuktighetsgivende ingredienser og passer alle hudtyper. Den har en medium lett konsistens, synker lett inn i huden og oppleves intenst fuktighetsgivende og beskyttende.

Biotherm Cera Repair Barrier Cream
Biotherm Cera Repair Barrier Cream Vis mer

Pre-, pro- og postbiotika gir god næring til huden

Om du har rød, sensitiv hud, eller sliter med kviser kan produkter med pre, pro- eller postbiotika, være for deg. Disse ingrediensene gir næring til de gode bakteriene på huden, slik at huden er i balanse. Det er flere merker som er spesielt gode på dette, blant annet Aurelia. The Probiotic Concentrate er et lett serum som skal styrke hudens egne prosesser for å reparere huden, jevne ut linjer, gi glød og beskytte mot forurensing. Serumet har en lett konsistens, absorberes kjapt og passer alle hudtyper.

Aurelia The Probiotic Concentrate
Aurelia The Probiotic Concentrate Vis mer

Sminke med hudpleieegenskaper, gir myk og glødende hud

Med stor fokus på aktive ingredienser har også sminkemerkene hevet seg på trenden og lanserer nå flere og flere sminkeprodukter med hudpleieegenskaper. Clinique gjør både hudpleie og sminke bra og lanserer nå Even Better Clinical Serum Foundation med både C-vitamin, som kan lysne pigmentering og aknearr, hyaluronsyre, som binder fuktighet og gjør huden «fyldigere», samt salicylic acid, som motvirker kviser og er betennelsesdempende. På toppen av det hele inneholder formelen UV-filter, som gir noe UV-beskyttelse. Denne foundation kan bygges opp fra middels til full dekkevne og passer for alle hudtyper.

Clinical Serum Foundation
Clinical Serum Foundation Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer