Bukse

Batikkbuksa er sommerens «must have»

Alt du trenger for å sprite opp hverdagsgarderoben.

FINN DIN BATIKKFAVORITT: Husk at jo mer farge, jo mer synlig blir buksene. Kombiner antrekket med en ensfarget t-skjorte for en mer hverdagslig look.  Foto: Produsentene
FINN DIN BATIKKFAVORITT: Husk at jo mer farge, jo mer synlig blir buksene. Kombiner antrekket med en ensfarget t-skjorte for en mer hverdagslig look. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Batikk er en het trend akkurat nå, og mønsteret ble sett på visningene til kjente designere som Michael Kors, Burberry Prorsum, Isabel Marant og Donna Karan.

Og selvsagt har billigkjedene latt seg inspirere av dette!

Batikkmønstrede jeans, t-skjorter, gensere og skjorter finnes hos blant annet Bik Bok, MQ og Gina Tricot til en rimelig penge.

Skal du kjøpe deg ett batikkmønstret plagg denne sesongen, er det imidlertid den mønstrede buksa du bør se etter.

LES OGSÅ: Vårens store trendrapport

SLIK GJØR DU DET: Se og lær av batikkdronningen Isabel Marant. Kjør batikk fra topp til tå! Foto: All Over Press
SLIK GJØR DU DET: Se og lær av batikkdronningen Isabel Marant. Kjør batikk fra topp til tå! Foto: All Over Press Vis mer

Se og lær av Isabel Marant

Hvis du føler deg usikker på hvordan du skal style denne trenden, er det egentlig bare å se på motegigant Isabel Marant. Designeren har nemlig fasiten på hvordan du kan bruke batikk i hverdagen.

Hemmeligheten ligger i å kombinere den sportslige looken med det feminine. Og det uten at du ser ut som du kommer rett ut av en tidsmaskin fra 1970-tallet.

Glem for all del ikke høye hæler for den feminine touchen.

Hvis du ønsker å «safe», er det ingenting som passer bedre til batikkbukse enn en hvit eller svart t-skjorte. Er du ute etter en mer nøytral look? Se etter en svart batikkbukse, siden farger straks fører til mer oppmerksomhet.

10 herlige kjøpetips:


LES OGSÅ: Batikk var hot i 2010 - se hvordan trenden var da!

Slik får du stilen

Du kan også gjøre stilen mer sportslig ved å kombinere buksa med en ensfarget baseball-skjorte, eller en kul hettegenser.

Batikkbukser kan fint mikses med nettingtopper, jeansskjorter eller strikkegensere. Og er du skikkelig tøff, bruker du buksa sammen med en topp eller genser i batikk i skikkelig «print-on-print»-stil.

Isabel Marant har uttalt at hun tenkte på hva jenter som reiser verden rundt i sommerferien ville ha pakket med seg da hun designet kolleksjonen, ifølge Style.com (ekstern lenke)

Og da er det kanskje ikke så rart at hun valgte å fokusere på batikk, siden mønsteret gir den perfekte festivallooken for sommeren.

Se også etter batikkshorts, som er perfekt de dagene når det er for varmt å gå i batikkbukse!

Få mer batikkinspirasjon her:
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer