Burberry

Burberry selger som hakka møkk

Takket være «Harry Potter»-Hermine.

BURBERRYS ANSIKT: Kampanjene med Emma Watson (20) har sørget for et stort hopp i Burberry's salgstall. Foto: All Over Press
BURBERRYS ANSIKT: Kampanjene med Emma Watson (20) har sørget for et stort hopp i Burberry's salgstall. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Skuespiller Emma Watson (20), mest kjent for sin rolle som heksen Hermine fra «Harry Potter»-filmene, har ikke bare magiske evner på lerretet.Den unge stjernen får nemlig æren for å ha hevet Burberrys salgstall med hele 23 prosent, melder The Daily Mail.

Kopivarer og harrystempel

Det ærverdige, erkebritiske motehuset ble grunnlagt i 1856 og er bl.a. kjent for å ha designet den første trenchcoaten. De senere årene har imidlertid Burberry slitt med imageproblemer, som følge av florering av kopiprodukter og økende popularitet hos personer som ikke akkurat befinner seg i merkets hovedmålgruppe.I et forsøk på å fornye seg tok motehuset et noe overraskende valg da de hyret inn unge frøken Watson til å fronte høst- og vinterkolleksjonen i fjor.SE BILDENE: Hjelp, her er chartermoten!

Magiske Hermine

Kampanjen skal ikke bare ha revitalisert imaget, men også salgstallene, skriver dailymail.co.uk.

Hva synes du?

Har Burberry lykkes med å fornye imaget?

Med Watsons ansikt på salgsplakaten opplevde Burberry en 23 prosent økning sist regnskapsår, med et driftsresultat på 215 millioner pund – eller over 2 milliarder norske kroner. Og suksessen ser ut til å fortsette i 2010. I løpet av de tre siste månedene har Burberry’s omsetningen steget med ytterligere 24 prosent. Butikksalget økte med 16 prosent.Dette er imidlertid ikke motehusets eneste moderniseringstiltak. Burberry har i tillegg økt markedsføringen på internett, inkludert egen nettbutikk (leverer dessverre ikke til Norge), og du kan også følge Burberry på Facebook, Twitter og YouTube.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer