Redigeringstabber:

Asos med photoshop-glipp. Nå raser sosiale medier

«Det er sånn som gjør at jenter og gutter ikke føler seg vel.»

FINN TO FEIL: Ser du de to klypene foran på kjolen? De har gitt nettbutikkgiganten Asos problemer. Foto: Skjermdump fra Asos.com
FINN TO FEIL: Ser du de to klypene foran på kjolen? De har gitt nettbutikkgiganten Asos problemer. Foto: Skjermdump fra Asos.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske Asos holder til på nett og sender ut alt fra kjoler og sko til interiør og skjønnhet til alle verdens kriker og kroker. Daglig legges det ut hundrevis av nyheter, men likevel klarer ivrige shoppere å plukke opp glipp hos nettbutikkgiganten.

En twitter-bruker ved navn @xronnieanna la nemlig merke til at Asos hadde satt på klyper på en kjole som en modell hadde på seg. Hun la ut bildet på Twitter og spurte Asos om de glemte å redigere bort klypene.

Foto: Skjermdump fra Twitter
Foto: Skjermdump fra Twitter Vis mer

Nettbutikken var raskt ute med å svare: «Hei, Ronnie. Takk for at du tar opp dette med oss. Det er beklagelig at klypene synes på bildet. Vi skal ta med dette videre til spesialist-temaet vårt.»

Nå har innlegget til @xronnieanna fått nesten 2500 retweets og over 15 000 likes. I skrivende stund holder også andre Twitter-brukere på å kommentere bildet.

«Hvorfor viser dere ikke hvordan kjolen egentlig skal passe i stedet for å forandre passformen på den?», spør en av brukerne. Flere har slengt seg på og mener dette er synd ettersom kjolen ikke vil se slik ut når kjøperen mottar den i posten.

Like etter at bildet med klypene ble delt på Twitter, fjernet Asos det og la opp bildet uten klyper.

«Det er sånn som gjør at jenter og gutter ikke føler seg vel. Bare lag klær som faktisk passer på mennesker, ikke bruk klyper og skap en helt annen fasong enn hva som kommer til å havne i postkassa. Vis oss bildene av hvordan det faktisk ser ut», skriver @maisy_millard som et svar til @xronnieanna sitt bilde.

I samme tråd kommenterer ei jente ved navn Charlotte at det kan hende kjolen faktisk var for stor.

«Jeg jobber i butikk og hvis vi ikke har klær som passer til utstillingsdukkene, så tar vi på en større størrelse og tilpasser med klyper. Men det kan hende jeg tar feil», skriver hun og får raskt svar fra en annen Twitter-bruker:

«Ja, men dette er en av de største nettbutikkene vi har og de skal liksom ikke ha mer enn en størrelse av hva de selger? Og har de heller ikke forskjellige modeller som kan vise passformen? Jeg skjønner hva du mener, men dette er noe annet enn en fysisk butikk», skriver @na_taliap.

Asos har ikke kommet med ytterlige kommentarer i Twitter-tråden og har heller ikke svart på KKs henvendelse med spørsmål om hvorfor de valgte å bruke klyper på kjolen.

Foto: Skjermdump fra Asos
Foto: Skjermdump fra Asos Vis mer

Flere redigeringstabber

Asos er på ingen måte de første som begår en redigeringsfeil. I 2017 skrev vi en hel sak om de mange tabbene som skjedde det året. Her befant alt fra Vogue til Kardashian seg på listen.

Sistnevnte blir stadig vekk beskyldt for å tukle med bildene sine. For ikke lenge siden måtte eldstemann Kourtney Kardashian gjennomgå etter at hun publiserte dette bildet på Instagram:

Under bildet finner du tusenvis av kommentarer og nesten tre millioner likerklikk. Blant kommentarene finner vi: «Hva har skjedd med beinet hennes?» og «denne redigeringen er helt gæren».

Flere mener nemlig at måten beina til Kardashian er plassert ikke stemmer. Noe som egentlig er ganske tydelig. Bare se hvordan hennes venstre bein er plassert.

«Vennligst gjør slankere»

Asos' klype-tabbe virker nok litt liten etter at du har sett denne:

Net-a-porter, en eksklusiv nettbutikk som tar inn noen av de dyreste klærne i verden, la ved en feil ut et bilde som hadde flere redigeringsnotater skrevet på seg.

Foto: Net-a-porter.com
Foto: Net-a-porter.com Vis mer

Til hvert plagg som Net-a-porter legger ut, legger de også ved et bilde av en modell som har på seg plagget. Her hadde blå piler blitt tegnet på for å vise til hva som må justeres, men det som vakte mest oppsikt var der hvor det sto «vennligst gjør slankere».

Ifølge Telegraph skal nettbutikken ha gått ut og sagt at dette ikke gjaldt modellen.

«Vi publiserer bilder som skal vise akkurat hvordan plaggene ser ut, slik at kunden får det produktet de forventer. Dette bildet ble lastet opp ved en feil og notatene referer kun til plaggene.»

Se flere redigeringstabber her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer