HEMPENE HEKTER SEG: Hempene på bh-en din kan hekte seg i andre plagg i maskinen og ødelegge dem.  Foto: Engen/Blystad
HEMPENE HEKTER SEG: Hempene på bh-en din kan hekte seg i andre plagg i maskinen og ødelegge dem. Foto: Engen/Blystad Vis mer

Bh

Bh-hempene kan ødelegge vasken din

Bør alltid hektes sammen før du slenger bh-en i maskinen. Og bruk gjerne en egen vaskepose!

Publisert
De fleste av oss går på en vaskesmell en gang i blant. Om det så er den nye olabuksa som farget den lyserosa sommerblusen blå, eller yndlingsstrikken som krympet til barnestørrelse (obs: i noen tilfeller kan den fikses).

Det er få ting som er så kjipt som å få ødelagt favorittplaggene i vasken fordi du var litt sløv i det du la klærne inn i maskinen.

LES OGSÅ: Slik skal bh-en sitte på i prøverommet

SETT SAMMEN FØR VASK: Hekt hempene på bh-en sammen før du slenger den i maskinen. Eventuelt kan du vaske bh-en i en egen vaskepose.  Foto: Engen/Blystad
SETT SAMMEN FØR VASK: Hekt hempene på bh-en sammen før du slenger den i maskinen. Eventuelt kan du vaske bh-en i en egen vaskepose. Foto: Engen/Blystad Vis mer

Bh-en kan ødelegge andre plagg

Det er imidlertid ikke bare nye jeans (som har en tendens til å farge av og bør derfor vaskes alene de første gangene) som kan by på problemer.

Også bh-en din kan ha en uheldig effekt på de andre plaggene den vaskes med, særlig hvis klærne den vaskes med er laget i sensitive materialer, eller strikk.

De fleste av oss pleier antagelig å vaske bh-ene i maskinen med ull, silke og andre sensitive plagg som bør kjøres på et skånsomt program i maskinen.

Men hvor ofte bruker du en egen vaskepose på bh-ene? Og hvis du ikke gjør dét, husker du å hekte bh-hempene sammen før du slenger den i maskinen?


Hempene på bh-en din har nemlig en lei tendens til å hekte seg i sensitive materialer, og da særlig strikk. Og før du vet ordet av det, har hempene laget et uheldig hull, eller dratt ut en maske (som igjen vil gi hull) i et av de andre plaggene.

Kjedelig altså.

LES OGSÅ: Vask nytt undertøy før du bruker det

VASKEPOSE: Vaskeposer er superbillig og selges både i dagligvarebutikker, el-butikker og for eksempel på Ikea - hvor disse er fra (3 pk, 19 kroner).  Foto: Produsenten
VASKEPOSE: Vaskeposer er superbillig og selges både i dagligvarebutikker, el-butikker og for eksempel på Ikea - hvor disse er fra (3 pk, 19 kroner). Foto: Produsenten Vis mer

Hekt hempene sammen før vask

Trikset er derfor å alltid hekte hempene sammen før du legger bh-en i maskinen, og da aller helst bruke en egen vaskepose, ettersom spilene i bh-en også kan løsne og ødelegge vaskemaskinen.

En egen vaskepose, som selges i de fleste dagligvarebutikker (ved vaskemiddelet) er også lurt å bruke for å holde bh-en fin lengst mulig, særlig hvis du har dyre blondebh-er med spiler som du er veldig glad i.

Den vil nemlig redusere eventuell slitasje som skjer som følge av vasking i maskinen.

KK.no har tidligere kommet med følgende gode råd til vask av bh-ene dine:

• Vask alltid bh-ene på et skånsomt program (helst ullprogram) i maskinen, eller vask de for hånd (sørg for at vaskemiddelet er oppløst før du legger bh-en oppi).
• Bruk et vaskemiddel som er litt mildere når du skal vaske bh-er. Bruk for eksempel Milo. Milo inneholder ikke enzymer som kan skade fibrene i stoffet. Sterkere vaskemiddel kan ødelegge stoffet og gjøre bh-ene raskere stygge. I tillegg kan sterke vaskemiddel ødelegge stretchen i plagget som gjør at de utvider seg over tid.
• Etter du har vasket bh-ene, sørg for å fjerne innlegget i dem slik at disse beholder formen sin.
• Alltid la bh-ene dine lufttørke. De høye temperaturene i tørketrommelen kan føre til at stoffet i bh-en kan utvide seg.
• Ha en egen skuff til bh-er i skapet ditt. Å stappe de ned sammen med massevis av andre plagg kan bidra til å ødelegge formen på dem.
• Hvis bh-en din begynner å falle fra hverandre og det er rifter og lo på innsiden av den, er det på tide å skaffe seg noen nye. En for godt brukt bh kan skape irritasjon for brystene over tid.
• Ønsker du at den skal vare lengst mulig, bør også droppe: sentrifugering, blekemidler, tøymykner og tørketrommel.

LES OGSÅ: Dropp dette når du vasker bh-en

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer