Vaske hvite sko:

Bruk tannbørsten på de hvite skoene dine

Smart triks hvis du ikke vil slenge dem i maskinen.

VASKE HVITE SKO: Vi brukte en tannbørste til å vaske tøyskoene våre - se resultatet nederst i saken! FOTO: KK.no
VASKE HVITE SKO: Vi brukte en tannbørste til å vaske tøyskoene våre - se resultatet nederst i saken! FOTO: KK.no Vis mer
Publisert

De fleste av oss har et par tøysko. Og disse tøyskoene blir ofte svært skitne, og det veldig fort. Det er derfor ikke så rart at mange lurer på hvordan de skal vaskes. Kan man kaste de i vaskemaskinen? Må de håndvaskes? Isåfall hvordan gjør med det på best mulig måte?

Maskinvask kan ødelegge formen på skoen, og muligens gi noen skader. Men de fleste tøysko kan vaskes i maskin, bare det er på et skånsomt program. Ved å vaske skoene for hånd har du likevel mer kontroll over hva som skjer under prosessen, og du unngår skadene maskinen kan gi skoene.

LES OGSÅ: Så ofte bør du vaske bh-en din

Derfor anbefaler Shoedigest.com å rengjøre skoene med en tannbørste. Sjekk hvordan du går frem her:

Dette trenger du

  • En myk skobørste eller tannbørste
  • Vaskemiddel
  • Kaldt vann
  • En myk klut/håndkle eller tørkepapir

Slik gjør du

1. Sørg for at de møkkete flekkene har tørket før du begynner å vaske skoene. Når de har tørket, slår du sålene sammen og får bort skitten under skoene.2. Ta ut lissene før du begynner og legg dem i en bolle med vann og vaskemiddel. 3. Bruk en tannbørste til å børste av skoene.4. Hell litt vaskemiddel i et kar med kaldt vann og bland det sammen. Dypp tannbørsten i det, og fjern de resterende flekkene mens du børster fra utsiden av flekken og inn. 5. Skyll børsten og gjenta til det er rent, for så å skylle godt med mer kaldt vann slik at du fjerner såperester. Hvis ikke vil du sitte igjen med noen stygge flekker.6. Ta deretter frem kluten, håndkledet eller tørkepapiret og legg det inn i skoen slik at den holder formen mens den tørker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer