Moteukene

Armani markerte mot krigen i Ukraina

– Hva annet kunne jeg gjøre?

I STILLHET: Armani lukket moteuken i Milano, og slo av musikken for å markere mot krigen i Ukraina. FOTO: NTB.
I STILLHET: Armani lukket moteuken i Milano, og slo av musikken for å markere mot krigen i Ukraina. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Det er akkurat to år siden Giorgio Armani viste sin nyeste kleskolleksjon for en tom sal i frykt for koronaviruset. De første smittetilfellene i Europa var nettopp blitt bekreftet, og selv om den italienske moteuken gikk mer eller mindre som planlagt, la usikkerheten rundt det da nye viruset, som skulle bli en pandemi, en demper på det hele. Denne gangen er det en storkrig i Europa som overskygger for moteuken i den italienske millionbyen.

I slike stunder blir moten selvsagt sekundær, og til tider ganske absurd.

Emporio Armani viste både dame og herre i Milano ettersom Giorgio Armani valgte å utsette den planlagte januar-visningen grunnet usikkerheten rundt koronaviruset.

Når han nå fikk tommel opp for å åpne opp hundrevis av flere seter enn først planlagt under visningen, gikk de ikke til presse og motepersonligheter som man kanskje skulle tro, men til hans ansatte som en slags takk for innsatsen de siste to årene.

87-åringen valgte også å sende modellene nedover catwalken i total stillhet for å vise sin støtte til krigsrammede Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer