Prinsesse Diana

Avslører detaljer om Dianas brudekjole

- Vi fikk ingen instruksjoner, så vi lagde denne «over the top»-kjolen vi visste ville skille seg ut på trappen inn til St Paul's, forteller designeren.

SPEKTAKULÆR BRUDEKJOLE: Dianas brudekjole er noe vi fremdeles snakker om. Kanskje ikke så rart - bare se på de detaljene! Foto: NTB
SPEKTAKULÆR BRUDEKJOLE: Dianas brudekjole er noe vi fremdeles snakker om. Kanskje ikke så rart - bare se på de detaljene! Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny sesong av «The Crown» er like rundt hjørnet. Dette er en sesong mange har ventet på, for det er nå Diana kommer inn i bildet. Det er den britiske skuespilleren Emma Corrin (24) som skal spille rollen som folkets prinsesse.

I den anledning vil vi selvfølgelig få se Diana gifte seg med Charles i serien, og dermed vil vi også se Corrin i en versjon av den mye omtalte kjolen til Diana. «The Crown» avslørte nemlig på Twitter at det er kostymedesigner Amy Roberts som har laget en kjole i samme stil som den Emanuel-designerne lagde tilbake i 1981 uten å lage en kopi.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Kjolen ble designet av David og Elizabeth Emanuel tilbake på 80-tallet. David og Elizabeth var to fremadstormende designere som så å si nettopp var ferdig med utdannelsen sin. Sammen dannet de merket Emanuel, og det var Diana selv som ringte og spurte om de ønsket å lage brudekjolen hennes.

ET FARVEL: Nå er de ikke lenger offisielle medlemmer av den britiske kongefamilien. VIDEO: KK Vis mer

- Hun var fabelaktig

Nå som denne kjolen skal gjenskapes til «The Crown», har gamle minner blusset opp hos Elizabeth Emanuel.

I et intervju med Vogue kan hun nemlig avsløre noen detaljer rundt brudekjolen og tiden før de fikk det ferdige resultatet.

- Diana var veldig omsorgsfull og på ingen måte ovenpå. Hun løp alltid opp i andreetasjen for å si hei til syerskene. Jeg tror hun synes prosessen var veldig gøy. Hun sto stille i flere timer og klaget aldri over nålene. Hun var fabelaktig.

Videre forteller Emanuel at Diana holdt fremdeles på å finne sin stil på den tiden, men at en smal midje, stort skjørt og puffermer passet henne godt. Det var også viktig for dem å lage en kjole med så mange detaljer at det var så å si umulig å kopiere den.

- Vi fikk ingen instruksjoner, så vi lagde denne «over the top»-kjolen vi visste ville skille seg ut på trappen inn til St. Paul's.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Elizabeth Emanuel husker godt øyeblikket Diana ringte. Hun jobbet med en kunde som så vidt hadde fått på seg antrekket sitt idet telefonen ringte. Litt irritert over at ingen andre kunne ta den, løftet hun opp røret og hørte Dianas stemme.

- Jeg var i sjokk. Min stakkars halv-påkledde kunde må ha hørt så mye tramping fra andreetasjen mens David og jeg feiret beslutningen som endret livene våre.

Deretter var det viktig at ingen fikk vite noen detaljer om kjolen. I dag blir designeren bak slike brudekjoler holdt hemmelig til siste sekund, men i dette tilfellet ble det kjent ganske raskt. Elizabeth og David valgte derfor å få hjelp fra mødrene sine til å lage kjolen.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

I tillegg ble kjolen passet på av sikkerhetsvaktene Jim og Bert døgnet rundt. Da kjolen endelig skulle vises frem til folket var det mange faktorer å passe på.

Kjolen til Diana har nemlig det lengste slepet noen kongelige noengang har hatt. Nesten sju meter med slep skulle altså plasseres fint opp trappene på St. Paul's Cathedral - helst uten så altfor mange rynker.

Men både skjørt og slep var sikret på alle mulige måter og designerne hadde til og med festet en hestesko i gull på kjolen for hell og lykke. Det øyeblikket Diana presenterte kjolen til folket for første gang er noe mange sent vil glemme og noe som fremdeles snakkes om i dag.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
NAKD rabattkode
20% rabatt med NAKD Rabattkode, motetrender til lave priser!
Nelly rabattkode
Mote online til de beste prisene med Nelly Rabattkode
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer