BREDE FØTTER?: Synes du føttene dine er litt brede, kan en modell med stropper over tærne/over vristen, gi et litt smalere inntrykk enn for eksempel modellene med stropp mellom tærne.  Foto: A. C. Blystad
BREDE FØTTER?: Synes du føttene dine er litt brede, kan en modell med stropper over tærne/over vristen, gi et litt smalere inntrykk enn for eksempel modellene med stropp mellom tærne. Foto: A. C. Blystad Vis mer

Sko 2013

Brede føtter? Velg sandaler uten tåstropp

Gir inntrykk av smalere føtter OG du unngår gnagsær mellom tærne.

Publisert
Endelig er det sommer, og de fleste av oss er ganske så klare for å hoppe ut av klamme, varme vinterstøvletter og inn i et par lekre, feminine sandaler.

For deg som er glad i sko, er det flust av valgmuligheter når det kommer til sommerens sandaltrender. Denne sesongen er nemlig både farger, pynt, strass, nagler og steiner i skuddet, i tillegg til de mer tradisjonelle modellene i brunt og svart.

Spørsmålet er imidlertid hva slags sandal som passer best til din fot?

Føttene våre er jo ganske så forskjellige, og det er ikke alle modeller som ser like fine ut, eller er like gode å gå i.

LES OGSÅ: Her får du 1300 kvadratmeter med sko

TÅSTROPP ELLER IKKE?: Her ser du en sandalmodellen med den klassiske "tå-stroppen", og en modell med stropper som går over tærne/vristen.  Foto: A. C. Blystad
TÅSTROPP ELLER IKKE?: Her ser du en sandalmodellen med den klassiske "tå-stroppen", og en modell med stropper som går over tærne/vristen. Foto: A. C. Blystad Vis mer

Best uten tå-stropp?

Noen av oss (gjerne de med tær som sitter veldig tett sammen) er for eksempel ikke spesielt glad i sandaler med stropp mellom tærne, da de kan ha en lei tendens til å gnage og gi ubehagelige vannblemmer, spesielt hvis det blir klamt og gnisser.

Er du en av dem som sliter med dette, kan det være lurt å velge en annen modell, eller eventuelt en sandal i skinn, fremfor plast. Skinnet vil nemlig forme seg etter bruk, og bli mer behagelig etter hvert som du har hatt på skoene litt.

Er du en av dem som synes føttene dine er litt brede, og skulle ønske du kunne fått dem litt smalere, kan det også være lurt å droppe sandaler med stropp mellom tærne.

- Noen kvinner er opptatt av at føttene ikke skal se så brede ut, og da er sandalene uten den tå-stroppen et supert alternativ, sier Silje Brøter Olsen, Brand Manager for skokjeden Aldo, til KK.no:

- Velg da gjerne en sandal hvor stroppene går over vristen, eller rett over tærne, i stedet for mellom dem. Skoene er utformet på akkurat samme måte - altså, de er like brede, men inntrykket av foten blir litt smalere.


Årsaken til dette er rett og slett at stroppene holder tærne og føttene litt mer «samlet», og slik sett gjør det at føttene blir seende litt smalere ut. Synes du føttene dine er litt for smale, kan det derimot være fint med en sandal med tå-stropp.

LEKKERT MED NUDE: Nude sandaler - som disse to modellene med litt bling, er kledelig selv om du ikke er så brun på beina enda.  Foto: A. C. Blystad
LEKKERT MED NUDE: Nude sandaler - som disse to modellene med litt bling, er kledelig selv om du ikke er så brun på beina enda. Foto: A. C. Blystad Vis mer

Blek på føttene? Velg denne fargen

Selv om vi nå er i junimåned, og har hatt noen fine sommerdager, er det kanskje ikke alle som har rukket å bli gyllenbrune på føttene enda. Og en del av oss kvier seg kanskje for å hoppe inn i sandaler med hvit-lilla føtter.

Er du en av disse, har Brøter Olsen følgende råd til deg.


- Mitt første råd er jo å stelle føttene dine før du hopper inn i sommersandalene. Da føler du deg mer vel også. Ellers kan det være lurt å velge sandaler som er i en nudetone. Ikke bare er nude veldig stort trendmessig, men det ser også fint ut selv om du ikke har fått så brune bein og føtter enda. I tillegg passer nude til alle fargene du måtte ha i garderobeskapet, sier hun.

(Obs: Nude har også en forlengende effekt på beina!)

Har du veldig bleke føtter og bein, kan for eksempel svart fort se litt hardt ut, selv om denne fargen også er populær for sommersesongen i år.

- Svart og brunt er fortsatt stort, og rustrødt er spesielt lekkert hvis du har fått, eller har planer om å få brune føtter, sier Brøter Olsen.

LES OGSÅ: Nå skal skoene være hvite

BLING: Sandalene, selv de i plast, skal ha litt stæsj og kule detaljer på seg i år. Sjekk ut de Isabel Marant-inspirerte sandalene øverst til venstre! Foto: A. C. Blystad
BLING: Sandalene, selv de i plast, skal ha litt stæsj og kule detaljer på seg i år. Sjekk ut de Isabel Marant-inspirerte sandalene øverst til venstre! Foto: A. C. Blystad Vis mer

Steiner, nagler og «bling»

Denne sommeren er det også lov til å «ta den litt ut» når det gjelder sandalene, og særlig modellene med bling, steiner og litt strass er populære hos Aldo.


- Andre trender vi ser i år, er at det heller mot mer pynt på sandalene. Norske kvinner er veldig glad i litt «bling», men det skal ikke være for mye heller. Man vil jo gjerne kunne bruke sandalene både på strand, jobb og fest, og litt strass, pynt, flate nagler eller steiner gir skoene en lekker look, men passer likevel fint til både olashorts, kjoler og bikini, forklarer Brøter Olsen:

- Ønsker du sko med litt mer hæl, er også sandaler med en midihæl veldig populært, og så ser vi også en stor trend med Isabel Marant-inspirerte gladiatorsandaler, som også kommer i en høyere partymodell.

- Her er nagler fortsatt hot, men nå er ikke naglene så spisse lenger, og det er nok noe flere synes er fint. De er rett og slett perfekte festivalsandaler!

LES OGSÅ: Ikke gå i denne gladiatorfella


Andre trender for sommeren 2013

Ifølge Silje Brøter Olsen er også følgende trender dominerende denne sesongen:

Loafers: Loafers og Toms-inspirerte sko har virkelig tatt helt over for ballerinaen. De er ofte bygget opp litt mer, og derfor bedre å gå i lengen, i tillegg holder de seg gjerne litt bedre.

Sko med pleksidetaljer: Pleksidetaljer, som på hæl, sidene av skoen og lignende, er også veldig stort - både på sandaler, wedges og pumps.

Midihæl: Mange ønsker seg pene sko som de kan gå lenge i, og derfor har vi i Aldo også satset på pumps og pene sandaler med mellomhøy, eller ganske chunky hæl, i tillegg til de klassiske stilettene.

Ankelrem: Pumps, ballerinaer og sandaler med ankelrem er også stort, og har vært det et par sesonger nå. De gir ofte litt bedre støtte, og får skoen til å sitte godt på foten. I tillegg er det lekkert.

Kilehæ/espadrillos: Kilehælen er fortsatt veldig populær for deg som vil komme opp i høyden, og da gjerne i espadrillovarianter med den klassiske «strålignende» hælen.

Sjekk ut flere bilder nedenfor:


LES OGSÅ: Sandalene som gir deg lekre bein

SOMMERTRENDER: Silje Brøter Olsen, som er brand manager i Aldo, viser frem noen av sommerens sandaltrender.  Foto: A. C. Blystad
SOMMERTRENDER: Silje Brøter Olsen, som er brand manager i Aldo, viser frem noen av sommerens sandaltrender. Foto: A. C. Blystad Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer