Akne:

Beauty-bloggeren fikk nok av hetsingen

Nå har hun startet en «vis frem din akne»-bevegelse.

FIKK NOK: Bloggeren Em Ford fikk masse hat på grunn av akne. FOTO: Skjermdump fra YouTube
FIKK NOK: Bloggeren Em Ford fikk masse hat på grunn av akne. FOTO: Skjermdump fra YouTube Vis mer
Publisert

Kommentarer som «seriøst ... Har hun noen gang vasket ansiktet sitt?», er noe skjønnhetsbloggeren Em Ford blir møtt med hver eneste dag. «Du er ekkel» og «jeg klarer ikke se på henne engang» er også blant dem.

Den London-baserte bloggeren har over 1 million følgere på Instagram, og deler daglig bilder av hva hvordan hun har sminket seg. Når Em har påført foundation, concealer, bronzer, maskara, leppestift, satt på vipper og tegnet på bryn, forandrer kommentarene seg: «Du er så nydelig», «så utrolig fin sminke» og «du er så perfekt». Det fikk hun nok av.

LES OGSÅ: Slik får ikke Meghan Markle til å gå lenger

Flere av verdens største stjerner deltok på årets Golden Globes. Blant dem var Kendall Jenner (22). Etter å ha blitt fotografert på den røde løperen var det flere som tok til Twitter for å kommentere Jenners akne-utbrudd. Måten Jenner svarte på hylles av bloggeren Em Ford.

GOLDEN GLOBES: Kendall Jenner måtte tåle masse hat på Twitter på grunn av hennes akne. Foto: Scanpix
GOLDEN GLOBES: Kendall Jenner måtte tåle masse hat på Twitter på grunn av hennes akne. Foto: Scanpix Vis mer
Beauty-bloggeren fikk nok av hetsingen

«Akne er noe mange sliter med, og jeg tror virkelig at den eneste måten på å ta knekken på disse bekymringene, usikkerhetene og fryktene, er at flere kvinner som deg (Kendall Jenner) viser at man kan leve livet sitt med en «jeg bryr meg ikke»-attitude og snakke om hvor normalt det faktisk er», skriver Ford til bildet hun har lagt ut av sitt usminkede ansikt.

Ford mener vi bør snakke mer om åpent om akne. På denne måten tror hun folk vil slutte å dømme hverandre og man vil føle seg mer selvsikker. Hun har også lagt ut en video på YouTube-kontoen sin hvor hun viser noen av de forferdelige kommentarene hun har fått når hun har lagt ut et usminket bilde av seg selv.

LES OGSÅ: Eyelinertrenden som florerer i sosiale medier

Nå har også flere jenter tatt til Instagram for å dele sminkefrie bilder av seg selv. Blant dem er skuespilleren Ruby Rose (31), kjent fra «Orange Is The New Black», som på sin Instagram Story lurer på hvorfor hennes akne plager andre.

LES OGSÅ: Derfor får du kviser på overkroppen

Beauty-bloggeren fikk nok av hetsingen

- Rundt halvparten av oss sliter med voksenakne

Vi trodde jo vi var kvitt kvisene når vi ble voksne, og kom du deg helskinnet gjennom tenårene, med ganske ren og fin hud, tenkte du kanskje du hadde slapp unna hele problemet. Mange av oss har dog lært at det ikke er tilfellet, og kvisene du får i voksen alder er dessverre også gjerne større og dypere enn de du fikk som tenåring.

- Akne som oppstår i voksen alder har en tendens til å bli mer inflammatorisk, med færre komedoner enn tenåringsakne, og med utbrudd spesielt rundt munnen, på kinnene og langs kjeven, har Ann-Kristin Stokke, som er hudpleier og fagsjef hos Skintific, tidligere uttalt til KK.

Problemet er heller ikke uvanlig, og rammer rundt halvparten av oss. Sannsynligvis som følge av at vi stresser mer, øker faktisk tilfellene av aknedannelse hos voksne, ifølge Stokke.

- Kliniske studier indikerer at mellom 40 og 55 prosent av den voksne befolkningen i tyve- til førtiårene er diagnostisert med en mindre alvorlig, men hardnakket grad av akne og fet hud.

- Ifølge the Journal of American Academy of Dermatology, har 54 prosent av kvinner over 25 år har noe akne. Dette skyldes sannsynligvis hormonsvingninger som trigger produksjon av overflødig talg som igjen resulterer i akne, sier hun.

Les mer om hvorfor dette kan oppstå og hva du bør unngå å gjøre her!

Et innlegg delt av Kali (@myfacestory)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer