Brudekjoler

Blir Victorias brudekjole slik?

Kronprinsessens kjole kan verken være stroppeløs eller for utringet. Men hun gjør som Mette-Marit.

VAKRE BRUDEKJOLER: Hvilken er den aller vakreste? Avgi din stemme i pollen under til høyre. (Fra venstre:) Kronprinsesse Mette-Marit, Grace Kelly og danske kronprinsesse Mary. Foto: All Over Press
VAKRE BRUDEKJOLER: Hvilken er den aller vakreste? Avgi din stemme i pollen under til høyre. (Fra venstre:) Kronprinsesse Mette-Marit, Grace Kelly og danske kronprinsesse Mary. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Lørdag 19. juni skal kronprinsesse Victoria (32) og hennes Daniel Westling (36) gå ned kirkegulvet i Storkyrkan i Stockholm. I forkant har det lekket ut en rekke detaljer om bryllupet. VG Nett kan for eksempel melde at kakespaden er designet av prins Carl Phillip, Carola skal synge under bryllupsmiddagen – og at 20 av de 50 blomsterdekoratørene er elever ved en blomsterdekoratørskole.Men brudekjolen til Sveriges framtidige dronning er foreløpig en strengt bevart hemmelighet.LES OGSÅ: Kjolene verden aldri glemmerSlik brenner du fettet før bryllupetSlik kler du deg som bryllupsgjest

Kan ikke være stroppeløs

Det eneste man vet om kjolen er at den skal være designet av svenske Pär Engsheden, ifølge Aftonbladet. Både kronprinsessen og prinsesse Madeleine skal ha kjøpt klær av Engsheden i mange år.Den svenske designeren skal imidlertid ikke ha fått frie tøyler.

Stem her!

Hvilken kongelig brudekjole synes du er den vakreste?

Ifølge tradisjonen skal kjolen verken være stroppeløs eller for utringet. Lange ermer og minst et par meter med slep er mer eller mindre obligatorisk.

«Tar en Mette-Marit»

At kronprinsesse Victoria har valgt en svensk designer, er meget stort for svensk design. Da hennes mor, dronning Silvia, giftet seg i 1976 valgte hun å legge ansvaret i det franske motehuset Diors hender. Derfor er det ekstra spesielt at kronprinsessen har valgt en svenske til å designe kjolen, skriver aftonbladet.se.Det ser dermed ut til av Victoria «tar en Mette-Marit» og går for hjemlig design. Brudekjolen til kronprinsesse Mette-Marit ble laget av Ove Harder Finseth fra Mandal.

Mens vi venter…

Mer informasjon om kjolen – og ikke minst bilder av den – må vi nok vente på til selve vielsen. Men mens vi venter, kan vi ta et tilbakeblikk på tidligere kongelige bryllup og de vakreste kongelige brudekjolene gjennom tidene. (Vi krysser selvsagt fingrene for at Victorias kjole kan føye seg inn i rekken av disse).Se tidenes vakreste brudekjoler:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.