Hertuginne Kate

Avslører detaljer om brudekjolen

Designeren måtte lyve gjentatte ganger for å holde det hele hemmelig.

FANTASTISK KJOLE: Hertuginne Kate strålte på bryllupsdagen sin iført kjole designet av Sarah Burton. Foto: NTB Scanpix
FANTASTISK KJOLE: Hertuginne Kate strålte på bryllupsdagen sin iført kjole designet av Sarah Burton. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tenk å få lage brudekjolen til Storbritannias fremtidige dronning! Det var nok mange som ønsket seg den oppgaven da det ble kjent at hertuginne Kate (39) og prins William (38) skulle gifte seg.

Bryllupet fant sted 29. april 2011, og det var Alexander McQueen-designer Sarah Burton som fikk det ærefulle oppdraget. Resultatet ble en elegant kjole med fantastiske blondedetaljer og langt slep.

Selv om det er ni år siden de to ble gift, er det mange som fremdeles tenker på den flotte kjolen. Huffington Post fikk nylig fisket frem noen flere opplysninger om brudekjolen, og noen av dem kan du lese om her:

Måtte vaske henda hver 30. minutt

Det er utrolig mange fine detaljer i brudekjolen til Kate. Legg spesielt merke til blondene. De krever mye jobb, og det var svært viktig at de som jobbet med disse utsmykningene at de holdt visse rutiner.

Ifølge Huffington Post måtte de som jobbet med stoffet vaske hendene sine hvert 30. minutt. Det var også viktig at nålene de brukte ble byttet ut hver tredje time for å holde det hele skarpt og rent.

FLOTTE DETALJER: Legg merke til de fine blondene på kjolen. Foto: NTB Scanpix
FLOTTE DETALJER: Legg merke til de fine blondene på kjolen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Designeren måtte lyve

Etter mye spekulering ble det til slutt avslørt at Sarah Burton (47) hadde designet Kates brudekjole. Det var selvfølgelig mange som prøvde å få henne til å avsløre det før den store dagen, men Burton sa ingenting.

Eller, hun sa noe.Hun løy! Dersom folk spurte, måtte Burton bare si at hun ikke skulle lage kjolen. Hun måtte til og med fortelle flere som jobbet med kjolen at de lagde den til et tv-program.

SARAH BURTON: Designeren lager klær for merket Alexander McQueen. Foto: NTB
SARAH BURTON: Designeren lager klær for merket Alexander McQueen. Foto: NTB Vis mer

Brukte dronningens tiara

Den fantastiske kjolen måtte selvfølgelig toppes med de mest utrolige smykkene. For kongelige er det vel en selvfølge å ha på seg en tiara på den store dagen. Og det var ikke en hvilken som helst tiara som satt på hodet til Kate.

Hun hadde nemlig fått låne en fra dronning Elizabeths samling til den store dagen. Diademet er fra luksusmerket Cartier og ble laget i 1936. Den ble brukt sammen med øredobber hertuginnen fikk av foreldrene sine.

KATE OG WILLIAM: Paret giftet seg i Westminster Abbey 29. april 2011. VIDEO: KK Vis mer
TIARA FRA 1936: Legg også merke til de glitrende øredobbene som var en gave fra Kates foreldre. Foto: NTB Scanpix
TIARA FRA 1936: Legg også merke til de glitrende øredobbene som var en gave fra Kates foreldre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
LYKKELIG GIFT: William og Kate er fremdeles gift, ni år etter bryllupsdagen. Foto: NTB Scanpix
LYKKELIG GIFT: William og Kate er fremdeles gift, ni år etter bryllupsdagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer