Sjampobar:

Bør vi velge sjampobar fremfor vanlig sjampo?

Og slik bruker du den riktig.

SJAMPOBAR: En sjampobar vil gi flere vask enn vanlige sjampoflasker. FOTO: NTB
SJAMPOBAR: En sjampobar vil gi flere vask enn vanlige sjampoflasker. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke alltid så lett å vite hvilken sjampo vi skal velge blant de utallige variantene som finnes på markedet. Vi har dyre, «profesjonelle» sjampoer og billigere dagligvare-sjampoer. Og det finnes sjampoer for et hvert behov håret vårt skulle ha; tørt hår, slitt hår, tynt hår, fet hodebunn, blass hårfarge også videre, også videre.

Felles for sjampoene er imidlertid at de som regel kommer flytende i en plastikkflaske. Men i det siste har det blitt mer og mer fokus på en litt annerledes sjampo-variant: nemlig sjampobaren. Den har blitt stadig mer populær, spesielt blant personer som er opptatt av miljø og «zero waste».

KK har hørt med de som driver med hår og hårprodukter om hvordan sjampobaren skiller seg fra vanlig sjampo, og om eventuelle fordeler og ulemper ved å velge bar fremfor flytende sjampo.

Forskjell på flytende sjampo og sjampobar

Cecilie Edvardsen, frisør ved salongen Amnt, forklarer at en solid blokk av sjampo må aktiveres med vann, mens vanlig sjampo er flytende og trenger ikke ekstra vann for å skummes opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer