Håndkle i ansiktet:

Bruker du håndkleet ditt i ansiktet?

Det kan være en idé å droppe det.

HÅNDKLE I ANSIKTET: Ikke bare kan det være en bakteriebombe, men for mye tørking kan gjøre at huden din ikke absorberer ulike produkter godt. Foto: NTB Scanpix
HÅNDKLE I ANSIKTET: Ikke bare kan det være en bakteriebombe, men for mye tørking kan gjøre at huden din ikke absorberer ulike produkter godt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

På badet mitt henger det flere håndklær. Håndklær til både kropp og ansikt. Ofte bruker jeg håndkleet til ansiktet flere dager på rad, og i det siste har jeg tenkt at det umulig kan være bra. Men det er visstnok flere grunner til at man bør droppe å tørke seg med håndkle i ansiktet!

- Man bør ikke gni seg tørr med et håndkle, men heller klappe lett slik at ansiktet er litt fuktig etter at du har renset huden din, forteller Rolah O. Lønning, som er kosmetisk lege på BeWell klinikken og har skrevet boken «Frisk hud».

Dersom du gjør det slik vil de fleste serumer og kremer absorberes mer effektivt inn i huden, ifølge Lønning. Hun legger også til at håndklær som man tørker hender og andre kroppsdeler med, kan bære på bakterier og smitte til ansiktet, så du bør ha et eget håndkle til ansiktet.

HÅNDKLE I ANSIKTET: Klapp heller i stedet for å tørke godt. Foto: NTB Scanpix
HÅNDKLE I ANSIKTET: Klapp heller i stedet for å tørke godt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- En bakteriebombe

Skjønnhetsnettstedet Beauticate nevner, som kosmetisk lege Lønning, at huden fungerer som en svamp, og absorberer produkt bedre når ansiktet er fuktig. Men, det er ikke bare derfor det kan være lurt å la håndkleet ligge.

- Håndklær kan være en bakteriebombe! Det er bare å se hvor lenge du klarer å holde et hvitt håndkle hvitt! Det tar kun et par dager, så er det mye smuss i det, forteller skjønnhetsekspert Tone Skipa bak bloggen Toneskipa.no.

I håndkleet ditt ligger det nemlig igjen produktrester du ikke har klart å vaske bort fra både krem og sminke.

- Så svaret er: Om du ikke bytter håndkle så ofte, og du ser at du har problemer med urenheter, kan svaret ligge i håndkleet ditt, sier Skipa.

Illustrasjon: NTB
Illustrasjon: NTB Vis mer

Trenger ikke vaskes så ofte

Skjønnhetsekspert Skipa nevner at du kan se på det hvite håndkleet ditt hvor mye som legger seg igjen der bare i løpet av noen dager. Dette er noe Malin Skaar, leder for Forbrukerservice i Orkla, sier seg enig i.

- Hvor ofte det bør vaskes kommer an på hvor hyppig det brukes og om det kommer mye produktrester/såpe på håndkleet. Her må man bare se an hvordan det ser ut, føles og lukter.

Skaar gjør oppmerksom på at sminke og hygieneprodukter er vanskelig å vaske vekk og kan ofte etterlate seg en grå flekk. En flekk som til tider kan være umulig å få vekk! Likevel er det en måte håndklær bør vaskes på:

- Håndklær bør vaskes på minst 60 grader for å bli hygienisk rent.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer