Bh

Bh-en som redder festkjolen

Gjør at puppene holdes i sjakk!

SLIK FIKSER DU STROPPELØSE KJOLER: - Skal du ha på deg en stroppeløs kjole, vil du ha en bh som sitter godt rundt brystet, da den ikke har stropper som hjelper til med å holde brystene oppe, sier Sara Grønbech hos undertøysforretningen Anne Lise i Tromsø, til KK.no. Foto: action press/All Over Press
SLIK FIKSER DU STROPPELØSE KJOLER: - Skal du ha på deg en stroppeløs kjole, vil du ha en bh som sitter godt rundt brystet, da den ikke har stropper som hjelper til med å holde brystene oppe, sier Sara Grønbech hos undertøysforretningen Anne Lise i Tromsø, til KK.no. Foto: action press/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Nå som det nærmer seg jul, vil det være flere anledninger til å ha på seg en fin kjole. Men du har kanskje opplevd at kjolen er i boks, men ingenting annet?

Selv om både strømper, sko og tilbehør gir prikken over i-en, vil riktig bh fullføre hele antrekket.

Og dersom du har valgt deg ut en stroppeløs kjole i år, som er så moderne nå, er det ekstra viktig at bh-en sitter som støpt. Spesielt siden du verken vil at den skal skli ned eller synes.

Må ikke være for løs

I stroppeløse kjoler er hele poenget at bh-en ikke skal synes. Du kan selvsagt prøve deg fram med puppeteip og klistreputer, men har du en byste som trenger litt støtte, vil en bh være best.

- Skal du ha på deg en stroppeløs kjole, vil du ha en bh som sitter godt rundt brystet, da den ikke har stropper som hjelper til med å holde brystene oppe, sier Sara Grønbech hos undertøysforretningen Anne Lise i Tromsø, til KK.no.

Når du skal kjøpe en stroppeløs bh er det også viktig at skjæringen kommer langt nok ut på siden, så du ikke får bulker.

Og siden stroppene er borte, og det er ryggen som gir støtte, er det lurt om bh-en er litt ekstra bred hele veien rundt.

BRED NOK RUNDT RYGGEN: Når du har på deg en stroppeløs bh, er det ryggen og ikke stroppene som holder den oppe, så da er det viktig at bh-en er litt bred rundt. Foto: Yvonne Wilhelmsen
BRED NOK RUNDT RYGGEN: Når du har på deg en stroppeløs bh, er det ryggen og ikke stroppene som holder den oppe, så da er det viktig at bh-en er litt bred rundt. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Stor nok bh-skål

En klassisk feil mange kvinner gjør, er at de bruker bh-er som er for store i omkrets og som har for små cuper, noe som fort kan gi en et ekstra pupper.

- I en stroppeløs bh er det viktig at cupene er store nok, og dekker hele puppen, slik at du unngår å få dobbeltpupp, sier Grønbech.

Husk også at kjolen bør gå langt nok opp, dersom du har stor byste, så du ikke opplever at den velter ut. Men dersom du vil trikse puppene større, er en kjole som presser dem litt opp en fin måte å gjøre det på.

STROPPELØSE KJOLER ER STJERNENES FETSFAVORITT: Dersom du har litt byste, er det fint med en bh under, men husk at den ikke skal synes. Er kjolen ettersittende nok, slipper du derimot unna. Her ser vi Jessica Alba, Uma Thurman og Jordana Brewster. Foto: All Over Press
STROPPELØSE KJOLER ER STJERNENES FETSFAVORITT: Dersom du har litt byste, er det fint med en bh under, men husk at den ikke skal synes. Er kjolen ettersittende nok, slipper du derimot unna. Her ser vi Jessica Alba, Uma Thurman og Jordana Brewster. Foto: All Over Press Vis mer

Har den silikonkant?

Tenk også på at bh-en må sitte godt på huden, og da er det spesielt èn ting du alltid må sjekke.

- Du bør gå for en bh som har en silikonkant på innsiden, for denne gjør at den sitter godt og ikke sklir ned hele tiden, sier Grønbech.

OBS: Har den stroppeløse bh-en silikonkant under, bør den helst ikke tørkes i tørketrommel.

Ellers så er det alltid lurt å ta med seg kjolen du skal ha på deg på festen inn i prøverommet, sammen med bh-ene.  Slik vil du raskt kunne se om den funker eller ei.

GODT RÅD: Gå til en spesialforretning og prøv ut ulike typer stroppeløse bh-er. Få hjelp til å måle over bysten og rundt ryggen, slik at du finner din størrelse.

I nude (kr 400, Magic), bh du klistrer på (kr 350, Freebra/Nelly.com), bh perfekt til kjoler med v-utringing (kr 600) og i burgunder (kr 600, begge fra Wonderbra).
I nude (kr 400, Magic), bh du klistrer på (kr 350, Freebra/Nelly.com), bh perfekt til kjoler med v-utringing (kr 600) og i burgunder (kr 600, begge fra Wonderbra). Vis mer

KLISTRE-BH: Det finnes mange ulike bh-er du bare kan klistre på, som denne i silikon (kr 350, Lifttits/Nelly.com).
KLISTRE-BH: Det finnes mange ulike bh-er du bare kan klistre på, som denne i silikon (kr 350, Lifttits/Nelly.com). Vis mer

Usynlige klister-bh-er

Noe annet du kan prøve, er såkalte klister-bh-er, som har lim på innsiden. Du klistrer den bare rett på puppen, før du tar på deg kjolen, og det finnes mange varianter å velge mellom.

I undertøysbutikken «Det Lille Under» på Karl Johan har de ansatte derimot fått ulike tilbakemeldinger på klister-skålene, både ris og ros.

- Vi ser at disse bh-ene er populære, men man må være klar over at brysthuden er relativt tynn og den kan reagere på limet, har Marith Holmgren Sander sagt til KK.no tidligere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer