Solbrent:

Barberskum på solbrent hud - funker det?

– Det er jo ikke førstevalget, men hvis man ikke har noe annet tilgjengelig så kan det faktisk fungere, sier hudlegen.

SOLBRENT HUD: Visste du at barberskum faktisk kan lindre smerten? Foto: NTB Scanpix
SOLBRENT HUD: Visste du at barberskum faktisk kan lindre smerten? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere steder i Norge har hatt strålende vær de siste dagene. Vi har virkelig fått kjenne på det at sommeren er her - på godt og litt på vondt. Selv tilbragte jeg noen deilige timer ved vannet i helgen, og selv om faktor 50 ble påsmurt i aller høyeste grad, viste det seg å ikke være nok.

Ute i sola så det ut som om alt var greit, men når solnedgangen var forbi og kvelden var her, var det ganske tydelig at jeg hadde glemt å smøre noen områder på kroppen.

Det er så kjedelig å bli solbrent, men er det egentlig noe man får gjort noe med?

HUSK SOLBESKYTTELSE: Solkrem er viktig året rundt, men spesielt nå som sommeren er her og solen stråler så lenge om dagen. Foto: NTB Scanpix
HUSK SOLBESKYTTELSE: Solkrem er viktig året rundt, men spesielt nå som sommeren er her og solen stråler så lenge om dagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere nettsteder melder om at barberskum kan være løsningen for solbrent hud. Barberskum - virkelig? For et par år siden la en Facebook-bruker ut et innlegg på siden sin hvor hun viste at hun brukte barberskum for å dempe rødheten i den solbrente huden.

Innlegget er blitt delt over 230 000 ganger, og kvinnen skriver i innlegget at hun er blitt kontaktet av flere medier angående trikset sitt. Og det er det ingen tvil om!

BARBERSKUM: Kan det brukes til å lindre solbrenthet? Foto: NTB Scanpix
BARBERSKUM: Kan det brukes til å lindre solbrenthet? Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er mange som har omtalt barberskum-trikset, men hva sier hudlegen? Er dette et triks alle burde vite om?

– Jeg har faktisk brukt det selv en gang, forteller Michael Zangani, hudlege ved Bœrum Private i Sandvika, og fortsetter:

– Det er jo ikke førstevalget, men hvis man ikke har noe annet tilgjengelig så kan det faktisk fungere. I dagens barberskum er det flere ingredienser som har betennelsesdempende virkning. Det gjelder særlig vitamin E, Aloe Vera og shea butter for å nevne noen.

ALOE VERA: Dette er blant ingrediensene i barberskum, og derfor kan produktet ha betennelsesdempende virkning. Foto: NTB Scanpix
ALOE VERA: Dette er blant ingrediensene i barberskum, og derfor kan produktet ha betennelsesdempende virkning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre forteller Zangani at det ofte er disse ingrediensene som kan roe ned irritasjon fra barberingen, og dermed vil de også kunne redusere irritasjon forårsaket av solbrenthet.

– Ulempen med barberskum er at det er for lite fuktighet, noe som solbrent hud trenger mye av. Men som sagt, har du ikke noe annet så kan man bruke det.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer