Edie Campbell:

Ble fortalt at hun var «for feit» for fashion week

Toppmodellen Edie Campbell åpner opp om hendelsen.

EDIE CAMPBELL: Den britiske toppmodellen fikk ikke åpne moteuken i Milano fordi hun « var for feit». Foto: NTB Scanpix
EDIE CAMPBELL: Den britiske toppmodellen fikk ikke åpne moteuken i Milano fordi hun « var for feit». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske Edie Campbell (29) har vært å se på coveret av store magasiner som franske Vogue og ELLE. Hun har også gjort kampanjer for luksusmerker som Lanvin, Burberry og Louis Vuitton. I 2013 ble hun kåret til «Model of the Year» under British Fashion Awards.

Det er ingen tvil om at hun har hatt stor suksess i sin karriere. Men det har ikke vært utelukkende oppturer for toppmodellen.

I 2017 publiserte Women's Wear Daily et brev Campbell hadde skrevet til moteindustrien. Her åpner hun opp om den dårlige behandlingen av modeller i industrien.

«Modeller blir ydmyket, assistenter blir sett ned på, det er maktspill og skriking. Dette har blitt en del av jobben. Selv om kanskje ikke alle av oss har bidratt til en slik kultur, så forsterkes den hver gang vi forblir stille. Vår passivitet gjør oss medskyldige.»

«For feit» for fashion week

I brevet forteller Campbell at hun har vært så heldig som har jobbet med fantastiske mennesker gjennom sin lange karriere. «De er morsomme, talentfulle og spennende mennesker. Jeg er veldig takknemlig og veldig glad.»

Det skulle derimot vise seg at hun i år ikke skulle få et like gledelig møte med noen av kollegene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer