Øyenbryn:

Bryn-hackene alle burde vite om

- Dette er den vanligste feilen folk gjør med brynene.

ØYENBRYN: Brynsspesialisten om livreddende tips og triks for bryn. Foto: NTB
ØYENBRYN: Brynsspesialisten om livreddende tips og triks for bryn. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Bryn er en big deal. Ikke bare tar de opp relativt stor plass ganske midt i ansiktet, men de har også så mye å si for både uttrykk og stil. Og da er det ikke så rart vi har en tendens til å bli opphengt i brynene våre.

På evig jakt etter hjelpende tips og triks, har tatt en prat med Annika Larsen på Brow Rehab. Her kommer bryn-hackene du bare vite om!

- Utgangspunktet har mye å si, så ved å farge og forme brynene på forhånd, vil dette gjøre det utrolig mye enklere på morgenen og man sparer masse tid, forteller Annika Larsen til KK.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Overplukkede bryn kan reddes

Mange av oss kan relatere til overplukkede bryn. Kanskje ble man litt for ivrig en dag, eller kanskje gikk det litt vel fort i svingene en dag man hadde dårlig tid. Og helt ærlig føles det kanskje litt ut som om brynene fremdeles ikke har kommet seg helt etter sist gang det var trendy med supertynne bryn...?

Annika forteller at når det gjelder overplukkede bryn, er det en behandling som gjelder.

- For å få overplukkede bryn til å se større ut, ville jeg anbefalt behandlingen Brow Lamination. Det er en enkel måte å få det største potensiale ut av overplukkede bryn.

VIKTIGE: Brynene våre er en viktig del av ansiktet og uttrykket vårt! Foto: NTB
VIKTIGE: Brynene våre er en viktig del av ansiktet og uttrykket vårt! Foto: NTB Vis mer

Behandlingen kan få bryna til å se mer fluffy og større ut, ved å gjøre de mer fleksible, men brynshårene kan også legges mer til siden for en mer naturlig look. Deretter kan du selv fylle inn med en brynspenn her og der om det trengs.

- Om man ikke har mulighet til å ta en slik behandling, kan man bruke en brynsgele med godt hold og børste brynshårene opp og litt til siden, så får du en naturlig fluffy look, tipser Annika.

Brynene skal være fluffy

Fluffy bryn er greia nå. Volum, luftighet - alt annet enn hår som ligger flatt, i alle fall. Annika kan bekrefte at det er denne looken de aller fleste kundene hennes kommer for å få.

Derimot merker hun seg en vanlig feil mange av oss gjør når vi prøver på looken hjemme:

- Flere gjør feil i å børste brynshårene rett opp over hele brynet. Det skaper en mer overrasket look - det kan kle noen, men ytterst få.

- For å få en naturlig, fluffy look børster man hårene i front rett opp og resten av brynet litt opp og skrått ut til siden.

BRYN: Annika Larsen fra Brow Rehab har mange gode tips til bryn - og minner om vanlige feil. Foto: Stephen Grindhaug
BRYN: Annika Larsen fra Brow Rehab har mange gode tips til bryn - og minner om vanlige feil. Foto: Stephen Grindhaug Vis mer

Få fart på hårveksten

Ja til mer hår og fullere bryn altså? Idéen er tiltalende - men gjennomføringen er ikke alltid like lett. Er du en av dem som kanskje ikke har mye brynshår, kan du bruke brynsserum for økt hårvekst.

- Her er det kontinuitet som gjelder. Det tar gjerne en måneds tid før en ser at hårene begynner å vokse, og deretter må en fortsette til en har oppnådd ønsket resultat, minner Annika.

I tillegg anbefaler hun å tenke litt på vitaminer - både B12 og D-vitamin er viktige for hårvekst. Husk bare at man heller ikke skal få i seg for mye av de ulike vitaminene. Enkleste og naturligste måten å få i seg D-vitamin på er å være ute i solen.

-Knekke av, ikke klippe

Er du en av dem med viltre bryn? Hår som kan finne på å krølle og bøye seg i alle retninger, og som føles for lange? Da frister det kanskje å klippe brynshårene for å få kontroll - men det sier Annika nei til.

- Vi pleier å knekke hår som buer seg med to pinsetter, hvor vi da knekker av den buede delen av håret, forklarer hun.

- En vanlig feil folk gjør er å klippe hårene i hele brynet. Det høres ut som en enkel løsning der og da, men vil skape større problemer over tid. Ved å klippe hårene i hele brynet vil de endre tykkelse, bli stivere og vanskeligere å forme.

Annika forklarer at de klipte hårene også vil trekke til seg mer farge enn hårene som ikke er klippet, noe som kan skape en ujevn farge. Dette kan du heldigvis reversere over tid, ved å knekke de isteden for å klippe de!

IKKE KLIPP: Lei av å se på dine viltre hår? Å klippe dem kan gjøre det verre! Foto: NTB
IKKE KLIPP: Lei av å se på dine viltre hår? Å klippe dem kan gjøre det verre! Foto: NTB Vis mer

- Det et er ok å klippe noen av hårene i fronten, da de gjerne legger seg annerledes enn resten av brynshårene, legger hun til.

Behandlingen Brow Lamination hjelper også på å sette brynshårene, og det samme gjør bryngeléer med god hold.

Tegn opp først

Å skisse litt i ansiktet er ikke en dum idé når du holder på med noe såpass hellig som brynene dine. Når du skal forme brynene dine, enten du bruker pinsett eller brynsskjærer, øker dette sjansen for at du blir fornøyd med resultatet.

- Enten du bruker brynsskjærer eller pinsett, gjelder det å være veldig forsiktig så du ikke tar for mye. Jeg anbefaler å tegne opp bryne slik du vil ha de først, og så gå over rundt den tegnede formen.

Men hvordan tegner man riktig?

- Det beste tipset er å følge anatomien i ansiktet. Det innerste punktet settes ved nesebeinet, der man har en naturlig bue, på høyde med øyekroken. Det høyeste punktet, som er brynsbuen, kan måles opp ved å legge brynspennen skrått fra nesevingen, over pupillen og opp mot brynet. Halen skal avsluttes naturlig ved å trekke en linje skrått fra nesevingen, opp mot ytterpunktet til øyet og opp mot brynet.

Vi har gjerne et vanskelig bryn og et lettere bryn - eller ett som er finere. Annika anbefaler å starte med det letteste, så har du et godt grunnlag.

- Pass på å stoppe opp litt underveis og se på begge bryna for å sjekke at de ligner!

Og husk å jobbe i godt lys!

Har du hørt om «brow lamination»? Vi testet trenden – sjekk resultatet! Vis mer

Slik finner du fargen din

Annika synes at fargen du velger til brynene dine først og fremst er opp til deg - en smakssak.

- For en naturlig look, kan en velge en farge som likner din naturlige bunnfarge i håret, eller det mørkeste punktet i brynet for å jevne ut fargen.

Noen foretrekker derimot større kontrast mellom hår og bryn, og det er helt greit!

- En person med lyst hår kan også kle kalde, mørke bryn, og en med mørkt hår kan også kle en mykere farge. Her gjelder det å tenke på ansiktet som en helhet, for å finne riktig nyanse.

SMAKSSAK: Finn ut av hva du liker selv når det kommer til fargen på brynene dine. Foto: NTB
SMAKSSAK: Finn ut av hva du liker selv når det kommer til fargen på brynene dine. Foto: NTB Vis mer

Livreddere i veska

Dersom uhellet er ute, eller du trenger å freshe opp brynene, er det typisk at du ikke har tatt med brynproduktene i veska. Derimot tipser Annika om to sminkeprodukter som det derimot er typisk å ha i veska - og som absolutt kan redde et øyebryn eller to!

- En concealer kan være fin for å fremheve brynene, selv uten at de er fylt inn, forteller hun.

- Har du litt bustete bryn, kan du bruke en liten mengde hårspray som du sprayer på en ren mascarakost, og så børster inn i bryna!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer