Makeuptrend 2019:

Blir dette julens store sminketrend?

Makeupartisten forklarer hvordan du får sminken til å sitte hele kvelden.

NY TREND? Kommer du til å teste ut en farget eyeliner eller øyeskygge denne festsesongen? Foto: NTB Scanpix
NY TREND? Kommer du til å teste ut en farget eyeliner eller øyeskygge denne festsesongen? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Selv om man fremdeles kan oppdage trender i magasinene, er det ingen tvil om at Instagram er blitt en kilde til å finne ut av hva som er det hotteste akkurat nå.

Den siste tiden har vi nemlig sett at flere kjendiser og influensere har testet ut forskjellige sminketeknikker, og det kan se ut til at det er en ting som har falt spesielt godt i smak.

I juni delte makeuparisten Mary Phillips en look med sine 995 000 følgere på Instagram. Her har hun sminket selveste Kendall Jenner (24), som er iført en grønn topp og grønne øredobber, med en grønn eyeliner.

Dette er ikke første gangen Phillips har sminket Jenner, men hun skriver i bildeteksten at denne sminkelooken er blant hennes favoritter.

Hun har også delt et bilde fra fjoråret hvor Jenner har blitt sminket med en oransje øyeskygge. Dette er absolutt ikke første gangen de to har lekt seg med øyesminke. I 2018 gikk Kendall Jenner ned den røde løperen med en type eyeliner vi aldri har sett før. Bare se her!

Flere stjerner har også tatt i bruk den hvite eyelineren. Både Rihanna (31) og Margot Robbie (29) stilte opp på rød løper med den spennende sminketrenden!

Vi har også sett at flere har eksperimentert med farger på øyelokkene på Instagram.

Danielle Marcan la i august en sylskarp blå eyeliner på øyelokket. Salem Mitchell gjorde det samme, bare med en lekker grønnfarge. Men det er også noen som har tatt det hele ett steg videre og kombinert en svart eyeliner med et farget øyelokk.

Dersom du kunne tenke deg å teste ut denne sminketrenden under julens festligheter, har skjønnhetsekspert Tone Skipa noen gode tips.

– Våtliner er ofte den som holder best, men det har kommet mange gode kajaler som er «vannfaste». De binder seg til oljene i huden og sitter dermed på til den fjernes med sminkefjerner.

– Det hjelper også å legge primer rundt øyet, slik at oljene i huden fjernes før påføring av kajal. For å forsterke fargen på kajalen, men også for å få en mykere, jevnere, mer intenst og langvarig resultat, kan du toppe den med skygge i samme farge.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer