Balenciaga

Balenciaga-designer snakker ut om skandalen

– Viste dårlig dømmekraft, sier Demna Gvasalia i sitt første intervju siden desember.

BALENCIAGA: Motehussjefen bladet fra munnen etter den kontroversielle reklamekampanjen. FOTO: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP / NTB.
BALENCIAGA: Motehussjefen bladet fra munnen etter den kontroversielle reklamekampanjen. FOTO: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP / NTB. Vis mer
Publisert

Det har stormet rundt Balenciaga etter det franske luksusmotehusets kontroversielle reklamekampanjer i fjor.

Kampanjene, som blant annet viste små barn som holdt teddybjørner iført BDSM-lignende antrekk, vekket avsky blant både fans, motepresse og samarbeidspartnere, og luksusmotehuset måtte trekke tilbake kampanjene og også be om unnskyldning.

Nå snakker Balenciagas kreative leder, Demna Gvasalia, for første gang ut om skandalen i et intervju med Vogue.

SNAKKER UT: Balenciaga-sjef Demna Gvasalia har måttet tåle massiv kritikk. FOTO: Gregory Pace/Shutterstock / NTB.
SNAKKER UT: Balenciaga-sjef Demna Gvasalia har måttet tåle massiv kritikk. FOTO: Gregory Pace/Shutterstock / NTB. Vis mer

I intervjuet med motemagasinet forteller han at han nå vil bruke all sin energi på å designe klær, og mindre tid på staffasje.

– Jeg innser at arbeidet mitt har blitt sett på som provoserende, men denne spesifikke situasjonen ville aldri vært en del av min, du vet, provoserende natur, sier han.

Ifølge motehussjefen var teddybjørnene utelukkende referanser til punk og DIY-kultur. Han innrømmer imidlertid at han viste det han kaller «dårlig dømmekraft».

PÅ CATWALKEN: Det franske motehuset er kjent for sine storslåtte visninger. FOTO: YANNIS VLAMOS/SIPA/Shutterstock/NTB.
PÅ CATWALKEN: Det franske motehuset er kjent for sine storslåtte visninger. FOTO: YANNIS VLAMOS/SIPA/Shutterstock/NTB. Vis mer

– Fra mitt personlige ståsted, som kreativ leder, må jeg stille spørsmål ved absolutt alt nå. Det endrer min måte å jobbe på, som tidligere har vært mer instinktiv; å gjøre noe som kanskje ville bli oppfattet som provoserende bare fordi jeg tenkte «Åh, det er gøy», sier Demna i intervjuet.

– Jeg har bestemt meg for å gå tilbake til røttene mine innen mote, så vel som til røttene til Balenciaga, som lager kvalitetsklær – ikke skape image eller buzz.

Balenciaga droppet nylig millionsøksmålet mot produksjonsselskapet og set designeren som stod bak kampanjen.

Både motehuset og motehussjefen beklaget på sine respektive plattformer etter at en hel moteverden vendte dem ryggen, blant dem Kim Kardashian.

TAR AVSTAND: Også samarbeidspartner og nær venn av huset, Kim Kardashian. tok avstand fra Balenciaga etter skandalen. FOTO: NTB.
TAR AVSTAND: Også samarbeidspartner og nær venn av huset, Kim Kardashian. tok avstand fra Balenciaga etter skandalen. FOTO: NTB. Vis mer

«Jeg har vært stille de siste dagene, ikke fordi jeg ikke har vært kvalm og rasende over de siste Balenciaga-kampanjene, men fordi jeg ønsket en mulighet til å snakke med teamet deres for å forstå hvordan dette kunne skje», skrev hun på Twitter.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer