Napoleons slektning giftet seg:

– Brudekjolen er et kunstverk

Bruden, oldebarnet til Karl I, strålte i Oscar de la Renta.

STRÅLER: Grevinne Olympia von und zu Arco-Zinnerberg fikk all oppmerksomhet i denne nydelig kjolen fra Oscar de la Renta. Foto: NTB Scanpix
STRÅLER: Grevinne Olympia von und zu Arco-Zinnerberg fikk all oppmerksomhet i denne nydelig kjolen fra Oscar de la Renta. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

SI januar 2019 gikk Jean-Christophe Napoleon Bonaparte, tipp-tipp-tipp-tipp-nevøen til keiser Napoleon Bonaparte (1769-1821), ned på kne og fridde til grevinne Olympia von und zu Arco-Zinnerberg, oldebarnet til Karl I.

Ringen Olympia fikk plassert på fingeren sin hadde en glitrende diamant på 40 karat på seg. Men det var ikke bare størrelsen på diamanten som var spesielt med ringen. Den skal nemlig ha vært eid av keiserinne Eugénie de Montijo (1826-1920), som var gift med Napoleon III (1808-1873) av Frankrike.

GIFTET SEG: Se bildene fra bryllupsdagen til paret nedover i saken. Foto: NTB Scanpix
GIFTET SEG: Se bildene fra bryllupsdagen til paret nedover i saken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da satt diamanten på et diadem som keiserinnen bar, men siden er den blitt gjort om til en ring. Ringen er anslått å ha en verdi på én million euro - som grovt regnet utgjør 10 millioner norske kroner.

Etter at frieriet ble inngått har den historiske ringen vært på en ufrivillig reise - den ble nemlig stjålet fra grevinnens veske, som lå i det kommende ekteparets bil. Bilen sto parkert ulåst utenfor det luksuriøse hotellet Hotel d’Aubusson i Paris, og da paret kom tilbake noen minutter senere var vesken stjålet med den verdifulle ringen stjålet.

Heldigvis ble ringen funnet og er nå tilbake på grevinnens finger. Les hvordan politiet klarte å finne tyven her.

Se gjestene ankomme vielsen! Vis mer

Giftet seg i Oscar de la Renta

Med gjester som prinsesse Beatrice (31) tilstede, ble paret mann og kone foran venner og familie i den franske hovedstaden. Bruden strålte i en spesialsydd kjole fra Oscar de la Renta. En kjole KKs ansvarlige redaktør, Ingeborg Heldal, mener er en av verdens vakreste.

Prinsesse Beatrice og forloveden Edoardo Mapelli Mozzi ankommer vielsen. Foto: NTB Scanpix
Prinsesse Beatrice og forloveden Edoardo Mapelli Mozzi ankommer vielsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Ikke bare sitter den som et skudd på bruden, men detaljene, både i form av selve kjolen og broderiene, er helt perfekte. Blonder har lenge vært en stor trend på brudekjolefronten, så det var deilig å se noe annet. Oscar de la Rentas designere er kunstnere og denne kjolen er et kunstverk. Dette er virkelig en av de aller vakreste brudekjolene jeg har sett.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Financial Times Fashion skal ti personer ha jobbet med broderiene på kjolen og den skal ha tatt over 1400 timer å lage.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer