Pupper

Bare bryster og store skjørt i Paris

Her er de hotteste trendene fra moteuken.

BARE BRYSTER OG STORE SKJØRT: Her fra haute couture-visningene til Giambattista Valli, Dior og Chanel.  Foto: All Over Press
BARE BRYSTER OG STORE SKJØRT: Her fra haute couture-visningene til Giambattista Valli, Dior og Chanel. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Moteukene i Paris pleier å være en kjendisspekket affære, og årets haute couture arrangementer skuffer ikke.

Celebriteter, bransjefolk og motepersonligheter har så langt strømmet til de største motehusenes visninger. Blant andre har Chanel, Dior, Giambattista Valli og Atelier Versace arrangert storeslagne visninger av sine høst/vinter 2013-kolleksjoner denne uken.

Og det har vært mye lekkert, og litt alternativt, å skue på catwalkene.

Rare hatter, store skjørt, volanger, frynser, chiffon, transparente overdeler, glitter og glamour er bare noen av stikkordene som så langt kan beskrive haute couture-visningene i Paris.

Og med superstjernemodeller som Naomi Campbell på catwalken (hun gikk visning for Versace), er det ikke rart at akkurat disse showene er noe av det mest spektakulære som avholdes i motebransjen.


LES OGSÅ: Kjolene vi ALDRI glemmer

Glamour hos Versace

Blant dem som har mottat ros og hyllest fra motekritikerne, er det italienske motehuset Versace, som startet motefesten i Paris, skriver Daily Mail.

Donatella Versace har designet en kolleksjon med vågale kjoler i Chantilly blonder, silke og tyll i matte fargetoner kombinert med svart, skogsgrønt, mørkeblått og okseblodsrødt.

Atelier Versaces høst/vinterkolleksjon for 2013 hadde også svært høy glamfaktor og massevis av paljetter, glitter og transparente detaljer som oste «sexy eleganse».

Se flere bilder fra Atelier Versace nedenfor:


LES OGSÅ: Blir disse Chanel-luene en hit?

Bare bryster hos Dior

En annen som imponerte kritikerne, var tidligere Jil Sander-designer Raf Simons, som nå er kreativ direktør for franske Dior.

Simons' fargesterke kolleksjon var delt inn i fire temaer inspirert av Afrika, Europa, Asia og Amerika. Mest gjenkjennelig var imidlertid Europa, som bestod av flere klassiske stroppeløse ballkjoler i ekte Dior-stil, og Amerika-temaet, som var mer sporty og casual med lekre bukser og snitt.

Simons vakte også oppsikt med sine mange «barbrystede» modeller, da overdelene på en del av kjolene var helt gjennomsiktige.

Ikke en trend for alle, kanskje?

Se flere bilder fra Dior nedenfor:


LES OGSÅ: Haute Couture-kjolene kan koste over 100.000 kroner

Duse toner, svart og hvitt

Mens Simons valgte en fargerik palett, har det ellers vært ganske duse toner å se på catwalken i Paris, med mye kremfarger, hvitt, kullgrått og svart, ikke minst hos Chanel - hvor Karl Lagerfeld i stor grad hadde gått for plagg i matt sølv og duegrått.

Se flere bilder fra Chanel:


Også Giambattista Valli viste frem en nydelig kolleksjon i silke og blonder med blomstermotiv og rike farger kombinert med delikat kremhvitt og lysegrått.

Se flere bilder fra Giambattista Valli nedenfor:


Christian Lacroixs kolleksjon for Schiaparelli hadde en ekte retrolook som minnet mye om Christian Diors ikoniske 1947 «New Look» med bokslignende jakker og store skjørt, mens Stephane Rolland gikk for en mer dramatisk look med svart og hvite kreasjoner med store, flagrende slep og caper.

Se flere bilder fra Stephane Rolland nedenfor:


LES OGSÅ: Sjekk den kjoletrenden

Kjendisspekket på første rad

Som KK.no skrev tirsdag denne uken, har kjendisene strømmet til visningene, og skuespillere, popstjerner og kjente motefjes som Jennifer Lawrence, Gemma Arterton, Olivia Palermo, Rihanna og Kristen Stewart er bare noen av dem som har tatt turen til Paris.


Jennifer Lawrence, Gemma Arterton og Olivia Palermo var blant annet på første rad hos Dior, mens Uma Thurman, Zachary Quinto og Mena Suvari dukket opp for å støtte Donatella Versace.

Hos Chanel var Rihanna, Kristen Stewart, Vanessa Paradis, Alexa Chung og supermodell Natalia Vodianova blant gjestene.

Se flere bilder av kjendisene nedenfor:


LES OGSÅ: De nye Oscar-kjolene?

SVART OG HVITT: Alexa Chung, Clémence Poésy og Caroline de Maigret i sine svarte og hvite antrekk hos Chanel.  Foto: All Over Press
SVART OG HVITT: Alexa Chung, Clémence Poésy og Caroline de Maigret i sine svarte og hvite antrekk hos Chanel. Foto: All Over Press Vis mer
SUPERMODELLER OG LEKRE DETALJER: Naomi Campbell gikk visning for Atelier Versace. Bildet i midten er fra Dior og bildet til høyre fra Chanel. Foto: All Over Press
SUPERMODELLER OG LEKRE DETALJER: Naomi Campbell gikk visning for Atelier Versace. Bildet i midten er fra Dior og bildet til høyre fra Chanel. Foto: All Over Press Vis mer
DETALJER: Her fra visningen til Giambattista Valli (til venstre) og Stephane Rolland. Foto: All Over Press
DETALJER: Her fra visningen til Giambattista Valli (til venstre) og Stephane Rolland. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer