Cargobukser:

Buksene alle vil ha nå

Cargobuksen har vært en favoritt blant moteprofilene i år, og bør så absolutt ha sin plass i sommergarderoben din.

CARGOBUKSER: En favoritt blant motefolket som passer fint inn i sommergarderoben. Her på danske moteprofil Pernille Teisbaek under Paris Haute Couture Week. Foto: Cornel Cristian Petrus/Shutterstock/NTB
CARGOBUKSER: En favoritt blant motefolket som passer fint inn i sommergarderoben. Her på danske moteprofil Pernille Teisbaek under Paris Haute Couture Week. Foto: Cornel Cristian Petrus/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Moteprofiler verden over har vært enige om å legge sin elsk på særlig én bukse i år: nemlig cargobuksen. Kanskje noe overraskende, men egentlig ganske så rått bare – og ikke minst komfortabelt!

I tillegg, lar buksene seg enkelt style opp og ned, og går godt sammen med garderobeklassikere du antageligvis har fra før. Som et par stiletthæler, flip flops eller en blazer!

La deg inspirere av både moteprofiler og streetstyle fra de internasjonale ukene til hvordan du kan style cargobuksen i sommer.

Tillater mye stylingmessig

Utallige versjoner – og stylinger – av cargobuksen har blitt sett på flere store navn. Modeller som Bella Hadid, Hailey Bieber og Zendaya har rocket buksene både på jobb og «off duty». Det samme kan man si om flere av de store skandinaviske moteprofilene, som Pernille Teisbæk, Emili Sindlev, Annabel Rosendahl – og Marianne Theodorsen.

For sistnevnte, er det buksenes komfort som trumfer.

– Jeg er fan av komfortable klær, så det sier vel det meste! sier Theodorsen til KK.

– Jeg styler de som med sneakers, som oftest, og en favoritt-t-skjorte. Gjerne en blazer eller denimjakke også, om været tilsier det.

KOMFORT: Marianne Theodorsen styler helst cargobuksen med en t-skjorte og sneakers. Foto: Instagram @marianne_theodorsen
KOMFORT: Marianne Theodorsen styler helst cargobuksen med en t-skjorte og sneakers. Foto: Instagram @marianne_theodorsen Vis mer
FAVORITT: Marianne Theodorsen nevner denne grønne cargobuksen fra GANNI som favoritt. Kr 2395 hos GANNI.
FAVORITT: Marianne Theodorsen nevner denne grønne cargobuksen fra GANNI som favoritt. Kr 2395 hos GANNI. Vis mer

Skal Theodorsen ut, trengs det egentlig ikke mer enn et raskt skoskifte.

Det er tommel opp for meg å style buksen med høye hæler i stedet for sneakers om jeg skal ut!

Det går ikke lenge mellom cargobuksene i Instagramfeeden til Theodorsen – og hun innrømmer å ha flere som passer til ulike anledninger.

Akkurat nå, er det derimot sommerfavorittene som regjerer:

– Jeg er veldig glad i min lette, grønne fra Ganni til varme sommerdager, men den som har høyest rotasjon er en i tykk bomull fra Supreme.

– En ny favoritt er også cargobuksen i denim fra H2O Fagerholt, legger hun til.

ARMY: Cargobukse fra Dr.Denim i grønnaktig farge. Kr 599 hos Zalando.
ARMY: Cargobukse fra Dr.Denim i grønnaktig farge. Kr 599 hos Zalando. Vis mer

Lettere materialer perfekt for sommeren

Cargobuksen har gjerne en røff og kul look – men den trenger ikke være så røff i stoffet av den grunn. Looken funker godt med lettere stoffer og lysere farger på sommerstid.

Og ifølge influencer og innholdsskaper Maria Sagvik, er det helst denne typen cargobukse hun selv sverger til. Etter litt overtaling, vel å merke!

– Jeg synes det var spennende å se cargobuksen komme tilbake i trendbildet, men var usikker på om det var en trend jeg ville kaste meg på. Da jeg så versjoner i lettere stoffer med vide ben, digget jeg det, forteller Sagvik.

Hun foretrekker en litt vid og oversized cargobukse. Favorittene i garderoben akkurat nå er lyse i fargen, og lettere i materialene.

– Jeg styler helst cargobuksen med en nettere overdel, som en cropped blazer eller en croptop – og gjerne i en lys farge, siden det er sommer, forteller hun.

HVIT CARGO: Moteprofil og innholdsskaper Maria Sagvik sverger til en lys cargobukse med hæler i sommer. Foto: Instagram @mariasagvik
HVIT CARGO: Moteprofil og innholdsskaper Maria Sagvik sverger til en lys cargobukse med hæler i sommer. Foto: Instagram @mariasagvik Vis mer
CARGOJEANS: Hvit cargo i jeansstoff. Kr 249 fra H&M.
CARGOJEANS: Hvit cargo i jeansstoff. Kr 249 fra H&M. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer