Trendsko

Billigbutikkene har kopiert årets trendsko

Men er det egentlig så lurt å gå for de budsjettvennlige variantene?

BILLIG VS DYR: Ser du hvilke sko som er av den dyre luksussorten? Skoene til venstre er fra Dior og koster flere tusener av kroner. De til høyre er fra Zara, og ble utsolgt på kort tid etter at de kom ut. Foto: Scanpix, Darjabarannik.com
BILLIG VS DYR: Ser du hvilke sko som er av den dyre luksussorten? Skoene til venstre er fra Dior og koster flere tusener av kroner. De til høyre er fra Zara, og ble utsolgt på kort tid etter at de kom ut. Foto: Scanpix, Darjabarannik.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke første gangen vi har kommet over plagg, sko og tilbehør som så å si er prikk like noe vi har sett hos store luksusdesignere. Men noen ganger tar faktisk kjedebutikkene inspirasjonen sin fra de som ikke er så store også. Zara anklages nemlig nå for å ha stjålet designene til en illustratør i Los Angeles. Du kan lese hele saken HER. 

Likhetene er til tider slående, og nå har vi funnet noe som fint kan gå under den kategorien. Loafers-ene til Gucci har blitt en hit i år, og dette har selvfølgelig butikkene som tilbyr varer til en langt billigere penge, lagt merke til. Noe de har gjort ved flere anledninger. Bare se hvor like DISSE produktene er! I tillegg til skoene fra Gucci, har de populære hælene til Dior selvfølgelig også blitt kopiert. Disse skoene var å se overalt i Paris under moteuken i vår. 

Forrige sesong var Dior også hotte på skofronten med et par i lakk og gjennomsiktig hæl (se bilde øverst i saken). Det tok jammen ikke lange tiden før Zara nok en gang hadde fått laget sin egen variant. Moteekspert i KK.no, Darja Barannik, fikk tak i et par parene som ble utsolgt på kort tid, men vil også legge til en ting det er viktig å huske på.

- Designersko har som regel en høy prislapp, og dersom skoene ikke er spesielt anvendelige er det jo fint å ha et billigere alternativ. Men, det skal sies at jeg ikke er fan av rene kopier. En ting er at en sko ligner, en annen ting er når de nærmest er identiske (slik som Zara-skoene). Det ødeleggende for motehusene. Dessuten er de billigere variantene i mye dårligere kvalitet og holder som regel kun i en sesong, forteller Barannik.

Se så like!

Billigbutikkene har kopiert årets trendsko

Loafers-ene til venstre er fra Gucci via Net-a-porter.com, og koster kroner 4895. Loafers-ene til høyre er fra Asos, og koster kroner 448.

LES OGSÅ: Her kan du spare over 85.000 kroner!

Foto: Scanpix, Asos.com
Foto: Scanpix, Asos.com Vis mer

Skoene øverst til venstre er fra Jeffrey Campbell via Asos.com, og koster kroner 1397. De andre skoene vist i bildet over er fra motehuset Dior. 

LES OGSÅ: Den ene er fra Gucci, den andre er fra Zara - ser du forskjell?

Foto: Produsenten, Scanpix
Foto: Produsenten, Scanpix Vis mer

Skoene til venstre er fra Zara og koster kroner 299. Skoene til høyre er fra Chanel.

Vi gjør oppmerksom på at Darja Barannik er ekspert på mote og skjønnhet for KK.no på deltid. I tillegg driver hun sin egen blogg selvstendig og uavhengig av sin stilling i KK.no.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer