Push Up-bh

Bh-en Tone Damli (27) aldri bruker

- Jeg vil helst at den skal føles så naturlig som mulig.

UNDERTØY: Tone Damli er ingen fan av push up bh-er og vil helst at bh-en skal føles naturlig.  Foto: Andreas Fadum
UNDERTØY: Tone Damli er ingen fan av push up bh-er og vil helst at bh-en skal føles naturlig. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Push up bh-en som presser puppene godt opp og sammen har vært på markedet siden 1990-tallet, men i det siste har de naturlige bh-ene uten spile, vattering eller push gjort store inntog i butikkene. 

Så hva er egentlig status på push up bh-en nå, er den «ut» eller er den «in»? 

LES OGSÅ: Nå er bestemortrusen «inn» igjen

- Jeg hater push up bh-er 

En som har en sterk mening om push up bh-en, er artisten Tone Damli (27). Da vi møtte henne under Bare Philosophys presentasjon av vårens undertøystrender for et par uker siden, fortalte hun blant annet at push up bh-er er noe av det aller verste hun vet. 

- Jeg hater push up bh-er og er heller ikke noen stor fan av bh-er med spiler. Jeg vil helst at bh-ene skal føles så naturlig som mulig, samtidig som de holder alt på plass. 

Hva slags farger foretrekker du på bh-ene dine?

- Mine favorittfarger er rosa og svart, jeg har flere like i disse fargene. Markus lurer på om jeg ikke har andre bh-er enn disse, sier en lattermild Damli. 

PUSH UP-BH: Er det et plagg Tone Damli hater så er det push up-bhen.  Foto: Shutterstock / Razumovskaya Marina Nikolaevna
PUSH UP-BH: Er det et plagg Tone Damli hater så er det push up-bhen. Foto: Shutterstock / Razumovskaya Marina Nikolaevna Vis mer

LES OGSÅ: Spileløse bh-er bør kun brukes av og til

Push up-bher er ikke in lenger 

Til Damlis store glede mener Camilla Rizk Sørbø, som er undertøysspesialist og PR-ansvarlig hos undertøysbutikken Bare Philosophy på Steen & Strøm i Oslo, at push up bh-en ikke er noe særlig in lenger. 

Nå skal det nemlig være så naturlig som mulig. 

- Vi ser at det er lite forespørsel etter push up bh-er for tiden, og det gjelder faktisk for alle aldersgrupper. Tar vi bh-er med innlegg inn i butikken, er det veldig mange som ikke vil prøve dem. Heldigvis har det kommet en god del modeller som du kan ta ut vatteringen av.

- Det virker som flere og flere ønsker seg «mindre bryster» – faktisk er det mange som ikke vil innrømme at de har en stor cup, fordi de synes det høres finer ut med en liten en. Jo mindre, jo bedre er absolutt en ny trend, sier hun.

LES OGSÅ: Bh-tipsene du trenger

Alle jenter har perfekte bryster  

Hva tenker du om denne trenden, er det bra at jenter vil se mer naturlige ut? 

- Jeg synes det er flott at dagens jenter er fornøyd med de brystene de har, for man trenger i grunn ikke noen hjelp fra en bh for å vise at man har fine bryster. 

- Det er egentlig litt revolusjonerende at vi ikke lenger bryr oss om å ha store bryster lenger. Spesielt siden det på 90-tallet var såpass populært å ta silikon – nesten alle var på jakt etter de perfekte brystene, men ærlig talt har jo alle jenter perfekte bryster, sier Rizk Sørbø.

KK.no har tidligere skrevet at en rekke kjendiser de senere årene har fjernet silikoninnlegg de har hatt. 

Ifølge Se og Hør skal både Lene Alexandra Øien, Dorthe Skappel og Aylar Lie ha bestemt seg for å gå tilbake til sin naturlige bryststørrelse.

- Jeg tenkte lenge fram og tilbake før jeg bestemte meg for å fjerne innleggene mine, fortalte Lene Alexandra Øien til ukebladet.

Internasjonalt har også kjendiskvinner som Victoria Beckham, Kimberly Stewart og Sharon Osbourne fjernet sine silikoninnlegg.

Når det gjelder den spileløse bh-en som er blitt så populær, så er det imidlertid ikke sikkert det er den aller beste bh-typen for brystene dine

- Jeg anbefaler kun å bruke bh-er uten spiler i et par timer, for eksempel når du kommer hjem fra jobb eller til en finere anledning hvor det kun er snakk om et par timer, har Sørbø tidligere fortalt til KK.no.

Konsekvensen kan ifølge henne nemlig bli at brystene etter hvert vil begynne å henge mer enn de ellers ville gjort.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer