Kjendisenes skjønnhetsmerker

Bør Kylie Jenner frykte henne?

Dette gjør at kjendisene kan le hele veien til banken.

KONKURRANSE: Scarlett Johansson lanserer sin egen skjønnhetslinje. FOTO: NTB.
KONKURRANSE: Scarlett Johansson lanserer sin egen skjønnhetslinje. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Mon tro om ikke kjendisene ser med dollartegn i øynene mot Kylie Jenner når de nå i tur og orden lanserer sine egne skjønnhetsmerker. For det har nærmest gått inflasjons i kjendisenes skjønnhetsmerker de siste par årene. Kanskje ikke så rart egentlig, for det er jo potensielt big business for mange.

Gwen Stefani er det nyeste tilskuddet i den stadig voksende rekken av kjendiser med sine helt egne skjønnhetsmerker.

HUN OGSÅ: Gwen Stefani går i fotsporene til så mange før henne når hun nå får sitt eget skjønnhetsmerke. FOTO: GXVE Beauty.
HUN OGSÅ: Gwen Stefani går i fotsporene til så mange før henne når hun nå får sitt eget skjønnhetsmerke. FOTO: GXVE Beauty. Vis mer

Hun lanserer nå merket, GXVE Beauty, som vil være tilgjengelig på merkets egne nettsider samt i butikk hos kjedegigant Sephora. Kolleksjonen, som slippes allerede 12. mars, består av leppestifter, øyenskyggepaletter oppkalt etter låtene hennes, eyelinere og en ansiktsolje. Prisene skal ligge fra 24 til 48 dollar, altså et sted fra rundt 215 til 430 norske kroner.

At nettopp No Doubt-vokalisten nå slipper sitt eget skjønnhetsmerke er kanskje ikke rart. Hun har nemlig tidligere jobbet som makeup-artist og i butikk med nettopp skjønnhet før musikkarrieren tok av, skriver motenettstedet Business of Fashion. Stefani gjorde også et samarbeid med Urban Decay i 2015 som inkluderte blant annet leppestifter og øyenskygger.

En annen som slipper sitt eget skjønnhetsmerke i disse dager er skuespiller Scarlett Johansson.

Hennes The Outset skal være et såkalt clean beauty brand inspirert av Johansson egne hudpleierutiner. Kolleksjonen består av fem produkter; rens, serum, dagkrem, nattkrem og en øyekrem med C-vitamin.

CLEAN BEAUTY: Scarlett Johansson satser på ren skjønnhet. FOTO: The Outset.
CLEAN BEAUTY: Scarlett Johansson satser på ren skjønnhet. FOTO: The Outset. Vis mer

Med det går de to i fotsporene til så mange før dem. Selena Gomez' Rare Beauty, Halseys About Face, Lady Gagas Haus Laboratories og Kim Kardashians KKW Beauty. Også Harry Styles, Ariana Grande. «Stranger Things»-stjerne Millie Bobby Brown, Iman, Jessica Alba, Miranda Kerr, Gwyneth Paltrow, Drew Barrymore, Victoria Beckham, Tracee Ellis Ross, Cindy Crawford, Kate Moss, Gisele Bündchen og Tyra Banks har sin egne skjønnhetsmerker.

For ikke å glemme Kylie Jenners Kylie Cosmetics og Rihannas Fenty Beauty.

SUKSESS: Å gå inn i skjønnhetsbransjens har vist seg å være lukrativt for Kylie Jenner. FOTO: NTB.
SUKSESS: Å gå inn i skjønnhetsbransjens har vist seg å være lukrativt for Kylie Jenner. FOTO: NTB. Vis mer

Tar av i Norge

Kjendismerkene ankom norske butikkhyller først i fjor etter flere år på det internasjonale markedet, til stor suksess.

Fredrik & Louisa solgte den barbadiske superstjernes sminke for nesten tre millioner kroner bare det første døgnet.

– Vi leverte hele årsbudsjettet på Fenty, selv om lanseringen ble i mai og ikke februar, og tømte leverandørens lager flere ganger underveis. Fenty er på alle topplistene våre og leverte langt over forventning i 2021, sier daglig leder for Fredrik & Louisa, Eric Rivelsrud til KK.

I NORGE: Kylie Jenners sminkemerke har solgt som varmt hvetebrød her hjemme. FOTO: NTB.
I NORGE: Kylie Jenners sminkemerke har solgt som varmt hvetebrød her hjemme. FOTO: NTB. Vis mer

Også Kylie Jenners populære sminkemerke skal ha fått bein å gå på.

Det bekrefter Pia Christine Juuhl, Brand Manager i Sæther som har Fenty Beauty i sin portefølje i Norge. Hun forteller at det har vært stor etterspørsel, noe som har resultert i utsolgtsituasjoner landet over. Spesielt stort trykk skal det være på Jenners leppeprodukter, deriblant Kylie Lip Kit som nærmest har fått kultstatus.

– Men vi har også veldig høye tall på blush, sier Juuhl som tror grunnen kan være hypen på TikTok. Hun forteller at også hudpleiemerket skal ha blitt tatt godt imot.

DRONNINGA: Rihannas Fenty Beauty er superpopulært. FOTO: NTB.
DRONNINGA: Rihannas Fenty Beauty er superpopulært. FOTO: NTB. Vis mer

– Får følelsen av å være litt som dem

Moteteoretiker Pia Henriksen mener kjendismerkene er ren markedsføring.

Da KK snakket med henne i fjor sa hun at hun tror grunnen til at så mange kjendiser ivrer etter å starter egne skjønnhetsmerker er en blanding av markeringsbehov og PR.

– Kjendiser skaper i stor grad følelsen av at vi kjenner dem, en skapt intimitet i mange medier på en gang. Da får vi følelsen av å kunne være litt som dem, og deres forgjettede tilværelse og glamorøse liv, sa moteteoretikeren til KK den gang.

MED PÅ LEKEN: Også Lady Gaga har sitt eget skjønnhetsmerke. FOTO: Haus Beauty.
MED PÅ LEKEN: Også Lady Gaga har sitt eget skjønnhetsmerke. FOTO: Haus Beauty. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer