Burberry

Burberry selger som hakka møkk

Takket være «Harry Potter»-Hermine.

BURBERRYS ANSIKT: Kampanjene med Emma Watson (20) har sørget for et stort hopp i Burberry's salgstall. Foto: All Over Press
BURBERRYS ANSIKT: Kampanjene med Emma Watson (20) har sørget for et stort hopp i Burberry's salgstall. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Skuespiller Emma Watson (20), mest kjent for sin rolle som heksen Hermine fra «Harry Potter»-filmene, har ikke bare magiske evner på lerretet.

Den unge stjernen får nemlig æren for å ha hevet Burberrys salgstall med hele 23 prosent, melder The Daily Mail.

TRYLLER: Emma Watson (20) som heksen Hermine i filmen Harry Potter og De Vises Stein. Foto: All Over Press
TRYLLER: Emma Watson (20) som heksen Hermine i filmen Harry Potter og De Vises Stein. Foto: All Over Press Vis mer

Kopivarer og harrystempel

Det ærverdige, erkebritiske motehuset ble grunnlagt i 1856 og er bl.a. kjent for å ha designet den første trenchcoaten.

De senere årene har imidlertid Burberry slitt med imageproblemer, som følge av floreringav kopiprodukter og økende popularitet hos personer som ikke akkurat befinner seg i merkets hovedmålgruppe.

I et forsøk på å fornye seg tok motehuset et noe overraskende valg da de hyret inn unge frøken Watson til å fronte høst- og vinterkolleksjonen i fjor.

SE BILDENE: Hjelp, her er chartermoten!

Magiske Hermine

Kampanjen skal ikke bare ha revitalisert imaget, men også salgstallene, skriver dailymail.co.uk.

Hva synes du?

Har Burberry lykkes med å fornye imaget?Med Watsons ansikt på salgsplakaten opplevde Burberry en 23 prosent økning sist regnskapsår, med et driftsresultat på 215 millioner pund – eller over 2 milliarder norske kroner.

Og suksessen ser ut til å fortsette i 2010. I løpet av de tre siste månedene har Burberry’s omsetningen steget med ytterligere 24 prosent. Butikksalget økte med 16 prosent.

Dette er imidlertid ikke motehusets eneste moderniseringstiltak. Burberry har i tillegg økt markedsføringen på internett, inkludert egen nettbutikk (leverer dessverre ikke til Norge), og du kan også følge Burberry på Facebook, Twitter og YouTube.

Ja
 
597 (81%)
Usikker
 
87 (12%)
Nei
 
53 (7%)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer