Håndkle i ansiktet:

Bruker du håndkleet ditt i ansiktet?

Det kan være en idé å droppe det.

HÅNDKLE I ANSIKTET: Ikke bare kan det være en bakteriebombe, men for mye tørking kan gjøre at huden din ikke absorberer ulike produkter godt. Foto: NTB Scanpix
HÅNDKLE I ANSIKTET: Ikke bare kan det være en bakteriebombe, men for mye tørking kan gjøre at huden din ikke absorberer ulike produkter godt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

På badet mitt henger det flere håndklær. Håndklær til både kropp og ansikt. Ofte bruker jeg håndkleet til ansiktet flere dager på rad, og i det siste har jeg tenkt at det umulig kan være bra. Men det er visstnok flere grunner til at man bør droppe å tørke seg med håndkle i ansiktet!

- Man bør ikke gni seg tørr med et håndkle, men heller klappe lett slik at ansiktet er litt fuktig etter at du har renset huden din, forteller Rolah O. Lønning, som er kosmetisk lege på BeWell klinikken og har skrevet boken «Frisk hud».

Dersom du gjør det slik vil de fleste serumer og kremer absorberes mer effektivt inn i huden, ifølge Lønning. Hun legger også til at håndklær som man tørker hender og andre kroppsdeler med, kan bære på bakterier og smitte til ansiktet, så du bør ha et eget håndkle til ansiktet.

- En bakteriebombe

Skjønnhetsnettstedet Beauticate nevner, som kosmetisk lege Lønning, at huden fungerer som en svamp, og absorberer produkt bedre når ansiktet er fuktig. Men, det er ikke bare derfor det kan være lurt å la håndkleet ligge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer