Mardou & Dean

Blir dette høstens «it»-plagg?

Sjekk de lårkorte og superhotte trendene fra norske Mardou & Dean.

Sexy, glamorøst og rocka er noe suksessdesignerne Ingrid Bredholt og Patrik Rosenfors bak det norske klesmerket Mardou & Dean, virkelig kan.

Hver sesong står de bak en av de desidert kuleste visningene under den norske moteuken, og årets show - som ble avholdt på Kanonhallen i Oslo torsdag kveld (se hele visningen i video i toppen av saken!), var intet unntak.

Her florerte det av lårkorte, trange minikjoler, sexy skinnbukser, rocka skjørt og topper med påsydde speildetaljer, denim-på-denim, jumpsuits, oversized biker- og skinnjakker og råtøffe støvletter.

For ikke å snakke om jeans - som har blitt designerduoens store varemerke.

Bredholt og Rosenfors har hatt kjempesuksess med sine ulike jeansmodeller, som er kjent for å være både kule og komfortable . Buksene har også blitt svært populære blant norske kjendiser og moteprofiler.

- Favorittjeansene mine er fra Mardou & Dean. De har utrolig god passform og sitter veldig fint, sa Celine Aagaard, sjefredaktør i STYLEmag til KK.no under åpningen av Oslo Fashion Week i fjor høst.

Og det er ikke uten grunn at designerne gjør det såpass bra på denimfronten. I tillegg til god stretchkvalitet, passform og holdbarhet, er jeansene sydd spesielt med tanke på en del «problemområder» - hvert fall for oss kvinner.

- Vi er veldig opptatt av komfort og at buksene skal se bra ut. På damemodellene har vi blant annet sørget for at buksene er høyere bak enn foran, slik at du slipper rumpesprekk-problemet, kunne Bredholt fortelle KK.no i forbindelse med fjorårets vår- og sommervisning.

LES OGSÅ: Se høstplaggene fra Oslo Trend

Beina skal være brede

Mens sleng og solblekede elementer er blant de største trendene for Mardou & Dean-jeansene denne vår- og sommersesongen (som vi er på vei inn i snart), vil vi ifølge Rosenfors få se mer av en helt annen buksemodell når løvet nok en gang begynner å falle fra trærne.

- Vi har troen på litt bredere ben på jeansene for neste sesong, og kommer derfor med en helt ny modell - Mardou 9, forklarer Rosenfors til KK.no.

Under torsdagens visning var dette også tydelig. Ut var de smale sigarettjeansene, og inn var rettere og kortere modeller - der beina er bredere og anklene skal synes.

SEXY: Mardou & Dean har satset på lårkorte skjørt, shorts og kjoler for neste høst og vinter. Foto: Per Ervland
SEXY: Mardou & Dean har satset på lårkorte skjørt, shorts og kjoler for neste høst og vinter. Foto: Per Ervland Vis mer
SKINN OG METALLISK: Sølvskimrende materialer, påsydde speildetaljer og skinn var noe av det vi fikk se under Mardou & Deans visning for høst- og vinter 2014. Foto: Per Ervland
SKINN OG METALLISK: Sølvskimrende materialer, påsydde speildetaljer og skinn var noe av det vi fikk se under Mardou & Deans visning for høst- og vinter 2014. Foto: Per Ervland Vis mer

Mer kjoler og skjørt

Den nye kolleksjonen til de norske designerne bar også preg av et større utvalg av kjoler og skjørt - og da gjerne i lårkort denim, skinn, eller metallisk sølv.

- Vi har utvidet kolleksjonen med mer kjoler og skjørt, og så har vi stor tro på kashmirstrikk, skinn på skinn og denim på denim, kunne Rosenfors fortelle i forkant av visningen:

- Ellers har vi med årets kolleksjon vært veldig inspirert av nordlyset og jobbet mye med sort, mørkeblått, noe grønt og inkludert endel lysreflekterende materiale, som metallisk skinn og håndbroderi med speil.

I tillegg var det lagt stor vekt på gode skinnkvaliteter - spesielt i jakker, kjoler og bukser. Og den litt oversizede duffel-skinnjakken var naturlig nok på plass.

- Vi har designet nye skinnjakkemodeller med strukturerte skuldre og chunky glidelås-detaljer. Og skinnjakkene er, som alltid, laget i et eget skinnatelier i Firenze hvor skinnet er av høyeste kvalitet, for at sikre at plagget blir enda vakrere med tiden, forteller Patrik.

LES OGSÅ: Jeanstrikset vi bare elsker

Mer accessoirer

De siste årene har Mardou & Dean også utvidet sine kolleksjoner med vesker, sko, accessoirer og badetøy.

Og dette fortsetter de også med utover høsten og vinteren.

- Skokolleksjonen er blitt utvidet med et utvalg av forskjellige modeller, blant annet den ikoniske Mardou and Dean-booten med avtagbar metallplate og håndsydd såle, sier Rosenfors.

Blir dette høstens «it»-plagg?

Vi dekker moteukene

Følg med på KK.no. Vi gir deg de hotteste nyhetene og bildene fra de internasjonale moteukene, samt de norske trendvisningene.

Mer info om Oslo Trend motefestival, som avholdes nå, finner du også her!

Moteukene 2014 - datoer

Oversikt over de kommende moteukene:

New York Fashion Week:
6. - 13. februar

London Fashion Week:
14. - 18. februar

Milan Fashion Week:
18. - 23. februar

Paris Fashion Week:
25. februar- 5. mars

LES OGSÅ: Her er siset nytt fra Chanel
SUKSESS: Patrik Rosenfors og Ingrid Bredholt er designerne bak det norske klesmerket Mardou & Dean. Torsdag holdt de sin høst/vintervisnign for høsten 2014 på Kanonhallen i Oslo. Foto: Per Ervland
SUKSESS: Patrik Rosenfors og Ingrid Bredholt er designerne bak det norske klesmerket Mardou & Dean. Torsdag holdt de sin høst/vintervisnign for høsten 2014 på Kanonhallen i Oslo. Foto: Per Ervland Vis mer
FAN: STYLEmags sjefredaktør Celine Aagaard er stor fan av jeansene til Mardou & Dean. Her fra Oslo Fashion Week i fjor høst. Foto: Per Ervland
FAN: STYLEmags sjefredaktør Celine Aagaard er stor fan av jeansene til Mardou & Dean. Her fra Oslo Fashion Week i fjor høst. Foto: Per Ervland Vis mer
BREDERE BEIN: Jeansen for neste sesong skal være rettere og bredere i beina enn skinnyjeansene vi har sett de siste årene - hvert fall om vi skal tro Mardou & Dean. Foto: Per Ervland
BREDERE BEIN: Jeansen for neste sesong skal være rettere og bredere i beina enn skinnyjeansene vi har sett de siste årene - hvert fall om vi skal tro Mardou & Dean. Foto: Per Ervland Vis mer
undefined
Til forsiden