New York Fashion Week

Babyrosa er det nye svart

Ifølge Oscar de la Renta er hubba bubba høstens it-farge, og akkurat som med svart kan du bruke den fra topp til tå.

Publisert
Sist oppdatert
Hver sesong er det én farge som skiller seg ut. Denne vinteren og våren dufter den av peppermynte og eukalyptus. Både i sminkeskrinet og i klesskapet. Når de første krokusene og gåsungene dukker opp og vi snuser inn lukten av irrgrønt gress, har vi på oss mintfriske frakker, bukser og topper.Selv den tradisjonelt så mørke rocka bikerjakken kommer i denne nyansen nå.

Fra mint til babyrosa

Og pastellfesten fortsetter til høsten også, men da er det lyserosa som gjelder, ifølge Oscar de la Renta. På catwalken under moteuken i New York fikk vi se vidunderlige kjoler, mønstrede ballongskjørt og strikkegensere i den melkesøte fargen. Alt med en ballroom-følelse av fordums glamour. Og hvis du tør, kjører du pink fra topp til tå. Får du sukkertøyet i halsen bare av tanken, går du heller for en rosa rouge eller neglelakk i stedet(Artikkelen fortsetter under...)

En farge mange kler

Men hvordan kan du bli fin i pastell, uten å se ut som du egentlig hører hjemme i iskremdisken?Ifølge mote- og skjønnhetsredaktør i magasinutgaven av KK, Silje Pedersen, kler de aller fleste pastellfarger. I denne artikkelen gir hun følgende tips:- Du kan fint bruke pastellene sammen med plagg du allerede har i klesskapet. Kombiner gjerne med grått, svart eller blått fram mot våren.

Når du bare vil være litt rosa...

Men hvis du synes rosa pastell blir litt i meste laget, går du for tilbehør som sko og vesker i stedet. Sminkehyllen på badet er dessuten et hot tips:- En trend som er på vei inn er å bruke neglelakker i ulike pastellnyanser på samme hånd. Kult og vårlig, er et annet tips fra Silje.Eller så kan du nøye deg med en rosa fuskepelsboa - en Oscar de la Renta light.

Flere trender fra New York

Ellers er det flere trender som går igjen i motemetropolen, som jordfarger, skinn og markerte midjer. Vi ser mye feminine snitt og plagg inspirert av 40-, 60- og 70-tallet, og jakkene låner litt fra uniformen.Skoene har dessuten bondagedetaljer eller metallisk hæl. Og veskene er lodne, smørmyke eller i knalle farger.Derek Lam: Her ser vi flere plagg som kan bli høsthits, som den flettestrikkede vesten i hvitt eller sennep, det korte svarte skinnskjørtet, shiny smale dresser med matchende jakker og jazzbukser, fuskepelsjakker med store krager og søte små husmorkjoler med bringebærprint.Diane von Furstenberg: Den spitzy superfreshe mintfargen er like forfriskende heit til høsten. Maritimt lenkemønster, plommerøde 70-tallsinspirerte «Charlie's Angels»-bukser og skinnfrakker går også igjen hos den populære og toneangivende designeren.Peter Som: Om det er pels eller fuskepels vites ikke, men vi ser mange lodne jakker, kåper og gensere i kolleksjonen. Kappen, som har vært så stor denne vinteren, har heller ikke tenkt seg noe sted.Jill Stuart: Hos den amerikanske designeren har blomstene blitt mørkere, men hun har også dyppet de søte kjolene, skjørtene og genserne i ananasmønster. Å merke seg er også feminine snitt, krager - som så mange andre - og 60-tallsinspirerte skjørt.Herve Leger med sjefdesigneren Max Azria i spissen: Den sagnomsuste bandasjekjolen lever i beste velgående, men nå har den fått bondagedetaljer. Kolleksjonen kan også by på matchende fottøy. Tibi: Se opp for ankelkorte sigarettbukser. Styles enten med langermede gensere med grafisk 60-tallsprint, eller hvite skjorter under smale korte dressjakker.

LES ALT OM MOTEUKA I OSLO

KK.no var selvfølgelig på plass helt fra åpningskvelden da Oslo Fashion Week ble avholdt. Se alle bildene fra catwalken og den røde løperen - tidligere Idol-deltaker Margareth Berger var nesten ikke til å kjenne igjen.
 • Vi spurte også motekjendisene hva de var mest fornøyd med når det gjaldt kveldens antrekk.
 • Vi var på HENNEs utdeling av Nåløyet-prisen, hvor Rachel Nordtømme vakte oppsikt i sin nye kjole.
 • Vi fikk også se siste sprell fra Fam Irvoll. Motekjendiser var også til stede her. Vi fikk vite hvilke sminkeprodukt de ikke klarer å leve uten – og deres beste hårtips.
 • Vi sniktittet på høst-/vinterplaggene til populære Kristine Vikse fra Haugesund. Hun mener dette er det ultimate strikkeplagget.Det var også duket for skobonanza med Helen Westbye, som anbefaler deg å unngå sko som stopper et visst punkt på leggen - det kan nemlig ha en lite flatterende effekt på beina dine.Moods of Norway toppet som vanlig det det hele, og på den røde løperen var Sandra Lyng Haugen tilbake i en fantastisk rød kjole, mens Pia Haraladsen tok en «Rachel Nordtømme.»

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer