Jerry Hall

- Blir du bedt opp til dans, så dans

Jerry Hall kom fra ingenting, men vant hele verden og hjertet til Mick Jagger. Nå er hun 58 år og like vakker.

JETSETTERE: Mick Jagger og Jerry Hall var lenge et av verdens mest populære par.  Foto: Scanpix
JETSETTERE: Mick Jagger og Jerry Hall var lenge et av verdens mest populære par. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HENNE.NO: «For høy og for eksentrisk», var beskjeden Jerry Hall (58) fikk av talentspeideren da hun prøvde seg som modell i Sørstatene i tenårene. 

Vel, la oss bare konstatere  at det utsagnet plasserer seg på høyde med «internett – jeg gir det maks to år». 

Jerry Halls spektakulære liv som supermodell, trendsetter og kunst-muse skulle bli intet mindre enn et eventyr. Men starten var beintøff.

Faren drakk, slo og skremte vettet av moren og de fem døtrene. Jenta med de lange beina og den sterke viljen fikk nok og flyttet hjemmefra da hun var 16. Hun landet i Paris med en veske fylt av hjemmesydde klær og et ønske om å bli modell. 

Derfra dro hun til Saint Tropez, kjøpte en rosa heklebikini og platåsko i sølv, og promenerte på stranden som en overjordisk amazone. I løpet av en time ble hun plukket opp av en agent som skjønte at han hadde oppdaget noe virkelig stort. 

LES OGSÅ: Kjærligheten vil jeg tro på til jeg kreperer

Overgikk fantasien

Ikke i sin villeste fantasi hadde hun forestilt seg hva som ventet. Jerry kom til å bli en av tidenes første supermodeller, med alt det medførte av glamor og cash. Hun skulle også feste og jobbe med samtidens mest interessante kunstnere, fotografer, moteskapere og artister. 

Dessuten kom hun til å få fire barn og leve et sensasjonelt jetsetliv sammen med Mick Jagger og verdenshistoriens mest innflytelsesrike musikkmaskin, The Rolling Stones. 

Dermed har hun satt evige avtrykk i musikkhistorien gjennom å få uforglemmelige låter skrevet til seg, som megahiten «Miss You». 

LES OGSÅ: Å innrømme at jeg var alkoholiker var det mest skambelagte jeg kunne gjøre

MODELL: Jerry Hall har en lang modellkarriere bak seg og har jobbet med moteverdenens mest anerkjente og største profiler.  Foto: Scanpix
MODELL: Jerry Hall har en lang modellkarriere bak seg og har jobbet med moteverdenens mest anerkjente og største profiler. Foto: Scanpix Vis mer

Vi møter henne på terrassen på hotellet Driskill i Austin, Texas. Nå eier hun et hus ved Lake Austin. Dit hun reiser fem ganger i året, ofte sammen med noen av barna.

– Når jeg er her bader jeg hver dag året rundt. Så tar jeg kanoen og padler av sted for å kjøpe grønnsaker. I området rundt huset mitt har tiden stått stille, ikke mye er forandret. Det er et helt annet liv her enn i London.

Jerry Hall fyller snart 58 og framstår som selve inkarnasjonen av glamorøs kvinne. Ja, figuren hennes er uforståelig og uforskammet vedreid, i tillegg er hun ulastelig antrukket i elegant, ettersittende kjole, tidløst perlekjede, flate Chanel-sko og solbriller fra Prada. Smilet er blendende og poseringene foran kamera er fullendt fotogene. Stjernekvaliteten ligger i tjukke lag – makeupen er perfekt avstemt. 

Samtidig skinner noe uanstrengt og realt gjennom glamourfasaden. Hun sipper av et glass rødvin, røyker en sigarett, spøker og bryter ofte ut i en hes, litt raspende latter. 

LES OGSÅ: Dette er fashionistaenes favorittbukser

Barndommen rustet henne

Selv om Jerry Hall har levd i rampelyset i mange tiår er det som om en del av den livlige 16-åringen som kom til Frankrike med mammas hjemmesydde klær, fortsatt er der. 

Hun har jobbet med moteverdenens mest anerkjente og største profiler. Hun har vært på coveret av de fremste motemagasinene, og hun har regjert catwalken. Hun ble Muglers muse, Saint Laurents ansikt utad for parfymen Opium og senere til og med for Chanels no 5. 

– Visst har jeg jobbet hardt, men på den tiden var det litt mer avslappet i moteverdenen, alle kjente alle. I dag jobber jentene mye hardere, stresser mer, men tjener til gjengjeld mer penger enn vi gjorde. Da jeg begynte som modell fikk jeg høre at karrieren min ville vare i maks fem år. Men den ble jo ganske mye lenger.

Suksessen i forklarer hun med sin vanskelige barndom:

– Pappa led av posttraumatisk stress etter krigen, og det gjorde ham til en streng og lunefull person. For min del innebar det at jeg lærte meg å takle vanskelige personer, og det har jeg hatt nytte av – ikke minst i motebransjen. Jeg leser fort andre mennesker og forstår hvordan de tenker. Det var en måte å reparere pappas følelsesutbrudd.

- Dessuten ville jeg for alt i verden ikke reise hjem til Texas. Det gjorde at jeg stadig var på tå hev og kanskje jobbet litt mer enn andre, jeg var rett og slett nødt til å lykkes. 

LES OGSÅ: Si det med jakken

Rockens muse 

Glamour med røde lepper, svulmende hårmanke, høye hæler, skreddersydd, figurnært og ultrafeminint med mye hud er også en stil som Jerry Hall perfeksjonerte. 

I dag har hennes femme fatale-look har fått en renessanse. 

– Se på filmen «American Hustle», mange av antrekkene der er en kopi av mine 70-tallsklær, konstaterer hun.

Da modellkarrieren var på hell, på slutten av 70-tallet, ble Jerry Hall en betydningsfull person også i musikkverdenen. 

PAR: Jerry Hall og Mick Jagger var sammen i 23 år. De to har fire barn sammen. Foto: Scanpix
PAR: Jerry Hall og Mick Jagger var sammen i 23 år. De to har fire barn sammen. Foto: Scanpix Vis mer

Hun var forlovet med Bryan Ferry i Roxy Music, frontet gruppens album «Sirens» og medvirket i musikkvideoer. Så traff hun Mick Jagger i en middag i New York og dumpet Ferry, som i kjærlighetssorg skrev de uforglemmelige låtene «Cry, cry, cry» og «Kiss and Tell» og albumet «Avalon». 

Mick Jagger og Jerry Hall ble mote- og musikkverdens mest berømte par og levde et spektakulært jetsetliv. De festet på Studio 54, var omgangsvenner med andre kjendiser og reiste verden rundt.

Men berømmelsen hadde også sine ulemper. «Vi levde som gullfisker i en glassbolle» skriver Jerry Hall i sin bok «My life in Pictures», om livet med politieskorte, paparzzi og groopies.

Forholdet til Mick Jagger tok slutt med bulder og brak i 1999, da Hall oppdaget at han ventet barn med den brasilianske modellen Luciana Gimenez. 

I dag er hun sammen med biologiprofessoren Armand Leroi og lever et betydelig roligere liv. Visst tar hun fortsatt modelloppdrag og spiller teater, men først og fremst vier hun tiden til veldedighet. I tillegg skriver hun dikt. 

– Jeg fikk nylig et av diktene mine publisert i et britisk litteraturtidsskrift, forteller hun.

Plutselig virker det som hun er lei av å snakke om seg selv, og spør om jeg har tenkt å gå på en av Austins utallige klubber med livemusikk samme kveld. Så fyrer hun av en sterk melding som like gjerne kan tolkes som hennes motto i livet:

– Blir du budt opp til dans, må du alltid danse her i Texas. Sier du nei kommer ingen andre til å ville danse med deg, og så blir du sittende og kjede deg resten av kvelden. Si aldri nei!

LES OGSÅ: Stjel Rosie Huntington-Whiteleys (28) Coachella-stil 

Hele denne saken har tidligere vært på trykk i HENNE

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer