Skjønnhet

Bruker du selvbruning? Da MÅ du gjøre dette

Unngå uvjevn brunfarge og skjolder med disse triksene.

SKRUBB, SKRUBB, SKRUBB: Om du skal få et jevnt og pent resultat av selvbruningen, er det kjempeviktig å forberede huden godt. En god skrubb, enten med en kroppsskrubb, en hampvott eller ved tørrbørsting, vil gi deg en jevnere brunfarge og minske risikoen for skjoler.  Foto: Gennadiy Poznyakov - Fotolia
SKRUBB, SKRUBB, SKRUBB: Om du skal få et jevnt og pent resultat av selvbruningen, er det kjempeviktig å forberede huden godt. En god skrubb, enten med en kroppsskrubb, en hampvott eller ved tørrbørsting, vil gi deg en jevnere brunfarge og minske risikoen for skjoler. Foto: Gennadiy Poznyakov - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enten du er en av dem som elsker selvbruning og bruker det jevnlig eller bare har prøvd det et par ganger, er sjansene store for at du har sett skjolder og ujevnheter som resultat av påføringen. 

Produktet blir ujevnt av to årsaker: enten påfører du produktet ujevnt eller så tar du ikke hensyn til at huden absorberer produktet ulikt på ulike områder, forklarer Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor. 

Dermed er det også to ting du kan gjøre for å få en jevnere og penere brunfarge: forberede huden godt og påføre produktet på riktig måte. 

LES OGSÅ: Fire steg til lekre sommerbein

De viktige forberedelsene

Hun legger først og fremst vekt på at god forberedelse er viktig for et best mulig resultat.

– Vi anbefaler en grundig skrubb før man påfører selvbruning. Dette gjør at huden absorberer produktet bedre, i tillegg til at fargen sitter lenger, sier hun. 

– Det er de ytterste lagene med døde hudceller som farges, og disse flasser etter hvert av. Dersom du allerede har fjernet noen lag ved peeling, vil du få jevnere farge og en farge som varer lenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer