Duftlys

Brenner du disse feil?

Det finnes nemlig en riktig måte å brenne duftlys på.

TENN LYS: Duftlys kommer i en rekke utgaver, utførelser og så klart dufter. FOTO: KK
TENN LYS: Duftlys kommer i en rekke utgaver, utførelser og så klart dufter. FOTO: KK Vis mer
Publisert

Jeg elsker duftlys! Ikke bare er det koselig å tenne lys spesielt nå når det er mørkt ute, men det både lukter godt og ser fint ut også. Og når lysene er ferdig brent, har jeg sminkekoster og andre småting i de tomme glassene på badehylla. Det er jeg ikke alene om.

Et kjapt søk på emneknaggen #shelfie på Instagram kan bekrefte trenden. Duftlys er dessuten skikkelig fine gaver til den som har alt.

Hvilken duft bør man velge?

– Det viktigste når man skal velge duftlys er at man liker duften, forklarer Henia Gamborg Kjørsvik ved Heaven Scent.

­– Men det kan være lurt å tenke over hvor man skal ha duftlyset. Vil man at det skal lukte peis på badet eller vil man spise middag i duften av liljekonvall.

Hun forteller at mange velger lette blomsterdufter om våren og sommeren og varmere trebaserte dufter om høsten og vinteren. Er man urolig eller mye trett anbefaler hun at man velger beroligende dufter slik som eksempelvis lavendel eller vanilje eller dufter som kan virke positivt inn på humøret slik som for eksempel appelsinblomst eller sitron, tipser hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer