17. mai under korona

– Bunadspolitiet må roe litt ned

For andre år på rad må 17. mai feires under strenge restriksjoner. Men det som setter sinnene mest i kok nå, er et munnbind med broderi.

POPULÆRE MUNNBIND: Designfirmaet Oslo Unbranded selger munnbind med bunadsbroderi. Det ble snart en av firmaets bestselgere. FOTO: Oslo Unbranded/Instagram
POPULÆRE MUNNBIND: Designfirmaet Oslo Unbranded selger munnbind med bunadsbroderi. Det ble snart en av firmaets bestselgere. FOTO: Oslo Unbranded/Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da korona stengte landet 12. mars 2020, var det med sterkt håp om å få rask kontroll på pandemien, ja forhåpentligvis så rask at vi alle kunne feire 17. mai. Skuffelsen var stor da barnetog ble innstilt, og gjestene måtte utebli på 17. mai-frokoster landet rundt.

Omtrent på samme tid begynte driftige personer å tenke kreativt. For når 17. mai likevel ble så annerledes, med alle anbefalinger om håndvask og munnbind, kunne man likevel gjøre dagen festlig, sånn visuelt sett?

Snart dukket det opp bunadsmunnbind på sosiale medier, som matchet vesten eller broderiene.

Avlyst igjen

Nylig kom beskjeden om at også årets 17. mai blir avlyst. Selv om dagen ikke etterlater et krater i kalenderen, og folk fortsatt kan feire innenfor retningslinjene, kan vi se langt etter barnetog og mylder i gatene, slik vi kjenner det.

Dermed skulle det være duket for bunadsmunnbind i år igjen. Og produsentene har ikke ligget på latsiden. NRK skrev nylig at spesialsydde munnbind har blitt en bestselger hos Oslo Unbranded.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer