Chanel

Blir disse Chanel-luene en hit?

De pelskledde moteluene minner mistenkelig om barneluer fra 1970 og 80-tallet.

NY LUETREND? Du blir i hvert fall ikke kald på ørene neste vinter med Chanels nyeste luekolleksjon. Foto: All Over Press
NY LUETREND? Du blir i hvert fall ikke kald på ørene neste vinter med Chanels nyeste luekolleksjon. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Klokken 10.30 i dag var det duket for nok en stor motehappening i Paris. Da viste nemlig Karl Lagerfeld høstkolleksjonen for motehuset Chanel.

Kolleksjonen bestod av totalt 79 looks, hvorav én av dem var tiltenkt den mannlige fansen - svart skinnbukse med bouclé-cardigan og lakksko med nagler.

LES OGSÅ: – Jeg er møkk lei den lille Chanel-vesken

NØKKELTRENDER: Lårhøye støvletter, glossy lakk, store og små vesker, samt kjettinger, tweed, blonder og tweed gikk igjen på Karl Lagerfelds Chanel-kolleksjon. Foto: All Over Press
NØKKELTRENDER: Lårhøye støvletter, glossy lakk, store og små vesker, samt kjettinger, tweed, blonder og tweed gikk igjen på Karl Lagerfelds Chanel-kolleksjon. Foto: All Over Press Vis mer

– Elsker å overraske

Chanel blir ofte sammenlignet med det klassiske, tidløse og feminine. Derfor var det kanskje litt overraskende at Lagerfeld hadde kledd flere av modellene sine med fargerike pelsluer som var formet som hjelmer.

De ga mer assosiasjoner til de hvite pelsluene småbarn hadde på 70- og 80-tallet - de manglet bare pelsduskene.

– Karl Lagerfeld elsker å overraske. Han beholder det klassiske Chanel DNA-et, men gjør det om til noe mer spennende og sesongbetont på hver eneste visning. Luene er nok for de mest vågale som liker å leke med mote, sier KKs moteredaktør, Silje Pedersen.

En Chanel-kolleksjon inneholder alltid tweed og klassiske Chanel-vesker som er oppdatert på nye former, samtidig som Lagerfeld beholder det ærverdige i merket, mener hun.
LES OGSÅ: 4-åring med Chanel-veske til 12.000 kroner

Lårhøye boots

Lagerfeld hadde også laget sin versjon av knehøye støvletter - som han hadde tatt et steg lenger, og lot de bli lårhøye. Disse har Pedersen stor tro på.

– De høye bootsene har gått igjen på catwalken under hele Paris Fashion Week. De kommer vi til å se mye av til høsten, forteller hun.

I tillegg til å by på klassiske tweed-plagg, bar kolleksjonen preg av rock n' roll med glossy lakk, blonder, barokk-elementer, og kjetting på sko, vesker og smykker. Smykkene kunne også dra noen assosiasjoner til hundehalsbånd.

Se hele visningen her!

LES OGSÅ: Chanels rockering-veske skal selges i butikk

Slik blir Chanels-vesketrend

På fjorårets visning sjokkerte Lagerfeld mange med sin gigantiske rockering-veske, som har blitt en hipp blant fashionistaer verden over.

Denne gangen holdt han seg til to typer veskestørrelser; miniatyr og overdimensjonert.

– Til høsten blir det tid for både minivesker og oversized, det så vi igjen på alle motevisningene, sier KKs moteredaktør.

Se hvem som var på visningen her:


KKs moteredaktør Silje Pedersen har vært på moteuken i Paris. Følg bloggen hennes her for daglige oppdateringer!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer