Bunad

Bruk støvsugeren på bunaden

Har drakten gamle mat- og drikkeflekker fra i fjor? Sjekk dette!

SJEKK BUNADEN ALLEREDE NÅ: Det kan være lurt å ta en overhaling av bunaden i god tid før 17. mai, i tilfelle det skulle dukke opp gammel moro. Foto: All Over Press
SJEKK BUNADEN ALLEREDE NÅ: Det kan være lurt å ta en overhaling av bunaden i god tid før 17. mai, i tilfelle det skulle dukke opp gammel moro. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

17. mai er en dag vi alle koser oss med mye god mat og drikke. Vi spiser pølser og is, og nyter gylne dråper og bobler på glass.

Barna får spise så mye spinn og krone-is de vil, og vi sparer verken på pølseketsjupen eller sennepen.

At det kan bli flekker av dette, er jo helt opplagt. Heldigvis er det håp, selv om du bare stappet bunaden i tøyposen ifjor, rett etter at festen var over, uten å gå over griseriet.

Hastetur til renseriet

Får du helt panikk når du ser hva slags tilstand bunaden er i når du pakker den fram, må du ikke finne på å krisevaske den, eller vaske den på ullvask i maskinen. Bunader skal ikke vaskes, men er det helt nødvendig kan den renses.

Men velg et renseri som har kompetanse på bunader, og husk å fjerne sølvhekter og veskelås før innlevering.

Og vær rask på labben, for det kan hende det er stort trøkk hos renseriet nå rett før 17. mai.

Sug ut flekkene

Men før du sender bunaden på rens, kan du prøve å fjerne flekkene selv. Ofte kan ull rense seg selv, nemlig, og du kan faktisk prøve å skrape bort flekken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer