Balayage, babylights, rootshadow: Dette betyr frisøruttrykkene

Vi fikk forklaringene!

FASIT: Det er neppe bare oss som ikke henger helt med i svingene hos frisøren – for hva betyr egentlig ordene og uttrykkene de bruker? Vi har hørt med frisørene selv. FOTO: NTB
FASIT: Det er neppe bare oss som ikke henger helt med i svingene hos frisøren – for hva betyr egentlig ordene og uttrykkene de bruker? Vi har hørt med frisørene selv. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Tidligere har KK skrevet om hvordan man bør møte opp hos frisøren – er det greit å komme med fett hår, liksom? – og hva man faktisk har krav på dersom ting går skeis.

Nå har vi tatt en prat med frisørene om ordene og uttrykkene de bruker i salongen, som vi andre kanskje ikke henger helt med på.

Selv har jeg i alle fall bare smilt og nikket når jeg har fått spørsmål om vi «skal prøve ombré» eller om jeg «synes moneypiece er kult» ...

Lisbeth Hildre er frisør og daglig leder ved Nikita Sirkus i Trondheim. Tidligere i år spådde hun at nettopp moneypiece kom til å være trendy ut 2020.

Men hva er det egentlig?

– Moneypiece er et parti i front man ønsker å fremheve. Det kan for eksmepel være et lyst parti mot ansiktet med kontrast mot et mørkere uttrykk bak, eller et parti med annen farge enn resten av håret. Mange unge jenter farger en rosa eller lilla lugg og front for å få denne effekten, forteller Hildre og legger til:

– Man kan også klippe en moneypiece, for eksempel ved å klippe en gardinlugg som fremhever øyne eller kinnben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer